3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Sânmãrtean a pasat, Vasluiul s-a calificat

- Advertisement -

Otelul Galati 2-3 FC Vaslui

SHOW… Meci dramatic la Galati. Vasluiul învinge cu 3-2 si merge în semifinalele Cupei României. Wesley Lopes (45, 62 si N’Doye (85) au marcat golurile Vasluiul, dar eroul a fost Sânmãrtean. Mijlocasul “galben-verzilor” a fãcut ce a vrut cu apãrarea Otelului si a dat trei pase de gol.

FC Vaslui s-a calificat în semifinalele Cupei României, dupã un meci nebun. Au condus cu 2-0, dupã “dubla” lui Wesley (45 si 62), iar gãlãtenii au egalat în douã minute, prin golurile lui Antal (65) si Iorga (67), din penalty. Golul calificãrii a fost marcat de N’Doye, cu cinci minute înainte de finalul întâlnirii. Chiar dacã nu a înscris, omul serii e Lucian Sânmãrtean, cel care a fãcut aproape de toate, a recuperat si a dat trei pase decisive de gol. Spre deosebire de meciul precedent, Inacio a trecut la sistem cu doi închizãtori, titularizându-l pe Anderson, în locul lui Stanciu. Startul de meci a fost unul frumos, cu ocazii de ambele pãrti. În prima fazã a meciului, Adailton executã un corner, dar Grahovac scoate din fata lui Temwanjera. Pe contraatac, Galatiul are cea mai ocazie a meciului, vasluienii resping gresit, iar Iorga (4) o dã în barã. Mingea ajunge la Stromajer, dar Borjan se opune excelent la sutul slovenului. Construim greu, Sânmãrtean e în joc doar când are mingea si încearcã sã spargã barajul “otelarilor”. Temwanera (14) pãtrunde în careu, dar nu reuseste sã trimitã pe poartã desi se afla într-o pozitie favorabilã. Dupã un început furibund, jocul se mai calmeazã, gazdele cer penalty, în timp ce vasluienii trimit mingi lungi cãtre Temwanjera. Când toatã lumea astepta pauza, Sânmãrtean trimite o centrare perfectã pentru Wesley, care înscrie în prelungirile primei reprize. În repriza secundã, Vasluiul începe mai bine, Temwanjera (49) trimite din unghi, dar Grahovac respinge cu greu. Urmeazã o nouã reprezentatie de virtuozitate si elegantã marca Sânmãrtean, îl dribleazã pe Râpã, pãtrunde în careu si paseazã perfect pentru acelasi Wesley (62), care face 2-0. Munteanu reactioneazã imediat si mutã inspirat, introducându-i în teren pe Antal si Didi. Primul marcheazã un gol fabulos din foarfecã, în vreme ce Didi scoate un penalty inexistent, dupã un duel cu bulgarul Milanov. Iorga transformã si contrar cursului jocului, gãlãtenii reintrã în cãrtile calificãrii. Replica Vasluiului nu s-a lãsat asteptatã. Au pus stãpânire pe joc, iar N’Doye a înscris golul izbãvitor, dupã o nouã actiune a magicianului Sânmãrtean.

Stanciu: “Îsi doresc mai mult ca niciodatã un trofeu”

Venit la Vaslui sãptãmâna trecutã, team managerul “galben-verzilor”, Daniel Stanciu considerã meritatã calificarea Vasluiului. Acesta mai spune cã jucãtorii îsi doresc mai mult ca niciodatã sã aducã primul trofeu în vitrina clubului vasluian. “Se pare cã am venit cu noroc la Vaslui, si la Timisoara am fost norocos. Sper sã fiu si mai norocos si la Vaslui sã ajungã o cupã. Lãsând gluma la o parte, bãietii, am discutat cu ei înainte de meci, au fost foarte motivati. Îsi doresc mai mult ca niciodatã ca în vitrina lor sã vinã un trofeu. Nu a fost nici vorbã de penalty pentru Otelului”, a declarat Daniel Stanciu.

Papp: “Nu a fost penalty”

Paul Papp a comentat faza penalty-ului din care gãlãtenii au marcat golul de 2-2. Fundasul Vasluiului si al nationalei spune cã nu a fost penalty si cã nu poate acuza arbitrului, pentru cã Didi a fost foarte abil si a stiul sã obtinã lovitura de pedeapsã, dupã duelul cu Milanov. “Nu a fost penalty! Nu pot acuza arbitrul, ci doar pe jucãtor care a fost destul de abil si a stiu sã cerseascã acest penalty. În seara aceasta am dovedit cã suntem o linie de fund solidã”, a spus Paul Papp.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.