spot_img
spot_imgspot_img
15.7 C
Vaslui
22-mai-2024

ULTIMÃ ORÃ: JANDARMII IAR AU INVADAT PUNGESTIUL

- Advertisement -
Sursa: Facebook Remus Cernea

SEMNE RELE…De sâmbãtã dimineatã, efective importante de jandarmi au fost masate iar la Pungesti. Localnicii se asteaptã la ce este mai rãu si anume cã cei de la Chevron sã aducã sonda. În zonã este si deputatul independent Remus Cernea, care este oripilat de ce a vãzut si spune cã va initia un proiect de lege fãrã precedent, numit Legea Pungesti. Oficial, jandarmii au spus cã suplimentarea fortelor de ordine în zonã s-ar datora prevenirii comiterii de infractiuni, mai ales cã e o zi de weekend si activitãtile protestatarilor se pot intensifica.

Concentrare de forte inexplicabile în zona Pungesti. Aici, au ajuns trupe însemnate de jandarmi, desi nu este anuntat niciun protest. Acestea spun cã si-au luat mãsuri speciale, tocmai cã e o zi de weekend si vor sã previnã orice actiune antisocialã. Probabil se referã la faptul cã sâmbãta trecutã au fost luati pe nepregãtite, când protestatarii au dãrâmat gardurile si au pãtruns în perimetrul Chevron. Mãsurile speciale instituite de sãptãmâna trecutã au rãmas valabile. Din satul Silistea pânã la intrarea în Pungesti se circulã numai cu acceptul fortelor de ordine, nu în grupuri mai mari de trei persoane. Masinile care tranziteazã zona nu sunt lãsate sã stationeze. Sãtenii se tem si nu cred cã aceastã concentrare de forte e de bun augur. Ei cred cã, de fapt, se pregãteste terenul pentru aducerea sondei. „Nu am vãzut atâtia jandarmi decât atunci când au adus primele utilaje pe 2 decembrie. Noi ne temem cã vor sã aducã sonda. Tatãl meu a primit de dimineatã mai multe telefoane de la oameni din tarã si i-au spus cã vin niste utilaje mari (agabaritice) spre noi. Nu stim ce vom face. Probabil o sã murim pentru cauza noastrã, cã numai asta ne-a mai rãmas. Dupã ce ne-au umilit si ne-au bãtut, dupã ce am fost tratati ca niste infractori, dusi cu dubele la Politie doar pentru faptul cã nu vrem sã ni se punã pe pãmântul nostru sondele Chevron, altceva ce mai putem face?”, a declarat Mariana Morosanu.

„Locul jandarmilor nu e la Pungesti”

Deputatul independent, Remus Cernea, aflat în zonã, a rãmas uimit de ce-a vãzut. Acesta spune cã sunt câteva sute de jandarmi în plus, fatã de câti a vãzut în prima zi de când a venit: “Am reusit sã vorbesc cu un purtãtor de cuvânt de aici, local, un maior care mi-a spus cã prezenta jandarmilor este pentru a preveni comiterea unor infractiuni. Din punctul meu de vedere, însã numãrul jandarmilor nu se justificã. Luni îl voi interpela pe ministrul de interne si-i voi cere sã fac public numãrul de jandarmi prezenti în fiecare zi în comuna Pungesti, costurile aferente acestor operatiuni si un lucru care pare hilar dar necesar, montarea de toalete publice pentru acesti oameni detasati aici, pentru cã au fost filmati prin tufe si nu e corect”, a spus acesta. Cernea e la curent cu zvonurile care circulã în sat privind aducerea sondei, însã spune cã e greu de spus dacã acest lucru se va întâmpla astãzi: „Din ce am vãzut eu la acest santier, încã se lucreazã la nivelarea unei zone si lucrãrile nu sunt asa de avansate. Dar nu poti sti, orice e posibil!”, a mai completat deputatul.

Legea Pungesti, mãsura lui Cernea

Cât am sta la Pungesti am vãzut multe lucruri îngrozitoare. Sunt alãturi de localnici ale cãror drepturi sunt încãlcate flagrant. Luni voi depune o lege surprizã în Parlament, fãrã precedent si anume Legea Pungesti. Aici este o enclavã de dictaturã într-un spatiu al Comunitãtii Europene. Este clar cã locul Jandarmeriei nu este la Pungesti. E grav cã politicienii au decis, sã-i aducã aici, sã intimideze si sã brutalizeze persoanele în vârstã, afectându-i. Tot ceea ce-am vãzut voi spune presei de la Bucuresti, la întâlnirea pe care noi o avem la Parlament” a încheiat Remus Cernea

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.