spot_img
20.6 C
Vaslui
19-iul.-2024
spot_img

Sotia senatorului Berca presteaza pentru “baietii destepti” din energie

- Advertisement -

– Transelectrica Bacau “adaposteste” sotiile unor oameni importanti din Bacau – printre acestea se numara sotia senatorului si presedintelui PDL Bacau Gabriel Berca, cea a presedintelui UNPR Bacau, Adrian Mironescu sau a directorului Loteriei Romane, sucursala Bacau, Lucian Antoniu – conducerea institutiei sustine ca este doar o intimplare n veniturile lunare medii ale angajatilor Transelectrica Bacau, facute publice pe internet, ajung si la 100 de milioane de lei vechi.

Transelectrica Bacau a “adunat” sub acelasi acoperis un numar impresionant de sotii ale unor personaje importante din politica bacauana si nu numai. Coincidenta sau nu, la institutia in cauza au fost angajate consoartele unor VIP-uri ca presedintele PD-L Bacau – senatorul Gabriel Berca, fostul prefect, actualmente presedinte al UNPR Bacau – Adrian Mironescu, fost consilier judetean, actualmente director al Loteriei Nationale, sucursala Bacau – Lucian Antoniu sau directorul BCR Bacau – Cezar Gotcu.

Avind in vedere cistigurile salariale din institutia cu pricina, putem spune ca un job la Transelectrica te pune la adapost de criza. Conform declaratiilor de avere postate pe situl companiei, veniturile lunare ale angajatilor ajung si la putin peste 100 de milioane de lei vechi. Ce-i drept, acesta este cazul directorului Stefan Tibuliac.

Insa nici restul salariatilor nu se pot plinge. Ana Gotcu, sotia directorului BCR Bacau, are un venit lunar mediu, conform propriei declaratii, de aproximativ 77 de milioane de lei vechi. Nici Silvia Antoniu, sotia directorului Loteriei, nu se poate plinge, cu un venit de 50 de milioane de lei vechi lunar.

“Echipa” de la CET s-a mutat la Transelectrica

In ceea ce priveste nevestele de politicieni, angajate mai proaspat la Transelectrica, declaratiile de avere nu apar pe situl institutiei, ultimele postate fiind din 2009. Este si cazul Corinei Berca, sotia senatorului PDL Gabriel Berca, a carei salariu ramine deocamdata “clasificat”. Aceasta lucreaza la serviciul de investitii al institutiei, fiind angajata recent pe functie.

Sotia liderului PDL l-a urmat indeaproape pe Vasile Dragusanu, secretarul general PDL Bacau. Ambii au fost angajati la CET SA. Dupa mai multe scandaluri, Vasile Dragusanu a plecat de la conducerea furnizorului de energie termica, gasindu-si un post bine platit la Transelectrica, unde a ajuns rapid director tehnic. La scurt timp i-a urmat si sotia sefului sau de partid, Gabriel Berca.

Dragusanu ne-a declarat ca totul este o coincidenta si ca sotia senatorului este o buna specialista, care si-a gasit loc in echipa Transelectrica. Acesta a insistat ca nu exista vreo legatura cu faptul ca ambii au facut echipa buna la CET SA.

Berca ameninta

Seful PDL Bacau, Gabriel Berca, a devenit extrem de iritat cind l-am intrebat daca sotia sa lucreaza la Transelectrica si daca a existat vreo influenta politica in modul in care aceasta a ajuns sa fie angajata, in conditiile in care la majoritatea institutiilor de stat posturile erau blocate. Acesta ne-a amenintat chiar ca ne da in judecata daca imaginea sa va fi lezata.

“Ce treaba are? Ce, sotia mea nu se poate angaja intr-o institutie? A dat un concurs si a ocupat un post, care este problema? Eu sunt senator si va rog sa ma sunati cind aveti ceva de intrebat legat de activitatea mea. Daca imi lezati in vreun fel imaginea, va spun ca va voi actiona in instanta”, ne-a zis, evident iritat, Berca, dupa care a inchis telefonul.

Putin mai linistit a fost directorul Transelectrica, Stefan Tibuliac, care ne-a explicat ca totul este o coincidenta. “Intr-adevar, sunt nume cunoscute, insa este o coincidenta. Cit despre doamna Berca, aceasta a solicitat un post la institutia noastra, iar in momentul cind acesta a fost disponibil, am organizat un concurs la care am invitat-o. Aceasta l-a cistigat si a ocupat pozitia respectiva. Este insa un post pe perioada determinata”, a explicat Tibuleac, care a negat orice interventie de natura politica.

Practica PDL

De-a lungul vremii, conducerea PDL a transformat angajarea rudelor in functii importante si bine platite o obisnuinta, inca de pe vremea PD-ului.

Chiar in una dintre campaniile electorale trecute, in oras a circulat un fluturas in care acest lucru era dezvaluit. In spatele distribuirii acelui fluturas a fost suspectat ca a stat chiar Vasile Nistor, parlamentar PDL, care pierduse friiele organizatiei.

Amintim astfel cazurile lui Constantin Dragnuta, care si-ar fi propulsat sotia la conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Liviu Miroseanu, pe acea vreme parlamentar, care a fost acuzat ca si-ar fi propulsat sotia si cumnata in conducerea Agentiei Regionale de Mediu sau actualul deputat Adrian Popescu, care ar fi pus umarul la propulsarea sotiei la conducerea Directiei de Sanatate Publica Bacau. Iar exemplele pot continua.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.