spot_img
20.4 C
Vaslui
28-mai-2023

Sfârsit de an plin de evenimente pentru pompierii vasluieni

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Opt interventii ale pompierilor vasluieni la sfârsit de an. O persoanã a fost gãsitã decedatã în locuinta sa din municipiul Bârlad, pentru care a fost nevoie de interventia pompierilor pentru a se intra în casã, incendii, provocate de neglijentã sau neatentie, un proiectil gãsit neexplodat, pentru care a fost nevoie de interventia genistilor, restul interventiilor fiind la magazii sau depozite de furaje.

Pentru pompierii vasluieni, sfârsitul de an i-a gãsit la datorie, fiind nevoiti sã intervinã la mai multe incendii. Astfel, ultimele zile ale anului 2011 a gãsit pompierii vasluieni la datorie, care au intervenit în mai multe situatii de urgentã. Pe data de 30 decembrie, la ora 18.29, pompierii bârlãdeni au fost solicitati sã intervinã pentru a facilita accesul unui echipaj al Serviciului Judetean de Ambulantã într-o locuintã din municipiul Bârlad, pe strada V. Pârvan. Pompierii au pãtruns pe geam în apartamentul situat la etajul I cu ajutorul unei scãri culisabile si au descoperit cã, din nefericire, proprietara în vârstã de 83 ani era decedatã. La ora 18.26, pompierii de la Detasamentul Bârlad au fost solicitati pentru stingerea unui incendiu în satul Sãrãteni, oras Murgeni, izbucnit la un depozit de furaje. Focul a distrus aproximativ 13 tone de coceni si lucernã, pompierii lucrând la lichidarea acestuia timp de 4 ore. În aceeasi zi, la ora 20.20, un alt incendiu a izbucnit tot la un depozit de furaje, de data aceasta în localitatea Grãjdeni, comuna Fruntiseni. La fata locului s-a deplasat un echipaj de la Detasamentul Bârlad, cu o autospecialã de lucru cu apã si spumã, pompierii reusind sã stingã incendiul dupã mai bine de o orã. Interventia acestora a fãcut ca efectele incendiului sã fie reduse, fiind salvate aproape 25 tone furaje. Focul a distrus 2 tone de paie si a degradat alte 3 tone. În sfârsit, în aceeasi searã, la ora 21.33, pompierii de la Detasamentul Vaslui au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Rediu, comuna Rosiesti, la un depozit de furaje. Au fost distruse 4 tone lucernã si 8 metri liniari dintr-un gard de scândurã. Se pare cã flãcãrile au pornit de la o scânteie de la un cos de fum din apropiere. Interventia durând aproape o orã.

Incendii în ultima zi a anului 2011
În ultima zi a anului, la ora 01.39, un echipaj de la Detasamentul Vaslui a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu în municipiul Vaslui, pe strada Cazãrmii, la o magazie. Din cercetãrile efectuate, se pare cã focul a izbucnit de la o lumânare. Flãcãrile au distrus aproximativ 50 kg mase plastice si a degradat alte materiale depozitate în magazie. Interventia a durat 20 minute. În aceeasi zi, echipa pirotehnicã a inspectoratului a intervenit pentru ridicarea unui proiectil de artilerie exploziv de calibrul 76 mm, descoperit de un bãrbat în marginea pãdurii din zona localitãtii Tãtãrãni, în timp ce cãuta lemne de foc. Proiectilul a fost ridicat, transportat si depozitat în conditii de sigurantã la sediul inspectoratului în vederea distrugerii. În seara de revelion, la ora 19.10, pompierii de la Sectia Husi au intervenit pentru stingerea unui incendiu în satul Rusca, comuna Pãdureni la un depozit de furaje. Flãcãrile au distrus 1,5 tone de lucernã si 15 metri liniari dintr-un gard de scândurã.

Debut de foc în 2012
Nici prima zi a anului nu a fost lipsitã de evenimente, un echipaj de pompieri de la Sectia Husi trebuind sã intervenã, la ora 23.46, în satul Vãleni, comuna Pãdureni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Focul a distrus aproximativ 4 tone de fân, interventia durând aproape 2 ore.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.