spot_imgspot_img
14.7 C
Vaslui
23-apr.-2024

SCANDAL LA PARTIDUL CONSERVATOR: TRIFU, OUT!

- Advertisement -

Mogulul Voiculescu, foc si parã pe familia Trifu!

EJECT Nemultumiti de rezultatele slabe obtinute de Partidul Conservator în judetul Vaslui, precum si de obedienta conducerii organizatiei judetene PC fatã de presedintele PSD, Dumitru Buzatu, mai multi reprezentanti din conducerea conservatorilor au fãcut o petitie cãtre Bucuresti, în care au cerut schimbarea presedintelui Alin Trifu. Scrisoarea a fost cititã în Biroul Central de Conducere al Partidului Conservator, care a decis sã trimitã la Vaslui o comisie, formatã din secretarul de stat Cristian Cosmin si deputatul Avram, de la Bacãu. Pe surse am aflat cã, dupã mai multe ore de scandaluri si acuze, cei doi reprezentanti ai conducerii centrale a Partidului Conservator au primit acceptul de la Bucuresti pentru schimbarea lui Trifu din functia de presedinte. Noul presedinte interimar este secretarul general Emil Dorin, care va sta pe functie timp de douã luni, timp în care se vor pregãti alegerile la nivel de judet. Contactat de reporterii VRN, Emil Dorin a negat orice schimbare: “Nu s-a luat nicio decizie de la Bucuresti, asteptãm, vor fi alegeri”. Nici Alin Trifu nu a vrut sã confirme informatia: “Nu este nicio schimbare. Dacã e ceva, vã anunt”.

Probabil, spun sursele noastre, atât Emil Dorin, cât si Alin Trifu au fost sfãtuiti de Buzatu sã mentinã tãcerea în cel mai nou scandal politic al judetului. “Partidul Conservator a scãpat de uneltele PSD-ului”, a spus vicepresedintele PC Vaslui, Cristian Turcu, care nu a confirmat nici el schimbarea lui Trifu din functie.

A explodat buba în Partidul Conservator, unde mai multi primari si alesi locali si judeteni au decis sã cearã conducerii centrale a partidului schimbarea din functie a presedintelui Alin Trifu. Conducerea executivã a PC Vaslui a trimis la Bucuresti o scrisoare, în care denuntã faptul cã, sub conducerea lui Trifu, partidul a obtinut rezultate foarte slabe, sub 4%, iar numãrul înscrierilor în partid a scãzut foarte mult, pentru cã vasluienii nu doresc sã fie condusi de actualul director de la Oficiul Judetean de Plãti pentru Dezvoltare Ruralã si Pescuit Vaslui. În plus, au reclamat mai multi dintre cei care compun Biroul Executiv Judetean, cã “Alin Trifu este unealta presedintelui de la PSD, Dumitru Buzatu, iar cât el va fi presedinte nu vom trece de 4%”. Scrisoarea cu pricina a fost cititã în plenul Biroului Central al Partidului Conservator, astfel cã Daniel Constantin, presedintele PC, a trimis doi reprezentanti la Vaslui, sã lãmureascã situatia.

Pe surse: “Trifu a avut grijã sã punã la conducere oameni apropiati PSD-ului, în loc sã promoveze membrii din PC”

Asa se face cã, la sedinta de la Vaslui cu conducerea executivã judeteanã a Partidului Conservator, au venit secretarul de stat din Ministerul Tineretului si Sportului, Cristian Cosmin, si deputatul PC de Bacãu, Constantin Avram. Conform unor surse din interior, sedinta a fost foarte tensionatã, pentru cã primarii si cei din conducerea PC Vaslui i-au reprosat lui Trifu mai multe lacune din activitatea sa din ultimii ani. “Am spus cã Alin Trifu nu ne mai reprezintã ca partid în judet si cã a devenit unealta lui Buzatu. La majoritatea institutiilor care apartin de Ministerul Agriculturii, Trifu a avut grijã sã punã la conducere oameni apropiati PSD-ului, în loc sã promoveze membrii din PC. În plus, nu a ajutat deloc partidul, din calitatea sa de presedinte, iar organizatiile nu sunt deloc organizate, pentru cã nu s-a ocupat de partid”, a spus una dintre sursele care au participat la discutii si care a preferat sã rãmânã anonimã. La sedintã au participat atât primarii de la Pogana, Tutova si Suletea, Dorin Emil, secretarul general al organizatiei judetene, consilieri locali, presedintii de la tineret si organizatia de femei. Cu totii au cerut schimbarea din functie a lui Alin Trifu, însã, spun sursele noastre, “am spus sã rãmânã în Biroul Politic Judetean, fãrã a mai conduce organizatia judeteanã, sã fie desemnate alte persoane”. Emisarii trimisi de Daniel Constantin la întâlnirea cu organizatia PC Vaslui au notat toate problemele cu care se confruntã organizatia si au informat conducerea centralã a partidului despre tensiunile din interiorul organizatiei judetene. Sursele citate spun cã, în aceeasi zi, Daniel Constantin a dispus ca Alin Trifu sã fie schimbat din functia de presedinte, iar postul de presedinte interimar sã fie preluat de secretarul general Dorin Emil, cel care tine legãtura cu toate organizatiile din judet. Dorin Emil a primit un mandat de douã luni, pânã în septembrie, când se vor organiza alegeri la organizatia judeteanã, în urma cãrora se va stabili noua formulã de conducere. Un lucru e sigur, spun sursele citate de VRN: “Trifu nu va mai fi presedinte, s-au adunat prea multe greseli în contul sãu, a devenit prea obedient în fata lui Buzatu si ne-a tras partidul în jos. În plus, multi dintre cei care ar dori sã se înscrie în Partidul Conservator nu au fãcut-o pânã acum, pentru cã nu doreau sã fie condusi de Alin Trifu”.

Silenzio stampa în Partidul Conservator

Am contactat, ieri, mai multi dintre liderii Partidului Conservator, pentru a ne confirma informatia. Stiam cã s-a decis, în urma sedintei, ca schimbarea sã se facã fãrã mare vâlvã în presã, din motive doar de conservatori stiute, lucru cu care ar fi fost de acord si emisarii trimisi de Bucuresti. Totusi, pentru cã am aflat cum s-au desfãsurat “ostilitãtile” în sedinta organizatiei judetene PC, i-am sunat pe câtiva dintre cei care au participat la sedintã. “Nu vã supãrati, cine v-a dat informatia?… Nu pot sã vã dau nicio informatie pe acest subiect. Cât timp nu a fost sedintã publicã, nu am ce informatie sã vã dau. Nu pot sã confirm schimbarea din functie a presedintelui”, a spus Marius Andrei Bãrãgan, presedintele organizatiei de tineret. La rândul sãu, Alin Trifu, presedintele demis, a refuzat sã recunoascã schimbarea sa din functie. “Nu este nicio schimbare. Dacã e ceva, vã anunt, vã sun”, a spus Trifu. Desi informatiile noastre sunt cât se poate de veridice si este presedinte interimar al organizatiei judetene PC, Dorin Emil a refuzat si el sã recunoascã schimbarea, dupã ce a primit de la Bucuresti “indicatii”, ca aceastã schimbare sã nu se facã cu mare vâlvã. “Deocamdatã, nu e nicio schimbare, asteptãm sã vedem ce o sã se întâmple. Nu e nimeni interimar, nu s-a luat nicio decizie. Nu stiu, asteptãm, vom avea alegeri si vom vedea. Eu stiu cã Alin Trifu este presedinte interimar”, a spus Dorin Emil, care merge pe principiul “Ciocu’mic, cã noi suntem la putere”, mai ales cã el este si consilier judetean al Partidului Conservator si voteazã alãturi de PSD în Consiliul Judetean. Singurul care a lansat o ipotezã interesantã a fost Cristian Turcu, vicepresedinte al organizatiei judetene PC. “Partidul Conservator a scãpat de uneltele PSD-ului”, a spus vicepresedintele Turcu, care nu a confirmat nici el schimbarea lui Trifu din functie. Cert este cã, prin februarie a.c., când USL îsi trãia ultimele zile la Vaslui, Alin Trifu fãcea tot felul de declaratii, care s-au dovedit fãrã acoperire. “Suntem un partid de echilibru, dorim sã fim liantul între PSD si PNL. Dacã se va rupe USL, vom vedea. La nivelul judetului Vaslui, noi, Partidul Conservator, avem destui tineri de valoare si bine pregãtiti, care sã preia conducerea institutiilor deconcentrate. Vreau, însã, sã cred cã USL nu se va rupe. Noi am avut discutii cu primarii Partidului Conservator si am cerut sã se ocupe de strângerea de semnãturi în favoarea USD, în vederea alegerilor europarlamentare, ne dorim mult stabilitate în teritoriu”, spunea Trifu. Câti dintre tinerii conservatori “de valoare si bine pregãtiti” au primit posturi la deconcentrate? Este o întrebare la care multi dintre contestatarii lui Trifu nu au primit rãspuns pânã acum.

Alin Trifu, pofticios la scaunul de vicepresedinte al CJ Vaslui

Desi avea mari probleme în organizatia judeteanã si era tot mai contestat de membrii PC, Alin Trifu a încercat sã facã un joculet pe lângã Dumitru Buzatu, doar-doar îl va schimba din functie pe liberalul Corneliu Bichinet, vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui. Bichinet a aflat de manevrele lui Alin Trifu si l-a atentionat sã stea în banca sa, cã functia pe care se aflã nu este pe mãsura lui. Cei doi s-au întâlnit la o sedintã în sala Consiliului Judetean, cu ocazia vizitei lui Mircea Geoanã la Vaslui, iar întâlnirea s-a lãsat cu scântei. Martorii povestesc cum Alin Trifu a fost luat destul de tare de “Bichi”: “Asa, Trifu, vorbesti cu Buzatu sã-mi iei locul?”, plus alte câteva declaratii mai dure. Atunci, Trifu a negat cã ar existat un contact fizic sau cã ar fi fost înjurat, spunând: “Stiti cum este domnul Bichinet. El se exprimã mai… liber”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.