3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

REZISTENTA DE LA PUNGESTI | FOTO – VIDEO

- Advertisement -

George Epurescu, protestatar din Piata Universitatii: ,,Am plecat din kilometrul 0 al democratiei si am ajuns in kilometrul 0 al demnitatii!”


Dupã toate evenimentele din aceastã sãptãmânã, astãzi la Pungesti a fost organizat un protest la care au fost invitati români de pretudindeni, români care cred cã lupta celor din Pungesti împotriva Chevron este o luptã dreaptã. Nu doar fracturarea hidraulicã este vizatã, ci si atitudinea politicienilor români, aserviti intereselor firmei corporatiste. Pe tot parcursul acestui protest, ziarul nostru vã va tine la curent cu ce se petrece la Pungesti.

CLICK :    IMAGINI LIVE DIN PUNGESTI

“Pungesti a fost semnalul desteptãrii constientei românilor”

Paul Iurea, Vama Verde

“România s-a trezit, azi e o zi globalã, când toatã lumea se opune fractionãrii hidraulice si folosirii cianurilor în minerit. Se folosesc 700 de substante chimice, multe dintre ele nocive, care vor otrãvi apa, aerul pe care-l respirãm, sau pãmântul pe care trãim. Specialistii ne avertizeazã cã, pe lângã poluare, în urma exploatãrii gazelor de sist prin fractionare hidraulicã se vor produce cutremure. Pungesti a fost semnalul desteptãrii constientei românilor, iar guvernantii trebuie sã ia aminte la vointa oamenilor”, a declarat Paul Iurea, reprezentantul Asociatiei Vama Verde. Protestatarii au plecat în mars spre satul Silistea.

Paul Iurea, Vama Verde
Paul Iurea, Vama Verde

DECLARTII DE LA PROTEST

Zâna Domintean, Galati

“Trebuie sã oprim explorarea gazelor de sist pe teritoriul întregii Românii, Pungestiul nu este decât o luptã în aceastã bãtãlie. Avem nevoie de agriculturã, în special cea ecologicã, avem nevoie de un mediu curat, în care sã ne crestem copiii si în care sã trãim. Guvernantii sã nu-si mai batã joc de tara asta si de oamenii acestia frumosi”

ora: 16.00

Piata Universitãtii s-a “mutat” la Pungesti

Dupã nouã ore de la plecarea din Bucuresti, au ajuns la Pungesti douã autocare cu protestatari. Întârzierea s-a datorat controalelor din trafic (câte cinci pentru fiecare autocar, chiar dacã au avut trasee diferite). Mesajul din Piata Universitãtii a fost transmis de George Epurescu, presedintele Asociatiei “România fãrã ei”.
“Multumesc în numele bucurestenilor iesiti în Piata Universitãtii tuturor celor din Pungesti care au rezistat în fata jandarmilor si a utilajelor venite sã instaleze sonda de explorare aici. Sper sã reziste în continuare si nicio sondã sã nu fie instalatã în acest locuri. Aveti tot spijnul nostru. Pentru voi, pentru victoria voastrã am mãrsãluit în Bucuresti pe sub Arcul de Triumf”, a declarat la Pungesti, George Epurescu. Alãturi de bucuresteni au mai sosit în Pungesti sute de români din toate colturile tãrii.

Proclamatia de la Pungesti

Miscarea de rezistentã de la Pungesti a fost oficializatã odatã cu emiterea primului comunicat de presã în care se fac cunoscute doleantele protestatarilor. Pãrintele protopop Vasile Lãiu a dat citire unei proclamatii în care se spune cã protestatarii nu vor renunta decât în momentul în care parlamentul va adopta un memorandum prin care se va interzice explorarea si exloatarea gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice în România. Anterior acestei proclamatii, toti protestatari s-au asezat în genunchi si au rostit Tatãl Nostru.

ora: 13.00

Haiducii din Pungesti

Spectacol inedit oferit de mai multi tineri din Pungesti. Acestia au venit la protest cãlare pe cai si îmbrãcati în costume populare. Între timp, continuã sã soseascã protestatari din tarã. S-au adunat aproape 2000 de oameni.

ora:12.30

Masinile protestatarilor, controlate la sânge

Din Bucuresti, au plecat azi dimineatã douã autocare cu protestatari. Deja, acestea au fost oprite de douã ori în trafic si controlate extrem de riguros. Între timp, la Pungesti s-au adunat aproximativ 1000 de oameni.

A început protestul

ora: 12.00

În jurul orei 12, la Pungesti se aflã peste 500 de protestatari. Asa cum se preconiza, participã la protest cetãteni din zonã dar si multi veniti din toate colturile tãrii. Multi alti protestatari sunt pe drum si, se pare, acestia sunt controlati incredibil de des de echipaje ale Politiei. Absolut întâmplãtor pe soseaua care leagã Vasluiul de Pungesti se aflã si un echipaj ARR, foarte riguros în ceea ce priveste circulatia microbuzelor si autocarelor!- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.