3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

UPDATE 16.30 Jandarmii au pus pumnul în gurã protestatrilor din judetul Vaslui

- Advertisement -


UPDATE 16.30 Jandarmii au pus pumnul în gurã protestatarilor din judetul Vaslui

PERIPETII Cei 25 de protestatari din Bârlad, Pungesti, Banca si Bãcesti au fost asteptati în Piata Unirii din Iasi de jandarmi, care îi cunosteau de la luptele din Pungesti, unde unii dintre jandarmii ieseni din Piata Unirii au fost prezenti. Ca urmare, au fost perchezitionati “la sânge” si nu li s-a permis sã intre în piatã cu bannerul pe care scria “Miscarea de Rezistentã din Pungesti”. Douã ore au parlamentat protestatarii cu jandarmii, în cele din urmã bannerul fiind lãsat undeva la o tipografie de pe strada Lãpusneanu. “Ne-au oprit, ne-au perchezitionat, ne-au recunoscut si jandarmii, spunând cã le era dor de noi, iar pentru cã aveam bannerul cu Miscarea de Rezistentã Pungesti nu ne-au dat voie cu el. Desi am insistat, spunând cã mesajul nu este obscen si nici instigator, ci reprezintã denumirea miscãrii noastre, nu s-au lãsat spunând cã manifestarea are un alt obiect si cã nu avem voie cu mesaje de alt gen decât doar despre Unire. Am lãsat bannerul undeva, dar, spre disperarea jandarmilor, cineva a pãtruns totusi cu un alt banner si asa am putut sã avem mesajul pe care am dorit sã-l transmitem. S-a strigat pentru unitate, împotriva gazelor de sist si a clasei politice corupte. Vom da publicitãtii filmele pe care le-am fãcut unde se va vedea clar abuzul fãcut de jandarmi asupra noastrã. Noi suntem multumiti cã am reusit sã transmitem mesajul cãtre Crin Antonescu, presedintele PNL, cãtre toti parlamentarii prezenti si toti politicienii. S-a huiduit copios si spre surprinderea noastrã, chiar dacã erau putin peste 3000 de oameni în Piata Unirii, toti i-au huiduit pe politicienii care cu sigurantã au înteles cã nu mai sunt doriti la putere”, a spus Marius Ignat, unul dintre membrii Miscãrii de Rezistentã din Pungesti. Interesant este totusi cã Victor Viorel Ponta, prim ministrul României care era asteptat la Iasi nu a mai venit, ci s-a oprit la Focsani, spre marea dezamãgire a protestatarilor si a iesenilor care abia îl asteptau ca sã-i arate morcovul cu care toti au venit în Piata Unirii. Asa cã, doar Crin Antonescu a preluat mesajul, pe care cu sigurantã îl va duce unde trebuie. Mai multe amãnunte vã vom prezenta în numãrul de mâine al cotidianului nostru.

Protestatarii din Bârlad, Pungesti si Bãcesti vor sã-i arate morcovul lui Ponta

PROTEST UNIT! Protestatarii care luptã pentru interzicerea explorãrii si exploatãrii gazelor de sist prin fracturare hidraulicã, din Bârlad, Pungesti si Bãcesti, îl vor astepta cu morcovi si pancarte contra Chevron si contra Guvern pe premierul Victor Viorel Ponta, pe 24 ianuarie, la Iasi, în Piata Unirii. Alãturi de alti protestatari din Iasi, acestia vor sabota hora politicienilor demagogi. Se estimeazã cã vor fi în jur de 50 de protestatari din judetul Vaslui, care sunt decisi sã meargã acolo dis-de-dimineatã pentru a-si ocupa locuri cât mai aproape de politicienii care vin sã sãrbãtoreascã Unirea la Iasi.

Astãzi, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, când mai multi guvernanti (premierul Victor Ponta, câtiva ministri si politicieni vestiti, gen: Vasile Blaga, Mircea Radu Ungureanu, etc.) vor sosi la Iasi pentru a participa la manifestãrile organizate cu aceastã ocazie, un grup de ieseni plus câtiva protestatari din Bârlad, Pungesti si Bãcesti vor sã le aminteascã acestora de responsabilitãtile pe care si le-au asumat si sã le reproseze faptul cã i-au mintit în campaniile electorale prin care le-au câstigat voturile ce i-au instalat în fruntea tãrii cu o majoritate confortabilã. Dintre cei care au mari sanse sã fie huiduiti, Victor Ponta este de departe favoritul multimii. Politicienii care vor profita din nou de ocazie pentru a face promisiuni desarte multimii aduse cu autocare vor avea parte de câteva surprize.

Vin rãzesii din Pungesti si Bãcesti!

Pe site-ul de socializare Facebook a fost creat un eveniment special pentru aceastã zi, de cãtre Sorin Popovici, unul dintre contestatarii Chevron-ului în România si, mai ales, în zona Bãcesti- Pungesti. Circa 50 de persoane din Bârlad, Banca si Pungesti, alãturi de 10- 15 din Bãcesti si Dumesti, vor sã meargã la Iasi, de la primele ore ale zilei, pentru a-si ocupa locuri cât mai aproape de locul unde se vor plasa politicienii. „Ziua de 24 ianuarie este o zi cu o semnificatie aparte pentru multi români, motiv pentru care politicienii profitã de ocazie pentru a face promisiuni desarte, pentru a face bãi de multime printre oameni adusi cu autocare, pentru a slãvi memoria eroilor cãzuti, mimând cinstea si onoarea. Întreaga clasã politicã a transformat aceastã sãrbãtoare într-un prilej de circ electoral, prin care încearcã sã mascheze minciunile, sfidarea si dispretul fatã de cetãtenii pe care ar trebui sã îi reprezinte. Noi vrem sã arãtãm astãzi cã nu mai tolerãm impertinenta lor, sã demonstrãm cã nu ne mai este teamã de statutul lor, sã dovedim cã „toamna româneascã” ne-a învãtat ceea ce înseamnã cu adevãrat unire si cât este ea de importantã în lupta împotriva unei clase politice care îsi urmãreste propriul interes, cu pretul libertãtii si a drepturilor noastre fundamentale”, a precizat pe pagina evenimentului Sorin Popovici.

Cu morcovul în mâini si cu dispret în ochi!

Protestatarii din judetul Vaslui, cei din Iasi si încã multi altii din mai toatã Moldova, care s-au anuntat la acest protest, vor fi la ora 11.00 în Piata Unirii (în fata Cinematografului Victoria) pentru a-i pregãti o întâmpinare asa cum meritã exponentul actualului guvern, Victor Viorel Ponta. „Vom cânta, vom scanda si vom dansa Hora „Uniti Salvãm Toatã România” pentru a demonstra faptul cã unirea este a noastrã, a cetãtenilor, si este îndreptatã împotriva lui Ponta si restului clasei politice. Pentru a fi vizibili si usor de recunoscut unii între altii, vom aduce cu noi un morcov, pentru a i-l arãta lui Ponta! Morcovul va fi simbolul prin care vom ilustra minciunile lui Ponta, dar va fi si avertismentul nostru pentru el. De ce? Pentru cã morcovul pe care ni-l vinde îsi are locul în altã parte!”, a mai spus Sorin Popovici. Bârlãdenii, si cei din Pungesti si Banca, vor veni cu pancarte, vuvuzele, fluiere si cu mult dispret în ochi. „Le vom arãta politicienilor care vin sã facã bãi de multime, cã tot sunt în campanie electoralã, cã nu ne pasã de ei, de minciunile lor, nu mai putem fi prostiti. Sã facã bine sã plece Chevron din tarã, sã-si ia Ponta jandarmii de la Pungesti si sã ne lase sã trãim decent în tara noastrã”, a spus Adrian Rosca, un alt protestatar din Bârlad si Pungesti, membru al Miscãrii de Rezistentã din Pungesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.