spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
Vaslui
23-mai-2024

Profesorii din Pungesti terorizati, directorul se face cã plouã

- Advertisement -

ANOMALIE În timp ce mai multi profesori de la Scoala din Pungesti s-au declarat intrigati de inspectia generalã efectuatã de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, considerând cã este o formã de intimidare a cadrelor didactice care s-au implicat în protestele din ultimele douã luni, Anisoara Rãutã, directorul unitãtii scolare, spune cã acest control este de fapt o consecintã fireascã a nenumãratelor cereri de sprijin pe care le-a adresat Inspectoratului. Aceasta sustine cã s-a simtit depãsitã de problemele elevilor, care erau în permanentã timorati de agitatiile din comunã. Directorul nu neagã posibilitatea ca ceilalti colegi sã priveascã lucrurile diferit, însã „este pãrerea lor”.

Temerile profesorilor de la Scoala din Pungesti, care au declarat cã se simt presati de inspectia generalã de sãptãmâna aceasta, nu sunt împãrtãsite de Anisoara Rãutã, directorul unitãtii de învãtãmânt, care vede în acest control o salvare. Aceasta sustine cã în ultima vreme starea psihicã a elevilor lasã de dorit, copiii fiind îngroziti de tot ce se întâmplã în comunã, de aceea a si solicitat sprijin de la Vaslui. Este destul de greu de crezut cã prezenta unor persoane strãine în sãlile de clasã va avea un efect pozitiv asupra cadrelor didactice si a elevilor, fiind mai degrabã un stres în plus pentru acestia. „Eu am sunat la Inspectorat în nenumãrate rânduri si am cerut ajutor, pentru cã mã simteam depãsitã de situatie. Copiii erau foarte stresati si ei vãd în mine persoana care ar putea sã le dea un rãspuns. Foarte multi începeau sã plângã în clasã, în timpul orelor. Când îi întrebam ce au, spuneau cã le este fricã de ceea ce se întâmplã în comunã, de Chevron, de jandarmi si politie, cã s-au sãturat. Nu mai puteam lucra într-un asemenea stres. Domnii inspectori au fost amabili, au venit si ne-au sustinut moral, atât pe profesori cât si pe elevi. Am fost surprinsã în momentul în care a venit un reprezentant de la minister, pentru cã nu fusesem anuntatã, nu când am aflat de inspectie. Dacã unii profesori au vãzut aceastã inspectie ca pe o intimidare, este pãrerea lor. Repet, cã eu am fost cea care a insistat sã vine doamna inspector, pentru cã simteam cã nu mai pot”, a declarat Anisoara Rãutã.

Anisoara Rãutã, însotitã în permanentã de colegi

Directorul unitãtii de învãtãmânt spune cã se teme sã meargã singurã pe stradã de când au început protestele, mai ales, pentru cã initial pãrintii au acuzat-o cã ar fi pro-Chevron. „De când au început conflictele nu am mai plecat niciodatã de la scoalã neînsotitã de colegi, pentru cã mi-a fost teamã pentru siguranta mea. Locuiesc în satul Armãsoaia si sincer mi-era groazã sã merg printre atâtia oameni, mai ales pentru cã, la început, pãrintii s-au supãrat foarte tare pe mine pentru cã nu i-am lãsat pe copii la proteste, în timpul orelor. Au crezut cã sunt de acord cu explorarea si exploatarea gazelor de sist. Dupã ce am fãcut o sedintã si le-am explicat cum stau lucrurile, dupã ce le-am citit regulamentele, au înteles si chiar mi-au multumit pentru cã le-am protejat copiii”, a spus Anisoara Rãutã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.