spot_imgspot_img
spot_img
-1.7 C
Vaslui
05-dec.-2023

(UPDATE) A început mitingul anti-Chevron de la Bârlad

- Advertisement -

UPDATE

A început mitingul anti-Chevron de la Bârlad

Încã de la orele 17, de la debutul mitingului din Bârlad împotriva exploatãrii gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice, peste 2500 de persoane au rãspuns prezent chemãrii adresate de Grupul de Initiativã a societãtii Civile Bârlad. Pe platoul de la intrarea în Grãdina Publicã Bârlad, locul manifestatiei, numãrul persoanelor care doresc sã trãiascã într-o tarã curatã continuã sã creascã. Sunt prezenti locuitori ai comunelor din jurul Bârladului, dar si din zonele vizate de Chevron din judet. La miting sunt prezente mai multe personalitãti, George Epurescu, de la Asociatia “România fãrã ei”, Paul Iurea, reprezentantul asociatiei “Vama Verde”, Marina Stefan, Maria Olteanu, dar si cunoscuta cântãreatã Mihaela Mihai, prof dr. Vlad Condurache, de la Universitatea Babes Bolyai din Târgu Mures, Georgeta Ionescu, jurist si geolog din Bucuresti, Tudor Ciuhodaru, medic si parlamentar, iar lista poate continua. Se rostesc discursuri împotriva metodei de expoatare preconizatã de americanii de la Chevron, s-a cerut chiar demisia ministrului mediului, Rovana Plumb, care a autorizat exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice. Sunt prezenti reporterii postului TV Realitatea care transmit în direct evenimentele de la Bârlad, iar emisiunea care va începe la orele 21 va avea loc în foaierul teatrului “V.I.Popa”

Ziua in care judetul spune NU gazelor de sist!

Ziua Z: mitingul contra gazelor de sist va fi decisiv!

APEL Organizatorii mitingului de protest contra exploatãrii gazelor de sist, Grupul de Initiativã al Societãtii Civile Bârlad (GISC), fac un apel cãtre toti bârlãdenii, vasluienii si cãtre toti românii de oriunde s-ar afla, sã vinã astãzi, la orele 17.00 la Bârlad, pentru a lua parte în numãr cât mai mare la mitingul de protest. Sunt semnale cã vor veni în jur de 1000 de persoane, Bârladul fiind recunoscut ca „polul” manifestatiilor împotriva gazelor de sist. Deja reprezentantii Chevron sunt panicati, deoarece nu prea le mai iese nimic în zonã, chiar dacã au sprijinul primului ministru Victor Ponta, al deputatului Adrian Solomon (Colegiul Bârlad) si al presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, mai precis toatã „floarea” PSD-istã de la puterea centralã, judeteanã si localã.

GISC Bârlad precizeazã cã mitingul de la orele 17.00 va dura pânã la 19.00, locatia fiind platoul de la intrarea în Grãdina Publicã Bârlad. La miting si-au anuntat participarea GISC, Asociatia „România Fãrã Ei”, „Vama Verde”, Marina Stefan, Maria Olteanu, mai multi bârlãdeni din Bucuresti, Constanta, Cernavodã, din comunele alãturate Bârladului, 100 de persoane de la Vaslui din cadrul Asociatiei Suporterilor „FC Vaslui”. „Noi estimãm ca de fiecare datã circa 1000 de oameni, dar sperãm sã vinã în numãr cât mai mare. Mitingul este autorizat, avem aprobare de la Primãrie si avem informatii cã va participa de aceastã datã si primarul Bârladului. Dupã miting va avea loc o emisiune în direct, timp de trei ore, la Realitatea TV”, a spus protopopul Vasile Lãiu. Emisiunea de la Realitatea TV are loc la 21.00, pânã acum probabilitate mare fiind sã emitã de la Restaurantul Trattoria da Vinci si sunt invitati sã participe (confirmând participarea) Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, Titi Constantinescu, primarul de Bârlad, membrii GISC Bârlad, plus un specialist Chevron si Anastasiu, membru corespondent al Academiei Române, un invitat de la Ministerul Mediului… si lista este deschisã, pentru George Epurescu, artista Mihaela Mihai, Marina Stefan, Paul Iurea de la Vama Verde, etc. Se pare cã locatia o va stabili producãtorul emisiunii în cursul zilei de astãzi, pentru cã se vrea a fi la Primãrie, dar primarul Constantin Constantinescu nu a putut fi contactat, având telefonul închis, chiar în timpul în care la Bârlad se desfãsoarã „Zilele Culturale ale Bârladului”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.