15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

PREFECTUL RENGA, CHIRIASUL PRIMARULUI DIN PUNGESTI!

DEZVÃLUIRI Primarul comunei Pungesti, Mircia Vlasã, a constituit un adevãrat sistem mafiot în localitatea pe care o conduce, în ultimele mandate, la adãpostul relatiilor de partid. Ultima sa ilegalitate, modul în care si-a împroprietãrit nevasta cu aproape douã hectare de teren exact în zona în care Chevron a dorit sã instaleze sonda de explorare, a revoltat o tarã întreagã. Românii au aflat cum primarul Vlasã, las si corupt, a fugit în concediu si si-a închis telefoanele, preferând sã se bucure de cei 3-4.000 de euro oferiti de Chevron pentru închirierea terenului sotiei sale, decât sã discute cu cei care l-au ales. Prefectul judetului, Radu Renga, a trimis jandarmii sã batã copiii si bãtrânii din Pungesti, uitând sã spunã un lucru: de când a venit în Vaslui, olteanul din fruntea Prefecturii stã în chirie în apartamentul lui Vlasã, din zona Traian! În timp ce conturile familiei primarului Vlasã s-au umflat destul de serios – conform unor informatii, primarul si-a tras masinã nouã, un Volkswagen Jetta! – oamenii din localitate sãrãcesc si sunt amenintati tot timpul cã li se vor tãia ajutoarele sociale.

Un primar lacom, care ar face bani si de pe urma mortilor. Acesta este profilul primarului de la Pungesti, Mircia Vlasã, cel care ar fi subiectul perfect pentru anchetele DNA, pentru manevrele si ilegalitãtile pe care le-a comis de când este în fruntea primãriei Pungesti. Românii au aflat, în ultimele zile, cã locul pe care Chevron dorea sã ridice sonda de explorare apartine sotiei primarului, Margareta Vlasã. Cum se poate asa ceva?, s-au întrebat milioane de români. Simplu. În 2006, primãria Ivãnesti a fãcut un schimb de terenuri cu primãria Pungesti, astfel cã aproape douã hectare de teren, islazul satului Silistea, a revenit Pungestiului. Când au apãrut primele semne cã Chevron este interesatã de rezervele de gaze din subsolul comunei Pungesti, Vlasã nu a stat mult pe gânduri. S-a folosit de relatiile sale de partid si a aflat în ce locatie ar urma sã fie amplasatã sonda de explorare si, ulterior, cea de exploatare. Nici nu este de mirare cã a avut informatii atât de bune, fiindcã este cunoscut cã primarul de la Pungesti este un apropiat al presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, seful de partid de la PSD, cu care merge des la vânãtoare. Asa se face cã, printr-o manevrã a comisiei locale de fond funciar, al cãrei presedinte încã este, a pus mâna pe o suprafatã de 1,94 hectare teren pe sesul din apropierea satului Silistea, punând-o în posesie pe nevasta sa, Margareta Vlasã. Ce s-a întâmplat ulterior, au aflat toti românii. A fãcut contract de închiriere cu cei de la Chevron, contra unei sume de 3.500 de euro pe an pe hectar. Pentru aproape 15.000 de lei, primarul Vlasã si-a vândut sufletul americanilor, punând în pericol sãnãtatea miilor de locuitori care i-au dat votul în 2012, nestiind ce plan diabolic a urzit edilul lor. Plus cã, spun surse demne de încredere, americanii l-au informat cã, prin contract, dupã o perioadã de cinci ani ar putea sã-i ia terenul pentru exploatare, urmând sã-i achite pe teren valoarea de piatã a acestuia, nimic în plus. Nici mãcar nu a achitat impozitul pe terenul luat cu japca si prin manevre de culise, spun sursele noastre.

Cu salariul din primãrie, îti faci avere…

Dincolo de povestea cu Chevron, apar unele detalii socante despre primarul de la Pungesti. Înainte de Revolutie, a lucrat la Mecanica, dupã care a fost administrator la o asociatie de locatari din zona Traian. Si-a deschis o moarã în satul Armãsoaia, cu care a reusit sã prosteascã electoratul din Pungesti, care l-a votat primar începând cu 2004. Din acel moment, se poate spune cã Mircia Vlasã a descoperit reteta îmbogãtirii fãrã margini. A cumpãrat apartamente celor doi copii, în zona Traian, acolo unde a si fost administrator de asociatie, plus apartamentul în care stã el. Si-a ridicat o casã de vacantã la munte, plus cã si-a fãcut ditamai vila la locul unde are moara, la Armãsoaia. Investitii personale de miliarde de lei vechi, dintr-o moarã si un amãrât salariu de primar. Fostul maistru Vlasã a tras tot felul de sfori, în permanentã, pentru a-si rotunji veniturile. S-a dat pe lângã Buzatu, amicul sãu de vânãtoare, si i-a spus cã ar avea un apartament în zona Traian, trecut pe numele sotiei, pe care l-ar putea închiria prefectului, de loc din Vâlcea. Radu Renga a venit la Vaslui pentru a-si prelua functia de prefect si s-a instalat în apartamentul familiei Vlasã, la adresa str. Traian, bl. 251, sc. B, ap. 8. În apropiere, a cumpãrat un alt apartament, la blocul 241, sc. A, trecut pe numele fetei, Manuela Crudu (cãsãtoritã cu fostul director adjunct al Directiei Agricole, n.r.). Fata lui Vlasã mai detine un apartament tot pe strada Traian, la blocul 223, sc. C, apartamentul fiind pe numele sotului, Gigel Crudu. Primarul de la Pungesti si-a aranjat fata la primãria Vaslui, pe un post cãldut, iar prin institutie se spune cã Manuela Crudu se laudã cu relatiile ei sus-puse, mai ales cã sotul este rudã cu fostul presedinte al Tribunalului Vaslui, Jan Crudu. Tot de când este la primãrie, dl. Vlasã si-a fãcut vilã la munte, în zona Suceava, cãreia îi spune „casã de vacantã”, iar casa din Armãsoaia a fost modernizatã si adusã la stadiul de vilã. În mai putin de zece ani, a fãcut o avere de câteva sute de mii de euro, pentru cã nu se stie pe unde detine terenuri si câti bani a bãgat în acele suprafete.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here