3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Povestea celor 11 orfani din Pungesti

- Advertisement -

SINGURI PE LUME Opt frati din Armãsoaia, comuna Pungesti, au rãmas singuri pe lume, dupã ce mama lor a murit la începutul acestei luni. De fapt, sunt 11, dar unul e cãsãtorit, sora lor de 19 ani este datã în plasament familial si mai au un frate care e întretinut de altã familie din comunã. Ceilalti opt locuiesc în casa pãrinteascã si se gospodãresc singuri. Printre ei sunt si trei minori, copii care n-au avut niciodatã un brad de Crãciun în casa lor.

În 2012 le-a murit tatãl, iar anul acesta au rãmas si fãrã mamã. Toatã comuna le cunoaste povestea tragicã a copiilor familiei Lavric. Nu sunt doar cunoscuti , ci si respectati pentru cã sunt muncitori si reusesc sã se întretinã singuri. Mai mult, nu primesc nici ajutor potrivit Legii 416 si nici alocatie pentru cei trei minori. „Asteptãm sã vinã pensia de urmas, de la tatãl nostru, ca sã facem acte pentru cei mai mici sã primeascã alocatie”, ne-a spus unul din fratii mai mari, Ion de 25 ani.

Se gospodãresc singuri

Cu toate cã nu primesc niciun ajutor, acesti frati rezistã si reusesc sã-i întretinã si pe cei mai mici. Doar prin munca lor au reusit sã-si umple curtea cu animale: cinci capre, o vãcutã, gãini, iepuri. „Nu avem pãmânt dar luãm în arendã cam douã hectare în fiecare an, îl lucrãm si asa reusim sã ne crestem animalele”, explicã Ion.

Radu si Marius n-au avut niciodatã un brad împodobit

Cei mai mici dintre frati sunt Radu de 13 ani si Marius de 12 ani. La ei, Mos Crãciun n-a venit niciodatã. „Eu am douã jucãrii, un ursulet si un cãtel. Aveam si niste masinute dar s-au stricat”, ne-a spus Marius.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.