3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

PLAGIATORUL (facsimil)

- Advertisement -

Dupã modelul Ponta, subordonatii sãi plagiazã într-o veselie

HALAL CULTURÃ Directorul de la „Protectia Copilului”, Ionel Stefãnicã Armeanu, a ajuns la maturitatea creativã. În aceastã lunã si-a lansat a doua carte, una care vine sã împlineascã spatiul cultural al judetului Vaslui. Cartea are douã volume, se numeste „Chimia briliantul vietii” si este un talmes-balmes de texte copiate cuvânt cu cuvânt de pe internet. Practic, geniile vasluiene nu au fãcut altceva decât sã dea copy-paste, sã tipãreascã si sã se trezeascã oameni de culturã!

Dupã ce, la începutul anului, a lansat cartea „Matematica… punte a suspinelor?”, alãturi de prof. Dumitru Apostolache si Octavian Apostolache, Biblioteca Judeteanã a gãzduit o altã lansare de carte, dar dintr-un domeniu total opus matematicii: chimia. Ionel Armeanu Stefãnicã este autor al acestei cãrti, alãturi de sotia sa, Nicoleta, dar si de vechiul amic, Dumitru Apostolache. Nu întelegem de ce sunt trei autori si nimeni nu a compus nimic. De curiozitate am luat o carte si am cãutat pe internet câteva titluri de capitole. Asa cum ne-am asteptat am gãsit imediat si sursa. Cele trei genii nu au creat nimic, ci doar au copiat de pe internet textele. Nici mãcar nu au avut bunul simt sã precizeze o sursã!

Exemplu elocvent

Am luat un capitol la întâmplare care se numeste (culmea ironiei) „Descoperiri stiintifice din întâmplare”. Întreg materialul este copiat, literã cu literã dintr-un articol publicat pe www.descoperã.ro de Mihaela Stãnescu în anul 2010. Singura schimbare a autorilor a fost faptul cã au pus la începutul textului un motto: „Eroarea este fecundã”, Erasmus! O altã ironie subtilã deoarece scriitorilor nostri le lipseste total fecunditatea. Cel putin în domeniul culturii!

APRECIERI EXTRAORDINARE PENTRU RIDICAREA GRADULUI DE CULTURÃ A JUDETULUI VASLUI

Culmea este cã aceastã carte penibilã a beneficiat de o lansare grandioasã, în care sefi de la Consiliul Judetean Vaslui, primarul, subprefectul au rostit discursuri de apreciere.

Vasile Mihalachi: „Ceea ce se întâmplã astãzi este o dovadã cã la Vaslui se întâmplã si lucruri frumoase”

„Ceea ce se întâmplã astãzi este o dovadã cã la Vaslui se întâmplã si lucruri frumoase si cã nu ne reprezintã doar cazurile mediatizate în jurnalele de stiri. Noi am fost cunoscuti, pânã acum, prin FC Vaslui si prin aceea cã suntem un judet de betivi si violatori. Dar, nu este acesta adevãrul despre judetul Vaslui, nu asta ne reprezintã. Nu sunt eu în mãsurã sã vorbesc despre carte mai mult decât altii, dar, din ce am citit, am tinut minte o expresie: „carte frumoasã, cinste cui te-a scris!”, a spus Vasile Mihalachi, vicepresedintele CJ Vaslui.

Primarul Vasile Pavãl: „Vasluiul este altceva, este un oras care respirã culturã”

„Particip cu plãcere la astfel de evenimente, care fac cinste Vasluiului. O astfel de realizare este si aceastã carte, care, sunt convins, are loc pe raftul oricãrei biblioteci si constituie un bun ghid pentru elevi. Vã spun cu mândrie cã toti cei care ne viziteazã, fie cã vin aici, la Biblioteca Judeteanã, la primãrie sau la Muzeu aflã cã, de fapt, Vasluiul este altceva, este un oras care respirã culturã”, a spus primarul Vasluiului.

OPERA LUI IONEL STEFANICA-ARMEANU

IATA DE UNDE A COPIAT!

.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.