-10.3 C
Vaslui
09-feb.-2023

Panglici tricolore în centrul Chişinăului şi scandal în parlament, de Ziua României

- Advertisement -

De Ziua Naţională a României în centrul Chişinăului au loc acţiuni culturale, un scandal a izbucnit în parlament, iar în faţa Ambasadei României a fost organizat un protest.

Deputaţii din parlamentul de la Chişinău s-au certat şi s-au insultat reciproc după ce liberalii au prezentat un mesaj de felicitare de Ziua Naţională a României.

În acelaşi timp, aripa tânără a Partidului Liberal a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul Chişinăului şi a împărţit panglici tricolore trecătorilor. ‘Am decis să prindem la pieptul tinerilor această panglică tricoloră în semn de ataşament faţă de valorile româneşti, poporul român şi dorim să sporim vizibilitatea sărbătorii’, a declarat pentru Agerpres vicepreşedintele organizaţiei de tineret a PL, Ion Bargan.

Grupul de iniţiativă ‘Dragoş Vodă’ a organizat o acţiune de protest în faţa Ambasadei României la Chişinău în semn de solidarizare cu Campania ‘Salvaţi Roşia Montana’. ‘Dorim să fie stopată distrugerea acestei localităţi, care depozitează un adevărat patrimoniu cultural şi arheologic’, a declarat Anatolie Juraveli, unul din protestatari.

Joi la Chişinău va avea loc şi lansarea Radio Chişinău, un produs media al Radio România.

Grupurile Spirit Românesc, Deşteptarea şi Faptă, nu Vorbă, membre componente ale Platformei Civice Acţiunea 2012, vor organiza un marş pe bulevardul Ştefan cel Mare până la Ambasada României. În faţa Ambasadei, participanţii vor rosti un jurământ ‘faţă de Patrie’, urmat de intonarea imnului ‘Deşteaptă-te Române’.

În această zi, în capitala Republicii Moldova va avea loc inaugurarea pomului de Crăciun şi un concert cu participarea unor interpreţi din România şi Republica Moldova, cu ocazia lansării Radio Chişinău.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.