25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

OPERATIUNEA BICICLETA (foto)

Strategia „inteligentã” a angajatilor Chevron

TERTIPURI JENANTE Dupã ce a înregistrat un esec lamentabil, cu pungulitele de dulciuri, pitite în ghiozdanele copiilor din Pungesti, Chevron-ul nu se lasã! A adus, pe furis, în comunele Puiesti si Pungesti, peste 150 de biciclete pentru copii, cu echipamente cu tot, ca sã-i ploconeascã pe bietii oameni ce încã nu stiu ce-i asteaptã. Dupã ce acum douã zile au adus 100 de biciclete la Pungesti pe care le-au lãsat la primarul Mircia Vlase, o asociatie din Iasi a „descins” ieri în a doua comunã unde Chevron are primitã autorizatia de constructie a sondei de explorare, la Puiesti, unde a donat 57 de biciclete cu tot cu accesorii. Folosindu-se de asociatia ieseanã necunoscutã în judetul Vaslui (Procons Iasi), trimisii Chevronului încearcã sã linisteascã spiritele locuitorilor si în comuna Puiesti, unde copiii au primit cu mare bucurie bicicletele, fãrã a pune prea multe întrebãri. Primarul Puiestiului s-a fãcut cã nu stie cine sunt binevoitorii care au adus bicicletele, însã nu a ezitat sã le împartã cu mânuta lui, alãturi de vreo 11 reprezentanti ai Proncons Iasi. Încercând sã aflãm mai multe despre scopul cu care au fost împãrtite bicicletele, primarul Costel Moraru ne-a spus si cine sunt binevoitorii în spatele cãruia se ascunde Chevron: Viorel Oprea, fost ziarist si director al unui cotidian vasluian si Luminita Constantin din Iasi si ea fostã angajatã a unui cotidian iesean.

PR-istii Chevron-ului, care se ascund dupã un ONG iesean numit pompos „Asociatia Procons”, stiu bine ce fac: cunoscând sãrãcia din zonã, acestia sunt convinsi cã o pungutã de dulciuri, o bicicletã, un tricou, o sapcã sau ceva de mâncare vor putea sã-i facã pe oameni mai usor de manipulat. La Pungesti, acum douã zile, aceastã asociatie ieseanã a donat 100 de biciclete echipate cu toate accesoriile: cascã, genunchiere, mãnusi, cotiere, pe care le-au lãsat la primar acasã. La Primãria Puiesti, ieri au fost aduse 57 de asemenea biciclete, pe care le-au lãsat la Cãminul Cultural din comunã, iar copiii din comunã, selectati de primarul Costel Moraru, au primit darurile cu mare bucurie, fãrã sã întrebe prea multe. Întrebat despre persoana, fizicã sau juridicã, ce a fãcut aceste „cadouri” gratuite si neasteptate tocmai acum când la Puiesti s-a dat autorizatia de construire a sondei Chevron, primarul Costel Moraru a dat din umerit si a spus cã „nu stie” . „Bicicletele sunt de la o firmã din Iasi dar nu stiu cine sunt. M-au sunat acum ceva timp si mi-au spus cã vor sã facã o donatie, cã au fãcut la mai multe primãrii din judet. Nu stiu cine sunt si nici dacã au vreo legãturã cu Chevron”, a spus primarul Moraru, promitând cã ne va spune exact cine sunt donatorii celor 57 de biciclete. „Acum o sãptãmânã am fost contactat de Viorel Oprea, care s-a recomandat ca fiind reprezentantul ONG-ului Procons din Iasi si mi-a spus cã vrea sã doneze câteva biciclete pentru copiii de liceu din comunã care fac naveta din satele componente. Astãzi ei au venit sã împartã bicicletele si le-am cerut un act de identificare a asociatiei lor si nu mi-au prezentat, neavând asupra lor nici mãcar o stampilã. Mi-au spus cã sunt reprezentantii Asociatiei Procons Iasi si desfãsoarã activitãti de sponsorizãri în mai multe comune din tarã. Au împãrtit 37 de biciclete astãzi, urmând sã împartã restul de 20 când vor veni si ceilalti copii de la liceu, tot în prezenta lor. Nu mi-au precizat dacã au legãturã cu Chevron, desi eu i-am întrebat. Mi-am pus si eu întrebãri, dar dacã nu mi-au dat niciun indiciu precis nu am avut ce sã fac”, a spus primarul Costel Moraru.

Cine este Asociatia Procons Iasi: o firmã de consultantã, legatã de un ziar iesean

Oamenii din Puiesti însã nu s-au lãsat amãgiti de binevoitorii care au adus bicicletele, ei recunoscând printre cele 11 persoane venite sã împartã cadourile, pe câtiva dintre cei veniti pe 19 decembrie anul trecut împreunã cu Chevron la dezbaterea publicã ce a iesit cu un mare scandal. Asa cã au aflat cine sunt binevoitorii: Asociatia Procons Iasi, o firmã de consultantã care a mai fost în Puiesti si în alte zone fierbinti din judetul Vaslui – Pungesti, Gãgesti si Bãcesti – împãrtind pliante pro Chevron, pentru informarea populatiei. Legãturile acestei asociatii foarte binevoitoare cu cei din comunele unde Chevron are atâta interes pentru linistirea populatiei speriate de urmãrile groaznice ale forajului dupã gaze de sist si de fracturarea hidraulicã, duc la un cotidian iesean, care a si înfiintat în 1998 aceastã asociatie. Directorul cotidianului, Toni Hritac, neagã vehement legãtura cu aceastã firmã de consultantã, însã el apare pe Internet ca fiind persoana de contact pentru asociatia respectivã, alãturi de Luminita Constantin, presedinta asociatiei. „Am fost în acest ONG acuma multã vreme, cred cã acuma zece ani. Este adevãrat cã la început am fost eu, însã acum este presedintã Luminita Constantin. Nu stiu dacã are vreo legãturã cu Chevron, habar nu am. Dacã aveti dubii, de ce nu întrebati Chevron-ul? Eu nu mai am legãturã cu Procons”, a spus, vãdit deranjat de întrebãrile noastre, Toni Hritac. Se naste o mare întrebare: ce interes are ONG-ul Procons din Iasi tocmai în comunele unde se vor ridica sondele Chevron? Rãspunsul este clar: firma Procons din Iasi este firma de consultantã angajatã de Chevron pentru informarea populatiei despre gazele de sist si cât de securizatã este explorarea, exploatarea si fracturarea hidraulicã pentru populatie. Luminita Constantin, cea care conduce Procons Iasi, este, alãturi de Viorel Oprea, fost director al unui cotidian vasluian, angajatã a Chevron, pentru consultantã si Public Relation. Interesul pentru cele douã localitãti Pungesti si Puiesti, unde Chevron are acum autorizatie de constructie a sondelor, este mai mult decât evident. Luând exemplu clar de la politicienii vasluieni, care au cumpãrat de 24 de ani voturile necãjitilor din judet cu gãleti si pachete cu mâncare, Chevron a ridicat stacheta, trecând la biciclete cu tot cu accesorii! Si o face ascuns în spatele unui ONG!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here