31.6 C
Vaslui
29-iun.-2022

Protestatarii din Pungesti au ajuns in Centrul Civic: „Buzatu la puscarie!” FOTO | VIDEO

Update ora 16.00

Dupã trei ore de miting, timp în care peste 200 de persoane, unii dintre ei chiar din municipiul Vaslui au pichetat sediul prefecturii. Nemultumiti de pozitia guvernantilor care, fãcând jocul americanilor de la Chevron, nu doar cã au dat avizele necesare începerii explorãrii în perimetrul Silistea, au si atacat în instantã hotãrârile de consiliu local, luate în unanimitate de voturi, cu privire atât la interzicerea explorãrii si exploatãrii gazelor de sist pe teritoriul comunei Pungesti, dar si de organizare a unui referendum local pentru consultarea populatiei cu privire la acest subiect. Odatã cu iesirea celor cinci reprezentanti ai manifestantilor de la discutiile avute cu prefectul judetului Vaslui, Radu Renga, si presedintele CJ, Dumitru Buzatu, s-a încheiat si mitingul spontan din centrul capitalei judetului Vaslui. Ca de obicei, presedintele CJ si-a dat iar în petec, rãspunzând la întrebarea reprezentantilor manifestantilor strânsi în fata Palatului Administrativ cu privire la ce se va întâmpla cu locuitorii din zonã dacã vor rãmâne fãrã apã, în urma lucrãrilor Chevron, Dumitru Buzatu rãspunzându-le “în glumã” cã vor bea rachiu! În urma întâlnirii de la prefecturã, manifestantii au primit asigurãri cã se vor organiza întâlniri de informare cu privire la acest subiect controversat, rspectiv folosirea fracturãrii hidraulice pentru exploatarea gazelor de sist, întâlniri la care vot fi invitati si persoane neutre, respectiv profesori universitari si specialisti din domeniu, care ar putea da mai multe relatii cu privire la acest controversat subiect. Dupã întâlnirea reprezentantilor manifestantilor cu mai marii judetului, coloana de cãrute si vehicule cu protestatari a plecat spre Pungesti. Din pãcate, la protestele de azi nu si-au fãcut aparitia activistii GISC Bârlad, care ar fi putut, poate, prezenta si alte revendicãri în problematica gazelor de sist.

Update ora 14.35

Protestatarii au intrat la prefect cu o coroanã de flori

Patru dintre protestatari au intrat în Prefecturã cu o coranã de flori pe care scrie “Condoleante pentru pierderea demnitãtii”. Acestia vor sã-i înmâneze prefectului atât coroana cât si o cerere cu doleantele lor, printre acestea fiind si demisia prefectului.

Update ora 14.00

Protestatarii din Pungesti au ajuns in Centrul Civic: „Buzatu la puscarie!”

Aproximativ 200 de oameni s-au strans in Centrul Civic din Vaslui intr-un miting spontan. Celor plecati din Pungesti li s-au alaturat mai multi protestatari din Vaslui. Acestia cer demisia prefectului Renga si a presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Mai multi jandarmi au fost masati in fata Prefecturii Vaslui.

Update ora 13.30.

Protestatarii au ajuns în Vaslui

Manifestantii din Pungesti, care au venit sã picheteze sediul prefecturii, au ajuns în Vaslui, urmând ca în câteva minute sã ajungã în centrul municipiului. Cu toate cã, în rândul manifestantilor, exista temerea cã vor fi împiedecati sã-si ducã la capãt actiunea, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult decât atât, la intrarea în municipiul Vaslui, jandarmii le-au tinut un mic instructaj locuitorilor din Pungesti veniti cu cãrute sau masini personale. Explicându-le cã, dat fiind faptul cã nu s-a primit autorizatie pentru miting, adunarea va fi consideratã ca fiind una spontanã, manifestantii au fost instruiti sã se deplaseze spre centrul orasului doar pe trotuar, evitând blocarea strãzilor sau actele de violentã. Cãrutele au rãmas la marginea orasului, în zona IRTA, dat fiind cã accesul mijloacelor de transport cu tractiune animalã este interzis în municipiul Vaslui

Update ora 11.00

Coloana de manifestanti de la Pungesti a ajuns la Ivãnesti.

Manifestantii din Pungesti au ajuns la Ivãnesti, fãcând un apel cãtre vecinii lor sã-i însoteascã la protestul programat sã aibã loc în fata sediului institutiei prefectului Judetului Vaslui. Oamenii din Pungesti care doresc astfel sã atragã atentia prefectului si guvernului cu privire la doleantele lor se deplaseazã, într-un adevãrat mars anti-Chevron, cu sase cãrute si mai multe autovehicule, alti locuitori ai comunei urmând a sosi în capitala judetului cu mjloacele de transport în comun. Oamenii sperã ca, la protestul din centrul civic al municipiului, sã fie în numãr cât mai mare, si sã li se alãture si alti locuitori fie din comunele situate pe Valea Racovei, cât si cetãteni ai Vasluiului. Dacã nu vor fi opriti de fortele de ordine, sosirea protestatarilor la Vaslui va fi în jurul orelor 13.

Miscarea de rezistentã din Pungesti se mutã la Vaslui

La ora 9.30, oamenii din miscarea de rezistentã de la Pungesti au plecat spre Vaslui. Cetãtenii care sunt decisi sã nu accepte explorarea si exploatarea gazelor de sist în comuna Pungesti se îndreaptã cãtre Prefectura Vaslui pentru a cere explicatii cu privire la suspendarea referendumului.

În acest sens, ei vor înmâna prefectului Radu Renga un memoriu ce va contine si revendicãrile lor.

În acest moment, sunt aproximativ 100 de oameni care au plecat din Silistea, iar pe parcursul drumului spre Vaslui li se vor alãtura oameni din comunele vecine.

Vom reveni cu amãnunte.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here