spot_imgspot_img
14.7 C
Vaslui
23-apr.-2024

Minune la Mãnãstirea Petru Vodã

- Advertisement -

Pãrintele Gheorghe Calciu, intact la 7 ani de la moarte

CREDINTÃ Un cãlugãr de la Mãnãstirea Petru Vodã din judetul Neamt a avut o viziune. În vis i-a apãrut pãrintele Gheorghe Calciu, care i-a cerut sã fie dezgropat. Dupã ce cãlugãrii au îndeplinit aceastã misiune, acestia au gãsit trupul pãrintelui exact asa cum fusese îngropat acum 7 ani! Acum o lunã de zile, acelasi pãrinte Teodot a mai avut o viziune, în care i-a apãrut pãrintele Iustin Pârvu care i-a cerut ca troita din mormântul mãnãstirii sã fie mutatã la tabãra de Rezistentã de la Pungesti!

La cererea pãrintelui Teodot, cel care a avut avut o viziune, trupul pãrintelui Gheorghe Calciu – Dumitreasa a fost dezgropat dupã sapte ani de la moartea lui, iar surpriza a fost uriasã. Acesta arãta exact ca în ziua în care a fost înmormântat. Problema a apãrut imediat, pentru cã mai marii Mãnãstirii Petru Vodã din Neamt nu stiu ce hotãrâre sã ia în acest caz, ori sã fie îngrogat, ceea ce ar însemna un sacrilegiu dacã pãrintele ar fi considerat sfânt sau sã porneascã procedurile pentru expunerea corpului mumificat.

A prevãzut cã va fi dezgropat

Numai cã, oricât de complicatã ar fi situatia, ea îsi aflã dezlegare în chiar testamentul pãrintelui Gheorghe Calciu – Dumitreasa. Prevãzând parcã acest episod, el a indicat clar pasii ce trebuie urmati într-un testament.

„Diavolul s-ar putea folosi de aceastã mitologie popularã spre a împiedica putrezirea trupului meu si atunci ar putea fi rãtãcirea din urmã mai mare ca cea dintâi. Dacã peste ani, din anumite nevoi de constructie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat si, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preotii sã citeascã peste el rugãciuni de desfacere a blestemului, ca trupul sã se risipeascã în cele din care a fost alcãtuit, cã nu de la Dumnezeu se va fi fãcut minunea aceasta, ci din înselarea celui rãu. Sã fie legati preotii care m-au vãzut sã nu vorbeascã niciodatã despre aceastã minune falsã si trupul pus într-o altã groapã spre a fi uitat pentru totdeauna. Prea Cuvioase Pãrinte Staret, pentru viata mea ati fost o mare binecuvântare, si obstea, si mãnãstirea. Pentru toate dau slavã lui Dumnezeu si-L rog sã mã ierte pe mine pãcãtosul cã mi-a dat dulceti duhovnicesti pentru care eu n-am miscat un deget si oameni pe care nu i-am meritat. Vã sãrut dreapta cu smerenie si lacrimi de pocãintã”, scria, în 2006, de pe patul de spital, Gheorghe Calciu – Dumitreasa, potrivit site-ului roncea.ro

Cine a fost Gheorghe Calciu – Dumitreasa

Pr. Gheorghe Calciu – Dumitreasa (n. 1927), fost detinut politic între anii 1948 – 1964 si între 1979 si 1984, a absolvit Facultatea de Filologie si Facultatea de Teologie Ortodoxã, dupã ce a fost eliberat. A fost profesor la Seminarul Ortodox din Bucuresti în anii ’70 si slujitor al Bisericii seminarului. În Postul Mare al anului 1979 a rostit sapte predici, numite „Cuvinte cãtre tineri”, prin care a criticat regimul comunist si în special dãrâmarea bisericilor din Bucuresti. A fost din nou arestat si închis. Eliberat din închisoare la presiunile internationale, determinate în principal de Comitetul pentru Apãrarea Pãrintelui Calciu, prezidat de Mircea Eliade, si de Comitetul Intelectuali pentru Europa Libeã, prezidat de Eugen Ionescu, dar si de interventiile unor lideri importanti ai lumii, precum Margaret Thacher, Ronald Reagan sau Papa Ioan Paul al II-lea, în 1984 a fost silit sã emigreze în SUA, care îi acordase cetãtenia de onoare. A murit in 21 noiembrie 2006, la Washington si, potrivit dorintei sale, a fost înmormântat în tarã, în cimitirul Mãnãstirii Petru Vodã.

Marii pãrinti ai ortodoxismului românesc vegheazã la Pungesti!

„Un arc de credintã si românism”, asa a caracterizat pãrintele Teodot aducerea troitei de la mãnãstirea „Petru Vodã” din judetul Neamt la Pungesti, exact acolo unde sãtenii s-au pus în genunchi în fata utilajelor. Nu este o troitã oarecare. A fost fãcutã acum mai bine de zece ani si de atunci a stat la capetele pãrintilor si martirilor îngropati în cimitirul acestei mãnãstiri: Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu, preot Stefan si Elena Marcu, Tudor Popescu, Mihail Dumitrescu, Radu si Florentina Gyr, pãrintele Atanasie Stefãnescu, maica Herrovina Tãnase. Sunt doar câtiva martiri, întemnitati în închisorile comuniste si care, apoi, si-au gãsit linistea la mãnãstirea „Petru Vodã”.

„Avem un plai minunat si nu vom permite ca altii sã vinã sã-l întunece”

„Am adus aceastã sfântã troitã pentru ca jertfa oamenilor din Pungesti sã nu fie uitatã niciodatã. Acesti oameni care au înfruntat dusmanul prin credintã, cu mâinile goale sunt un exemplu pentru toti. Dorim sã-i ajutãm sã reziste aici pentru cã, dacã vor fi blocati la Pungesti, companiile care vor dori sã exploateze gazele de sist vor fi blocate peste tot în tarã. Avem un plai minunat si nu vom permite ca altii sã vinã sã întunece aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu”, a declarat pãrintele Teodot de la mãnãstirea „Petru Vodã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.