31.6 C
Vaslui
29-iun.-2022

Ministerul Administratiei si Internelor miroase a petrol

– noul sef al MAI, senatorul Gabriel Berca, liderul PDL Bacau, este cel pe care Emil Boc il acuza ca este unul dintre responsabilii pentru semnarea contractului Sterling Resources, privind exploatarile petroliere din Marea Neagra – numele lui Gabriel Berca a mai fost implicat in scandalul angajarii sotiei in “energie” sau in scandalurile ce l-au vizat pe fostul primar Dumitru Sechelariu – odata numit ministru, Berca scapa de marele lui cosmar, candidatura la presedintia Consiliului Judetean Bacau

Senatorul Gabriel Berca s-a vazut ministru. El face parte din noul cabinet Ungureanu, unde detine functia de ministru la Administratie si Interne. Liderul PDL Bacau ocupa aceasta functie, desi numele lui a fost implicat de-a lungul timpului in diverse scandaluri relatate atit de presa locala cit si de cea nationala. Acum, bacauanul aduce la minister un puternic iz de titei.

Cap de afis in toate acestea a fost chiar declaratia fostului premier Emil Boc, pe care Berca il numea pe cind era in PNL “primul macelar al tarii”. Boc spunea in urma verificarilor facute de Corpul lui de control ca Berca este printre cei responsabili de semnarea contractului Sterling Resources, contractul de concesionare pentru exploatare a mai multor perimetre din platforma continentala din Marea Neagra catre firma canadiana.

“Evenimentul Zilei” relata ca “potrivit concluziilor documentului pe care Boc vrea sa-l foloseasca în apararea sa în procesul pe care îl are cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu pe tema “afacerii Sterling”, Berca ar fi responsabil pentru pentru înscrierea HG 1.446/2008, care aproba actul aditional 11, direct pe agenda de lucru a guvernului, fara parcurgerea etapelor pregatitoare”. In acea perioada senatorul de Bacau era secretarul general al Guvernului.

Nimic pentru bacauani, belsug pe plan personal, sotia angajata in “energie”

Senatorul Gabriel Berca, presedintele Organizatiei Judetene a PDL Bacau, nu se poate lauda cu multe realizari pentru comunitatea bacauana. In schimb, profesional si personal, da. A fost prefect al judetului, secretar general al Guvernului, este senator si acum ministru. Cit a fost in opozitie s-a plins ca nu are pirghiile necesare pentru a-i ajuta pe bacauani. Ajuns insa la putere, senatorul PDL a gasit alta scuza.

Aceea ca nu este sunat de primarul Bacaului sa demareze proiecte si sa duca bani. Mai mult, de curind, “Gindul” relata ca Berca ar fi tipat la Elena Udrea ca a dat prea multi bani pentru municipiul Bacau, pe proiectele aflate in derulare, in dauna comunelor pedeliste din judet. Din punct de vedere financiar a avansat rapid.

A renuntat la Oltcit-ul vechi si a reusit sa schimbe cam o masina pe an, toate noi, trecind de la un “Golf”, la “Skoda”, “Volvo” si acum un alt VW passat CC. Si-a schimbat si locuinta. A vindut apartamentul de pe Miron Costin si s-a mutat in zona centrala a orasului, la noile blocuri de pe strada 9 Mai, vecin cu alt bun prieten al lui, prefectul Constantin Scripat. Noul apartament, de categoria I, a fost achizitionat in 2007, are 102 mp si o valoare de impozitare de 197.160 Ron. In 2008, senatorul si-a facut si un depozit bancar de 30.000 Ron.

Veniturile lui Gabriel Berca au crescut si ele de la an la an, cel mai important fiind venitul de pe urma calitatii de membru in CIFGA la Eximbank, de aproape un miliard de lei vechi pe an. Un alt scandal relatat de presa a fost acela al angajarii sotiei lui, un subiect mereu sensibil pentru senator. Ea a fost disponibilizata, primind plati compensatorii in valoare de peste 2.000 de lei, dar a fost imediat angajata la “baietii destepti din energie”, respectiv Transelectrica Bacau, intr-un moment de criza, cind erau blocate toate angajarile. Tot el a fost acuzat de presedintele Consiliului Judetean Bacau ca isi petrece timpul in cafenele cu divele de Bucuresti.

Sprijin pentru Sechelariu, scapa de cosmarul CJ Bacau

Gabriel Berca s-a mai remarcat si prin sprijinul acordat fostului edil Dumitru Sechelariu. Pedelistii bacauani au sustinut mereu proiectele ce il vizau pe fostul edil, atit in privinta terenului de la transport public sau firmele acestuia, fireste cu acordul liderului, in schimb beneficiind de imagine la trustul de presa patronat de acesta.

Liantul a fost si este prefectul Contantin Scripat, fost subaltern al lui Sechelariu si prieten cu Berca. De altfel, cu Scripat si-a facut Berca concediu in Creta, in timpul ultimelor inundatii de la Saucesti si l-a facut pe acesta subprefect prin telefon, apoi l-a sprijinit sa ajunga prefect.

Noua numire in functia de ministru al Administratiei si Internelor il scapa pe senatorul PDL de unul din marile lui cosmaruri: candidatura la presedintia Consiliului Judetean Bacau. Este stiut faptul ca Berca a incercat fel de fel de subterfugii sa nu fie nevoit sa se ia la trinta pentru aceasta functie, dat fiind scorul prost al PDL si sondajele dezastruoase pentru el.

www.ziaruldebacau.ro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here