15.4 C
Vaslui
27-sept.-2022

Solidaritate cu Pungestiul (Foto, Video)

- Advertisement -

Mesaj din Viena: Suntem toti pungesteni, suntem toti solidari!

IMPRESIONANT Câtiva artisti români care locuiesc în Viena au sustinut pe 15 decembrie un concert care i-a avut ca protagonisti pe bârlãdeanul Tudor Andrei – vioarã, Alexandra Prodaniuc – pian si Flavia Matei – contact juggling. Toti cei care au fost prezenti în public au fost oameni cu o inimã mare, sensibili si impresionati de cauza pungestenilor. „Donatiile strânse sunt un mic ajutor pentru cei afectati de a-si rezolva problemele, care se schimbã de la o zi la alta. Noi, echipa Vienna Saves, ne-am bucurat sã primim ulterior mesaje ale altor artisti români, ce vor face actiuni similare în alte capitale europene.”, a transmis din Viena Tudor Andrei, în numele echipei Vienna Saves. Ei au trimis si o scrisoare cãtre pungesteni, pe care v-o prezentãm integral si au înregistrat un impresionant mesaj video, pe care de asemeni îl puteti viziona pe site-ul cotidianului nostru.

Românii din Viena au fost încã de la început sustinãtori fermi ai celor de acasã, în lupta lor cu cianurarea si gazele de sist. Tudor Andrei, cunoscut violonist, bârlãdean si unul dintre participantii la mitingurile anti-fracturare care au fost desfãsurate în Bârlad de anul trecut si în acest an, a realizat în toamna acestui an si un videoclip la Pungesti, în Tabãra de Rezistentã, dupã 14 octombrie, când Chevron a venit sã-si instaleze utilajele de forare, dar nu a reusit. Dupã ce pe 16 noiembrie jandarmii au cãlcat în picioare Rezistenta din Pungesti si au instaurat teroarea în comunã, Tudor Andrei a organizat acest concert pentru a strânge fonduri si a atrage atentia asupra faptului cã o mânã de rãzesi se opun cu vehementã „imperiului Chevron”, care este ajutat de cãtre guvernantii vânduti în totalitate. „Ceea ce s-a întâmplat recent la Pungesti, ne-a mâhnit pe noi toti si nu am vrut sã rãmânem doar la mâhnire. Noi actionãm prin puterea exemplului. Între Tabãra de Rezistentã de la Pungesti, formatã din localnici, români veniti din alte colturi ale tãrii si românii din Viena, s-a creat o legãturã de suflet, dupa ce i-am vizitat chiar acolo, în cel mai fierbinte loc din România. Ei rezistã pentru tarã, prin noi, iar noi le suntem alãturi si îi vom sustine pânã la capãt.”, ne-a precizat Tudor Andrei.

Scrisoare de solidaritate cu Pungesti

Artistii români din Viena au trimis cãtre cei din Pungesti donatiile strânse, pe care nu au dorit sã le facã publice si, odatã cu ele, au trimis pungestenilor o scrisoare pe care v-o prezentãm în totalitate. „Noi, românii din Austria, împreunã cu prietenii nostri de toate natiile si etniile, din toate pãturile sociale – studenti, oameni ai muncii, ingineri, someri, muzicieni, avocati, arhitecti, doctori – noi, cei de toate religiile si cei fãrã religie, ne-am adunat azi în Viena pentru a ne exprima solidaritatea cu voi, toti românii care sunteti la Pungesti, si cu lupta voastrã împotriva nedreptãtii, a coruptiei, a injustitiei si pentru un viitor mai curat, un viitor sustenabil, un viitor mai drept. Suntem departe de voi si totusi foarte aproape, suntem diferiti si totusi la fel, suntem uniti. Bastoanele jandarmilor ne dor si pe noi, ne dor prin nedreptatea lor. Pentru noi bastoanele sunt întruchiparea dominatiei iar lupta voastrã este o luptã împotriva inegalitãtii, împotriva asupririi si împotriva puterii. Se spune cã sunteti în minoritate, dar noi vã spunem: sunteti majoritatea moralã, cãci dreptatea tine de adevãr si nu de putere. O luptã împotriva unor legi nedrepte este o luptã dreaptã. O luptã împotriva unei forte injuste este o luptã justã. Noi ne declarãm solidari pentru cã nu vrem sã trãim într-o lume în care cei cu putere pot dicta destinul celor fãrã putere. Suntem toti pungesteni, suntem toti solidari.” scrie echipa Vienna Saves.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.