15.4 C
Vaslui
27-sept.-2022

Jandarmii din Pungesti acuzati de furt calificat de un fost ofiter de aviatie

- Advertisement -

FURT Jandarmii care au actionat la Pungesti în dimineata de 2 decembrie si care au scos oamenii din tabãra de rezistentã au fãcut dispãrute ajutoarele din Suedia trimise pentru cei din Pungesti si aduse de comandorul pensionar Virgil Vinersariu pe 29 noiembrie.

NESIMTIRE  Jandarmii care au intrat în fortã si au luat pe sus oamenii din tabãra de rezistentã din Silistea – Pungesti în noaptea de 2 decembrie, sunt acum acuzati de Virgil Vinersariu si Paul Iurea, doi activisti ecologisti, de furt calificat deoarece, spun ei, toti sacii cu ajutoare aduse de ei pe 29 noiembrie, din partea unor oameni de bine din Suedia, au dispãrut din corturile taberei. În jur de 60 de saci cu alimente, îmbrãcãminte, încãltãminte, aparaturã electronicã, jucãrii pentru copiii din Pungesti, au dispãrut dupã ce tabãra a fost evacuatã în fortã si acolo n-a mai rãmas nimeni. Când s-au întors în corturi, cei care au fost luati pe sus de jandarmi si dusi în arestul IPJ Vaslui pentru intimidare, nu au mai gãsit niciun sac, nicio conservã sau vreo sticlã cu apã, toate fiind luate de jandarmi. Cei care au adus ajutoarele si cei din tabãra de rezistentã vor sã depunã plângere penalã împotriva jandarmilor pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Interventia în fortã a celor câtorva sute de jandarmi în dimineata zilei de 2 decembrie s-a soldat nu numai cu bãtãile si intimidãrile pe care jandarmii le-au aplicat celor din Pungesti si din tabãra de rezistentã din Silistea – Pungesti. Activistii din tabãrã si cei din tarã acuzã dur pe jandarmi de furt calificat deoarece, din spusele lor, le-au fost sustraşi din corturi cei peste 60 de saci cu alimente, îmbrãcãminte, încãltãminte, aparaturã electricã, radiatoare, lanterne, jucãrii pentru copii, aduse din Suedia de cãtre doi activisti ecologisti renumiti, Paul Iurea si Virgil Constantin Vinersariu, fost ofiter de aviatie, controlor de trafic aerian la Aeroportul “Henry Coandã” din Bucuresti, în prezent comandor pensionar. Cei doi activisti au adus vineri, 29 noiembrie, toate aceste ajutoare, venite din Suedia, de la românii plecati acolo la muncã si care au fost impresionati de curajul celor din Miscarea de Rezistentã si au trimis 60 de saci cu ajutoare pentru oamenii din Pungesti. “Eu am aflat de la activistii nostri si sã stiti cã am trimis acest mesaj si în strãinãtate la irlandezi si la suedezi, care ne-au spus cã ne vor sprijini. Le-am spus cã toate ajutoarele trimise de ei si pe care eu le-am transportat cu propria mea masinã în tabãra de revolutionari de la Pungesti, au fost luate, nu confiscate, furate, plus mâncarea care a rãmas în tabãrã, conserve si, mai stiu eu, ce au avut oamenii acolo. Acest lucru s-a întâmplat în momentul când i-au luat pe sus si i-au scos din tabãrã. Erau circa 60 şi ceva de saci cu ajutoare, singurul lucru care a scãpat fiind camera de filmat, cu care filmau activistii când îi ridicau. Restul de ajutoare au dispãrut, asa s-a auzit la noi de la cei din tabãra de la Pungesti. În momentul când s-au întors în tabãrã, nu au mai gãsit nimic. O sã stau de vorbã cu cei din tabãrã sã ne spunã precis cam câte lucruri le-au luat jandarmii si, paralel cu actiunea de judecatã a acestor trupe de cotropitori, vreau sã le facem dosar penal pentru jaf, furt calificat”, a spus Virgil Vinersariu, comandor (r) de aviatie.

Activistii din tabãrã confirmã furtul

Constantin Pâslaru, activist antifraking care a stat în tabãra de rezistentã de pe 14 octombrie, de la prima încercare de a se instala utilajele Chevronului la Silistea, a confirmat pentru cotidianul nostru faptul cã din tabãrã au dispãrut ajutoarele primite din Suedia. “Da, asa este, ne-au luat ajutoarele toate si mai mult, au luat si conservele primite de noi de la oamenii de bine care ne-au ajutat cu mâncare. În bãtaie de joc ne-au scris pe peretele de la cortul unde erau cutiile cu conservele (cu pate, de peste, de carne) <<Ce bune au fost fraierilor!>>. Avem si noi de gând sã le facem plângere penalã pentru cã doar jandarmii au rãmas în tabãrã, ei ne-au evacuat pe toti cu dubele. Trebuie sã se scoatã la ivealã cum si-au bãtut joc de noi, nu numai cã ne-au agresat pe terenul propritate privatã a unui sãtean, nu numai cã au intrat fãrã drept pe propritatea omului, ci pentru mult mai multe. De acum începe rãzboiul în instantã”, a spus Constantin Pâslaru.

“Anchetati tortionarii nesimtiti din Jandarmerie!”

La rândul sãu, Paul Iurea, activist la Asociatia “Vama Verde”, din Vama Veche, judetul Constanta, cel care a însotit si el ajutoarele aduse din Suedia la Pungesti, a postat pe site-ul de socializare Facebook un anunt “important pentru tarã”: “Cer o anchetã internã în cadrul jandarmilor care au dormit în Tabãra Miscãrii de Rezistentã de la Pungesti (dupã evacuarea fortatã a femeilor, bãtrânilor si copiilor), pentru depistarea si tragerea la rãspundere a angajatilor ce au intrat abuziv pe un teren privat, au dormit în corturile taberei si care au mâncat pateurile de ficat, pâinea, slãnina, brânza si ceapa activistilor si a tãranilor! Mai mult decât atât, au adus injurii scriind cu cãrbunele (din lemnul ars în soba improvizatã) <<Ce bun a fost fraierilor! >> Lipsesc si hainele si jucãriile din sacii de ajutoare pe care le-au primit ca donatie din Suedia si România!”, a scris Paul Iurea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.