spot_imgspot_img
spot_img
-1.7 C
Vaslui
05-dec.-2023

Cu 1 leu în buzunar, doi elevi au înapoiat un portofel cu 1.500 de lei

- Advertisement -

Gestul anului 2013 are doi candidaţi din şcoala vranceană.iElevii Valentin Cîntacea şi Nicuşor Ţigănuşu candidează la premiul pentru „Gestul anului 2013” după ce au înapoiat 1.500 de lei găsiţi pe stradă.Cei doi sunt elevi la licee din Focşani iar gestul lor este cu atat mai special cu cat este ştiută nevoia de bani a tinerilor la varsta adolecenţei, ei avand doar 1 leu în buzunar.Prin gestul făcut am devenit mai bogat sufleteşte decat dacă aş fi păstrat banii», ne-a spus Nicuşor. «Stim cat de greu se strang banii!», l-a completat şi prietenul său Valentin

Doi elevi din Vrancea au dat dovadă de o mare corectitudine şi omenie acum, la final de an, aducand la Poliţia municipiului Focşani un protofel în care se aflau aproape 1.500 de lei. Cei doi sunt elevi la licee din Focşani şi au dat dovadă de mult caracter pentru că nu s-au gandit să păstreze banii, deşi în buzunar aveau amandoi doar 1 leu! S-au grăbit să sune repede la 112 şi să anunţe că au găsit pe stradă un portofel în care se afla suma de 1.431 de lei, cinci euro şi şapte carduri bancare. Gestul lor nu a rămas fără urmări, păgubitul hotărand să le acorde o recompensă. „Toţi ne dorim să avem langă noi oameni frumoşi, iar eu am avut norocul să îi întalnesc. Circumstantele nu au fost favorabile mie, initial, dar mă bucur ca i-am cunoscut pe aceşti tineri de toată isprava”, ne-a spus Alin Crăciun, focşăneanul care şi-a recuperat paguba chiar de ziua lui.

Doi prieteni cinstiţi

Nicuşor Ţigănuşu, 18 ani, din comuna Urecheşti, şi Vasilică Valentin Cîntacea, 18 ani, din comuna Paltin, sunt cei doi elevi vranceni care au dat o lecţie de viaţă unei societăţi mult chinuită în ultimii ani de hoţii şi furturi de orice fel. Cei doi prieteni candidează la premiul pentru „Gestul anului 2013” după ce au înapoiat banii găsiţi, deşi aveau doar 1 leu în buzunar. Cei doi sunt elevi la licee din Focşani şi, ca orice elev obişnuit, nu stau pe roz cu banii. „Poliţiştii au fost sesizaţi de către Nicuşor Ţ., 18 ani, din Urecheşti, elev la Liceul «Traian Vuia» Focşani, şi C. Vasilică Valentin, din comuna Paltin, 18 ani, elev la Liceul «Valeriu D. Cotea» Focşani, că în timp ce se deplasau pe strada Mr. Gheorghe Pastia din municipiul Focşani, au găsit un portofel care conţinea bani şi documente. Cei doi au predat un portofel confecţionat din piele de culoare neagră, în care a fost găsită suma de 1.431 RON şi 5 euro, 7 carduri diferite, mai multe documente, precum şi o carte de identitate pe numele C. Narcis-Alin. Portofelul, sumele de bani şi documentele au fost restituite deţinătorului, acesta declarând că a pierdut portofelul în împrejurări necunoscute», ne-a detaliat inspectorul principal Bogdan Toader, de la biroul de presă al Poliţiei vrancene.

Aveau în buzunar doar 1 leu!

Cei doi tineri sunt de la ţară şi învaţă carte în municipiul Focşani. Valentin Cîntacea, din Paltin, stă cu chirie în oraş, distanţa pană acasă fiind prea mare pentru a face naveta. În schimb, Nicuşor Ţigănuşu face naveta zilnic la Urecheşti. «Eram între parcuri şi stăteam de vorbă, noi doi fiind prieteni. La un moment dat a oprit un microbuz, apoi a trecut o maşină. Nu ştim cum, dar din autoturism a picat un portofel. L-am deschis, am văzut că e o sumă mare de bani. Am căutat un buletin, apoi un număr de telefon la care să sunăm, dar nu am găsit. Apoi am sunat la poliţie şi ne-au comunicat să venim la sediu. Acolo am dat o declaraţie şi a venit şi păgubitul. Ne bucurăm că am făcut un gest frumos pentru că ştim cat de greu se strang banii! Cel care i-a pierdut chiar ne-a spus că avea nevoie mare de bani, s-a chinuit foarte mult să-i strangă pentru a-şi serba ziua de naştere. Eu nu aveam nici un leu în buzunar, dar nu ne-am gandit nicio secundă să păstrăm banii. Am primit o recompensă», ne-a spus Valentin Cîntacea.

«Fiecare ştie ce educaţie a primit»

Nicuşor Ţigănuşu era puţin mai «bogat» în momentul în care a găsit portofelul decat prietenul său. «Aveam un leu în buzunar, dar fiecare ştie ce educaţie a primit. Am o situaţie finanicară bunicică, am ce-mi trebuie şi cred că prin gestul făcut am devenit mai bogat sufleteşte decat dacă aş fi păstrat banii», ne-a spus elevul Nicuşor Ţigănuşu. Directorul colegiului «Valeriu Cotea» a apreciat la randul său gestul făcut de elevul şcolii pe care o conduce. «Provine dintr-o familie modestă, care ştie ce înseamnă să caştige sau să piardă bani. Ambii merită felicitaţi pentru ce au făcut», ne-a spus profesorul Remus Paraschiv.

“Există încă oameni cu un caracter frumos”

Focşăneanul Alin Crăciun, cel care şi-a recuperat portofelul, a decis să le ofere celor doi tineri suma de 200 de lei pentru a le recompensa gestul frumos făcut în prag de sărbători. Alin s-a căsătorit de curand, iar pe 16 decembrie îşi serbează ziua de naştere, suma fiind parte din bugetul pentru petrecere. În plus, îşi aniversează şi numele de Crăciun, iar gestul «bunilor samariteni» poate fi considerat un cadou frumos de sărbători. «A fost un cadou minunat pe care l-am primit de ziua mea. Într-o lume în continuă degradare, din păcate, se pare că mai există şi oameni de genul lor care ne dau o speranţă că lucrurile pot fi schimbate. Cu atat mai mult am fost surprins cand am aflat că e vorba de doi tineri adolescenţi. Am fost foarte impresionat că mai există încă oameni cu un caracter frumos”, ne-a spus Alin Crăciun. Acesta a postat şi pe Facebook o imagine în care apare alături de tinerii oneşti, iar amicii săi nu au avut decat cuvinte frumoase despre gestul lor: «Băieţi, generaţia voastră mai are o şansă! Felicitări!”, se arată într-unul din comentarii, cu care suntem întru-totul de acord. (Silvia VRÎNCEANU, Dan CHIRIAC)

Cititi: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/100774-gestul-anului-2013-are-doi-candidaţi-din-şcoala-vranceanăș%3Acu-1-leu-în-buzunar%2C-doi-elevi-au-înapoiat-un-portofel-cu-1.500-de-lei.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.