spot_img
spot_imgspot_img
15.7 C
Vaslui
22-mai-2024

Chevron pregãteste forarea în zona Bârlad!

- Advertisement -

GRÃBITI! Cu toate protestele bârlãdenilor si vasluienilor, Chevron începe în toamnã sã foreze în zona Bârlad. Dafora S.A., unul dintre liderii pietei de foraj din România, anuntã semnarea unui contract-cadru de foraj cu Chevron. Dafora va executa servicii de foraj onshore pentru Chevron în zona Bârlad pe o duratã de patru ani începând din aceastã toamnã, se aratã într-un comunicat de presã al Dafora. Contractul include sãparea de sonde conform programului de explorare al companiei Chevron. Instalatia de tip F320 va finaliza în curând lucrãrile la un alt proiect în derulare, urmând ca mai apoi sã fie inclusã într-un program de modernizare pentru aducerea acesteia la parametrii solicitati de client. Dacã va primi undã verde la foraj în judetul Vaslui, Chevron are în program plantarea a 2800 de sonde, asa cã ne putem lua adio de la agricultura de subzistentã ce asigurã traiul de azi pe mâine tãranilor vasluieni. Iar din câte se vede, marii specialisti americani în foraj anuntati de Chevron sunt români, iar locurile de muncã sunt pentru cei din firma Dafora, nu si pentru vasluieni!

Conform site-ului propriu, firma Dafora (DAFR) a semnat un contract pe patru ani cu Chevron pentru servicii de foraj în zona Bârlad începând din aceastã toamnã, contractul incluzând sãparea de sonde conform programului de explorare al companiei americane, a anuntat acum câteva zile firma din Medias. „Dafora va executa servicii de foraj onshore pentru Chevron în zona Bârlad pe o duratã de 4 ani începând din aceastã toamnã. Contractul include sãparea de sonde conform programului de explorare al companiei Chevron. Instalatia de tip F320 (Rig 14) va finaliza în curând lucrãrile la un alt proiect în derulare, urmând ca mai apoi sã fie inclusã într-un program de modernizare pentru aducerea acesteia la parametrii solicitati de client”, se aratã într-un comunicat al Dafora transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Valoarea contractului nu a fost precizatã

Chevron a obtinut, în 11 iulie, acordul de mediu pentru amplasarea sondelor de foraj si explorarea gazelor de sist în trei zone din judetul Vaslui (Pungesti, Bãcesti si Gãgesti). Chevron mai detine concesiuni si în Dobrogea. Asa cum tot anuntã cu surle si trâmbite mediatice, Chevron intentioneazã sã înceapã în a doua jumãtate a acestui an forarea unui put de explorare a gazelor de sist în judetul Vaslui si va initia studii seismice pentru perimetrele din judetul Constanta. „Corelarea strategiei de business pe termen lung cu capacitatea companiei de a se adapta la dinamica pietei demonstreazã pozitia de care se bucurã Dafora în industria de profil”, se mai aratã în comunicatul transmis de Dafora. Dafora executã servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale, lucrãri de probe productie si workover, dar si servicii de mentenantã si transport pentru echipamentele de foraj. Dafora a contractat majoritatea lucrãrilor de foraj pentru companiile internationale implicate în acest sector pe piata din România.

Specialistii americani sunt de fapt români cu firmã în pierdere!

Conform site-ului propriu, firma Dafora a înregistrat în primul trimestru din acest an pierderi de aproape 3,5 milioane lei, fatã de un câstig de 660.000 lei în aceeasi perioadã din 2012. Veniturile au crescut în perioada analizatã cu aproape 37%, la 53,3 milioane lei, iar cheltuielile s-au majorat cu 48%, la 56,8 milioane lei. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 15,6 milioane lei, de peste 11 ori mai mari fatã de nivelul de 1,39 milioane lei consemnat în 2011. Dafora este controlatã de omul de afaceri Gheorghe Cãlburean, care detine aproape 50% din actiuni. În actionariatul companiei se mai regãseste firma Foraj Sonde Craiova, controlatã de oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu. Firma Foraj Sonde Craiova detine 13,67% din titlurile Dafora.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.