-9.1 C
Vaslui
09-feb.-2023

CÃCÃCIOSII LUI PONTA! (foto)

- Advertisement -

Jandarmii lui Ponta se pisã la propriu pe pãmântul tãranilor din Pungesti

Trupele de bãtãusi de la Pungesti se fac de râs

JENANT Jandarmii trimisi de Ponta împotriva populatiei neputincioase din Pungesti, pentru a proteja compania Chevron în procesul de distrugere a mediului înconjurãtor, se usureazã pe unde apucã. Neavând toalete ecologice sau alte solutii, trupele de jandarmi îsi fac nevoile mari în vãzul copiilor, desi cred cã nu sunt vãzuti de nimeni. „Copiii mei îsi fãceau temele la o masã, lângã geam. De la mine, mai sus de casa primarului, se vede sesul ca în palmã, un jandarm îsi fãcea nevoile mari, probabil a spus cã nu-l vede nimeni. Mereu îi vedem prin stufãris, pe dupã case pãrãsite, dupã statia de autobuz, cum se pisã sau fac nevoile mari. Îi cred, sunt oameni si ei, dar nu e frumos ce fac”, spune Vasile Herghelegiu, din Armãsoaia. În timp ce jandarmii se usureazã în vãzul sãtenilor, Directia de Sãnãtate Publicã a fãcut o notã de constatare la tabãra de rezistentã, arãtând cã acolo nu existã toaletã ecologicã si de aceea au închis tabãra, pe motiv cã este neigienicã!

Scene incredibile, ieri dupã-amiazã, în satul Armãsoaia, la intersectia cu drumul spre satul Cursesti. Un microbuz cu jandarmi, aflat în patrulare pe zonã, a oprit la un pod si mai multi oameni ai legii au coborât sã-si facã nevoile. Jandarmii s-au usurat în vãzul localnicilor, desi au încercat sã se „camufleze”, bãgându-se într-un fel de stufãris. Sunt scene penibile, care se petrec zi de zi pe zona satelor Armãsoaia, Silistea si Pungesti, unde patruleazã în jur de 100-150 de jandarmi pe schimb. Oameni care nu au toalete ecologice, dar care îsi fac nevoile pe marginea drumului, prin stufãris, dupã statiile de autobuz sau chiar pe câmp. Un localnic este nervos la maxim pe comportamentul jandarmilor. „Copiii mei îsi fãceau temele la o masã, lângã geam. De la mine, mai sus de casa primarului, se vede sesul ca în palmã, un jandarm îsi fãcea nevoile mari, probabil a spus cã nu-l vede nimeni. Am vãzut si eu toatã scena si m-am supãrat, chiar trebuie sã vadã copiii astfel de lucruri? Mereu îi vedem pe jandarmi prin stufãris, pe dupã case pãrãsite, dupã statia de autobuz, cum se pisã sau fac nevoile mari. Îi cred, sunt oameni si ei, dar nu e frumos ce fac”, spune Vasile Herghelegiu. Nu este singura ispravã a jandarmilor. Oamenii din aceste sate se plâng si de faptul cã sutele de jandarmi care le fac viata un iad aruncã pungile cu mâncare sau cu sticle pe marginea drumurilor. „A fost jale. Erau pe toate santurile pungi cu borcane de mâncare, sticle, cutii de suc, aruncate de domnii jandarmi. Oamenii au fãcut scandal si au spus la primãrie cã nu se mai poate cu atâta mizerie. A venit cineva, probabil de la primãrie, si a strâns o parte din pungi, dar tot mai gãsiti cutii de suc si alte mizerii lãsate de jandarmi pe marginea drumului”, spune un localnic.

Tabãra de rezistentã a fost închisã pentru cã nu erau conditii de igienã!

Tabãra de rezistentã de la Pungesti a fost închisã în urma unor controale ale Directiei de Sãnãtate Publica si ale Comisariatului Judetean al Gãrzii de Mediu. Oficial, tabãra a fost închisã în urma unor controale ale Directiei de Sãnãtate Publicã si ale Comisariatului Judetean al Gãrzii de Mediu, institutii controlate de presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, cel care s-a pus trup si suflet în slujba Chevron. Echipe de inspectori s-au deplasat la Pungesti, pentru a constata cã tabãra respectivã era amenajatã în conditii improprii de igienã, asa cum le-au impus cei care i-au trimis. „Nu existã sursã de apã pentru igiena personalã, nu existã toaletã, oamenii din tabãra respectivã mergând pentru nevoile fiziologice prin împrejurimi, într-o pãdure. Le-am fãcut cunoscute normele de igienã si faptul cã in cazul în care aceste conditii nu sunt respectate, existã riscul unor îmbolnãviri. Când inspectorii s-au întors sã vadã dacã situatia s-a remediat, tabarã nu mai exista”, a spus, ironic, un sef din cadrul DSP Vaslui. Dar, dacã sutele de jandarmi nu au toalete ecologice si se cacã pe unde apucã, nu ar trebui scosi din Pungesti si trimisi la casele lor?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.