29.7 C
Vaslui
08-aug.-2022

AFARÃ CU JANDARMII DIN PUNGESTI!

- Advertisement -

UPDATE: ora 15:20

Astãzi, în jurul orei 12.00, doamna Simona Niculescu a depus la Judecãtoria Vaslui o cerere de ordonantã presedintialã, pentru restabilirea imediatã a dreptului la libera circulatie în zona taberei de rezistentã si respectarea dreptului la proprietate pentru cetãtenii care au terenuri în zona taberei. Dupã o scurtã deliberare, judecãtorul a decis ca termen ziua de miercuri, ora 12.00, la care se va judeca solicitarea doamnei Niculescu, în dosarul civil 8136/333/2013. Sunt asteptati sã participe, mâine, si tãranii din comuna Pungesti, care vor sã protesteze fatã de abuzurile comise de Jandarmerie în localitatea lor.

Magistratul de serviciu al Judecãtoriei Vaslui poate sã facã dreptate

CERERE… Juristul de drept european Simona Niculescu va depune, astãzi, la magistratul de serviciu din Judecãtoria Vaslui o cerere de ordonantã presedintialã, prin care statul român, membru al Uniunii Europene, sã respecte dreptul oamenilor din Pungesti de a circula fãrã aparatul de opresiune al Jandarmeriei, instaurat de trei zile în localitate. Se doreste ca magistratul sã ia o decizie rapidã, în conformitate cu normele de drept europene, ceea ce ar însemna cã sutele de jandarmi ar trebui sã se retragã din Pungesti în cel mai scurt timp. Cunoscuta juristã ne-a spus cã este cutremuratã, dupã 30 de ani în care a trãit în Franta, de ceea ce se întâmplã în comuna Pungesti, în aceste zile. „Nu a existat asa ceva din vremea fanariotilor, probabil, ca românii sã fie fugãriti peste dealuri de armatele de ocupatie. Poate cã pe vremea lui Ana Pauker s-a mai întâmplat asa ceva. De mai bine de 50 de ani, România nu a mai vãzut abuzuri atât de grave cum se petrec la Pungesti în aceste zile. Sunt cutremuratã, întreaga Europã trebuie sã stie cã în România statul de drept este cãlcat în picioare”, a spus Simona Niculescu.

Magistratii Judecãtoriei Vaslui vor avea o sarcinã dificilã, la prima vedere, astãzi, aceea de a restabili statul de drept în comuna Pungesti, acolo unde sute de jandarmi terorizeazã localnicii de zile întregi, cu acordul tacit al Guvernului Ponta si al sefilor Politiei si Jandarmeriei de la Vaslui. Nu ar trebui sã fie prea greu sã facã acest lucru, cât timp România este stat membru al Uniunii Europene si dreptul la libera circulatie este garantat atât de Conventia Europeanã a Drepturilor Omului, cât si de Constitutia României. „Nu sunt avocat pledant în România, asa cã am angajat-o pe doamna avocat Oana Iovu, pentru cã nu voi putea fi permanent aici, ar trebui sã strãbat la fiecare termen jumãtate de tarã”, spune doamna Niculescu, care în cei 30 de ani în care a stat în Franta a pregãtit judecãtori de drept european si alte categorii sociale din domeniul juridic. Simona Niculescu este pregãtitã sã se adreseze si la Curtea Europeanã a Drepturilor Omului, dupã ce a vãzut abuzurile în serie la care se dedau sutele de jandarmi parasutati la propriu într-o comunã cu 2-3.000 de suflete. Oameni care sunt vânati în curti, prin case, nu au voie sã bea bãuturi alcoolice, iar magazinele sunt închise dupã bunul plac al Jandarmeriei.

„Cine îi plãteste pe cei 500 de jandarmi?”

Judecãtorii români vor trebui sã aplice dreptul european, sunt obligati chiar, dacã tinem cont cã România este stat membru al Uniunii Europene. „Înaintãm o ordonantã presedintialã prin care cerem înlãturarea tuturor barajelor instituite pe raza a ceea ce este cunoscutã drept tabãra de rezistentã de la Pungesti. Se încalcã dreptul la libera circulatie si exercitarea dreptului de proprietate. De exemplu, am vãzut cã oamenii care sunt proprietari nu pot ajunge la proprietãtile lor, fapt constatat si de executorul judecãtoresc cu care am fost la Pungesti. A fost un cetãtean care a vrut sã meargã la câmp, sã-si ia vaca, si jandarmul i-a spus „Nu treci”. Asa, nu se mai poate. Fac si o actiune pe fond, pentru despãgubiri, pentru cã am fost împiedicatã sã ajung la terenul pe care trebuia sã inspectez tabãra, este teren proprietatea asociatiei „România fãrã ei”, printr-un contract de comodat, acel teren pe care este tabãra de rezistentã”, spune Simona Niculescu. Alãturi de executorul judecãtoresc Alin Silitrã, doamna Niculescu a mers duminicã la tabãra de rezistentã, însã a fost tratatã de sus de jandarmi, care nu iau lãsat pe apãrãtorii legii sã-si exercite datoria. „Nu existã starea de sigurantã nationalã. Nu poti sã îngrãdesti libertãtile constitutionale ale oamenilor, inclusiv la Pungesti, decât printr-o stare de urgentã sau de necesitate, într-o zonã de rãzboi sau într-o zonã cu calamitãti naturale. Ori, la Pungesti nu este asa ceva, este doar un termen dintr-un document intern al celor pusi sã apere legea, nu poti sã invoci asa ceva. Ceea ce fac este ca sã-si justifice aducerea unor mari efective la Pungesti. Pe banii cui se deplaseazã acesti jandarmi, adusi din toatã tara? Oare cine îi plãteste? Nu tot românul de rând? Nu sunt deloc de acord cu aceste desfãsurãri de forte. Au nevoie de mâncare, cazare, transport. Sunt aproape 500 de jandarmi. Cine îi plãteste? Sunt banii nostri”, mai spune, indignatã, doamna Niculescu.

Lãsati oamenii din Pungesti sã circule liber!

Simona Niculescu vrea ca în comuna Pungesti sã se restabileascã dreptul la libera circulatie a cetãtenilor. „Sã se respectul dreptul la proprietate. Judecãtorul trebuie sã ia o mãsurã pentru ca aceastã situatie abuzivã sã înceteze. Sunt acte semnate de executorul judecãtoresc, prin care demonstrãm cã legea este încãlcatã în Pungesti. Normele de drept europene si cele constitutionale românesti au o valoare juridicã evident superioarã oricãror norme ticluite pe genunchi, care au instaurat stãri care nu existã de fapt. Nu am mai auzit în ultimii 50 de ani de o situatie cum existã la Pungesti, cred cã de prin timpul Anei Pauker nu au mai fost astfel de manifestãri. În Franta, unde am stat 30 de ani, nu a existat niciodatã o situatie de genul celei la care am fost martorã în aceste zile. Franta s-a documentat foarte atent asupra pericolelor pe care le presupune exploatarea gazelor de sist si impactul asupra populatiei, de aceea nu au aprobat astfel de exploatãri. Nu se poate pune în pericol populatia, asa au gândit guvernantii francezi. Acolo existã reguli si norme de mediu foarte stricte, pe care nu le poate încãlca nimeni. De ce nu s-a întâmplat la fel si în România?”, a mai spus Simona Niculescu. Juristul de drept european s-a adresat Administratiei Prezidentiale, imediat dupã data de 2 decembrie, însã si acolo aceeasi stare de lehamite. Un purtãtor de cuvânt i-a rãspuns cã solicitarea a fost trimisã la Ministerul Administratiei si Internelor, adicã tocmai acolo unde se produc abuzurile si sunt trimisi jandarmii la Pungesti.

Iatã ce scrisoare a primit presedintele Bãsescu, de la doamna Niculescu, ieri, pe 9 decembrie…

„Domnule Presedinte, prin scrisoarea deschisã din data de 4 decembrie 2013, vã SOMÃM sã vã deplasati la Pungesti, Vaslui, România, pentru a constata abuzurile ce Jandarmeria Românã le comite împotriva poporului ce îl reprezentati. La aceastã epistolã mi-ati rãspuns cu o limbã de lemn pe care comunistii ar invidia-o. Ati trimis spre cercetarea abuzurilor denuntate ACELEIAȘI institutii care de fapt comite aceste abuzuri, si anume Ministerul Afacerilor Interne, de care apartine Jandarmeria Românã.

Fatã de manifesta dumneavoastrã nepãsare, am descins la Pungesti, unde, însotitã de avocat si de executor judecãtoresc, am întocmit la fata locului un constat al stãrii de fapt. Domnule presedinte, atunci când cetãtenii tãrii dumneavoastrã sunt nevoiti sã întocmeascã pe puteri proprii, prin mari eforturi materiale, constatãri ce puteati sã le efectuati fãrã nici un fel de deranj, suntem nevoiti sã tragem concluzia : DE PE ACUM, NE AUTO-GUVERNÃM. Întrebarea mea (retoricã) este urmãtoarea : ce mai cãutati în fruntea noastrã, dumneavoastrã, Mickey-Mouse, presedintele Republicii ??? Dupã plecarea noastrã (avocat, executor, subsemnata) din localitate, un cetãtean romãn a fost agresat de cãtre jandarmi, fiind actualmente internat la sectia de urgete a Spitalului Vaslui, domnul Costel Vârnacia. Jandarmii DUMNEAVOASTRÃ nu si-au putut pãstra o minimã conduitã decentã azi 8 decembrie 2013 DECÂT în prezenta auxiliarilor de justitie prezenti în localitate. Imediat dupã plecarea noastrã, au bãtut cu bestialitate ROMÂNUL dumneavoastrã, pentru apoi a-l abandona pe marginea drumului, fãrã a-i acorda primul ajutor, precum erau obligati prin jurãmânt. O mânã ruptã, craniul spart si vãdita stare de inconstientã nu au miscat constiinta bãtãusilor plãtiti din banii NOSTRI ce apãrã alteinterese, poate si ale dumneavoastrã. Avem filmãri, fotografii despre aceste grozãvii care nu par, nici acum sã vã miste. ACUZ !”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.