25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Abuzurile Jandarmeriei la Pungesti: oamenii nu au fost lãsati la târgul duminical!

Foto:

UPDATE:

Manipulare marca “Adevãrul”

Pe site-ul www. adevarul.ro a apãrut informatia cã Marius Ignat, un protestatar din Pungesti, este liderul galeriei FC Vaslui si angajat al cotidianului Vremea Nouã. În fapt, au apãrut mult mai multe informatii false si legãturi dubioase, dar în ceea ce priveste asa-zisul angajat Marius Ignat, ne putem pronunta sigur: nu este adevãrat.

Sperãm ca atunci când alti ziaristi mai scriu tâmpenii în care apare si numele ziarului nostru sã ne contacteze!

Doi avocati si un executor judecãtoresc, blocati de jandarmi

O echipã formatã din doi avocati si un executor judecãtoresc a fost opritã duminicã de o patrulã de jandarmi din Pungesti. “ne-a fost restrictionat dreptul la liberul acces de fatã cu executorul judecãtoresc Alin Silitrã. A fost întocmit un constat judiciar cu privire la liberul acces în sat Silistea comuna Pungesti. Executorul judecãtoresc a constatat, conform articolului 364 din Codul de Procedurã Civilã cã ne-a fost îngrãdit dreptul la libera circulatie”, a declarat avocat Oana Iovu.

Jandarmii terorizeazã sãtenii din Pungesti!

Comuna Pungesti e împânzitã de jandarmi. Pe fiecare ulitã patruleazã câte 2-3 jandarmi. De asemenea, multe gospodãrii au în poartã câte un jandarm si oamenilor nu li se dã voie sã iasã din casã! De asemenea, zona e plinã de masini ale politiei. orice trecãtor este oprit si legitimat. Este interzis sã circuli în grupuri de peste 3 oameni! Deocamdatã nu a fost emis niciun comunicat de presã care sã explice mãsurile fãrã precedent si fãrã suport legal, luate în comuna Pungesti!

La Pungesti Jandarmeria a instaurat starea de necesitate

UPDATE orele 14.10 În comuna Pungesti, satul Silistea Jandarmeria a instaurat starea de necesitate. Pentru ca existau informatii ca oamenii se vor aduna din nou sa protesteze impotriva faptului ca Chevron si-a reluat lucrarile privind ridicarea sondei de explorare a gazelor de sist pe terenul concesionat de la primarul Mircia Vlasie, ales de pungesteni in fruntea lor anul trecut, jandarmii au inceput sa aplice o lege care seamana foarte tare cu starea de razboi.

Constantin Paslaru ne-a relatat prin telefon: “Aici este stare de necesitate. S-au inchis toate barurile, oamenii nu au voie sa fie mai mult de trei pe strada, la fiecare colt de ulita sau drum sunt cate patru-cinci jandarmi care nu-i lasa pe oameni sa mearga pe drum, ii trimit acasa, li s-a interzice oamenilor sa se deplaseze iar daca trebuie sunt insotiti de jandarmi, tabara de rezistenta este incercuita de jandarmi – aflati in numar impresionant in zona, nu se poate intra acolo fiind declarata zona de infractionalitate. Masinile de la Chevron s-au intors, oamenii lor lucreaza nestingheriti, sunt paziti din metru in metru de jandarmi si aici este pur si simplu teroare. Nu se poate trece prin zona cu terenul Chevron, pe drumul judetean, decat in trafic, cu masini, dar si acestea sunt oprite si cei din ele sunt legitimati la sange si controlati la toate actele masinilor.”. In zona nu este permis accesul presei.

Scandalurile continuã în comuna Pungesti, acolo unde acum stationeazã în jur de 300 de jandarmi, care pãzesc lucrãrile de refacere a gardului distrus ieri de protestatarii anti-Chevron. “Dimineatã, pe la 6, am vãzut cum coborau masinile de peste deal, la noi în Pungesti, câte patru-cinci masini. Am întrebat ce s-a întâmplat si mi s-a spus cã jandarmii nu lasã pe nimeni sã vinã pe drumul judetean spre Pungesti. Cum se poate una ca asta? La noi, duminica este târg si oamenii vin cu animale, cu materiale de constructii. Dar, nu au fost lãsati sã intre pe drumul judetean, un abuz al jandarmilor. Am sunat la mai multe institutii si am întrebat cum este posibil asa ceva, în ce tarã trãim? Pe la 9 au dat drumul la cãrute, sã vinã la târg, însã nimeni nu are voie sã opreascã în dreptul gardului de la Chevron, nici în tabãrã”, spune Costicã Spiridon, din Pungesti.

Adio dar rãmân cu tine! Chevron a reluat lucrãrile la Pungesti în aceastã dimineatã!

Compania americanã Chevron a anuntat astãzi dimineatã cã si-a reluat operatiunile de explorare din perimetrul Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui, dupã ce, ieri, lucrãrile au fost sistate în urma violentelor dintre protestatari si jandarmi. Activisti din toatã tara se pregãtesc sã vinã la Pungesti în sprijinul protestatrilor. În aceste momente lucrãtorii de la Chevron ridicã gardurile dãrâmate de protestatari, iar oamenii din satele din Pungesti se adunã din nou în fata terenuui unde Chevron intentioneazã sã ridice sonda de explorare a gazelor de sist. Circa 10  persoane sunt adunate din nou în fata terenului Chevron, teren care este acum înconjurat de jandarmi si scutieri. “Chevron poate confirma cã si-a reluat operatiunile în perimetrul Silistea din comunã Pungesti, judetul Vaslui. Chevron intentioneazã sã realizeze exclusiv activitãti de explorare, folosind tehnologii conventionale, în perimetrul EV-2, conform permiselor pe care le-am obtinut la începutul lunii octombrie 2013. Prioritatea noastrã este sã desfãsurãm aceste activitãti într-un mod sigur si responsabil fatã de mediul înconjurãtor, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cãrora operãm”, precizeazã compania într-un comunicat. Chevron îsi reitereazã angajamentul de a avea relatii constructive si pozitive cu comunitãtile unde îsi desfãsoarã activitatea si de a continuã dialogul cu publicul interesat, comunitãtile locale si autoritãtile, despre proiectele sale”, se mai aratã în comunicat. Ieri, lucrãrile au fost oprite dupã ce sute de oameni au protestat fațã de exploatarea gazelor de sist. Manifestantii au dãrâmat gardurile montate de jandarmi pe câmp si au pãtruns pe terenul Chevron, ei fiind apoi evacuați în cursul dupã-amiezii. Printre persoanele ridicate sâmbãtã de jandarmi, de la Pungești, se numãrã și realizatorul de televiziune Oreste Teodoresc. Oreste se afla la Pungesti pentru a participa la actiunile de solidaritate cu locuitorii comunei. Ulterior, Oreste a depus o plângere penalã la Politia Vaslui împotriva sefului Detașamentului de Politie pentru Intervenție Rapidã (DPIR) care s-ar fi aflat în stare de ebrietate si i-ar fi agresat verbal pe protestatarii aflați în fata sediului IPJ Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here