spot_img
26.3 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

96 de ani de la unirea Basarabiei cu România, sãrbãtoritã la Vaslui (foto)

- Advertisement -

Ieri, 27 martie, Platforma Unionistã „Actiunea 2012”, filiala Vaslui a comemorat 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Participantii la evenimentul desfãsurat în Piata Civicã, au lansat 27 de lampioane tricolore, organizatorii declarând cã astfel de actiuni vor mai avea loc pe viitor.

27 martie 1918 este data care a lãsat urmãri semnificative în viata cetãtenilor români. La 96 de ani de la unirea Basarabiei cu Tara Româneascã , Platforma unionistã „Actiunea 2012” a comemorat în peste 40 de orase ale României acest eveniment prin lansarea a 27 de lampioane tricolore. La fel s-a întâmplat si la Vaslui, Piata Civicã fiind locul de întâlnire a celor care nu au uitat istoria. „Suntem bucurosi sã vedem cã în fiecare an din ce în ce mai multã lume tine sã fie alãturi de noi la comemorarea acestui eveniment. Nu avem voie sã uitãm data de 27 martie 1918, este foarte importantã pentru istoria României si sperãm ca în viitorul apropiat sã-i avem din nou lângã noi pe fratii de dincolo de Prut.” a declarat Andrei Bãlan, oraganizatorul evenimentului

Bârlãdenii sunt pentru Unire!

Si la Bârlad, în fata Primãriei din localitate, a avut loc un flash mob, unde s-au lansat aproape 27 de lampioane, de cãtre Asociatia „Basarabia e România” din localitate, afiliatã la Actiunea 2012. În fata Primãriei Bârlad s-au adunat aproape 100 de persoane, la actiune participând primarul Constantin Constantinescu si viceprimarul Marin Bunea, precum si membrii Asociatiei „Basarabia e România” condusi de presedintele bârlãdean Paul Munteanu. Desi în Piata Civicã erau si manifestantii antifracking, care searã de searã sunt prezenti în fata Primãriei între orele 18.00 si 19.00, primarul Constantinescu i-a ignorat total si a aprins lampioane alãturi de cetãteni veniti la flash mob.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.