3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

3 X WESLEY

- Advertisement -

CONTINUITATE… Într-o atmosferã primitoare, diferitã de alte orase din Moldova si din tarã, FC Vaslui a obtinut cea de a treia victorie consecutivã din acest start de retur. Wesley face hattrick-ul si Vasluiul se mentine în cursa pentru primele locuri ale clasamentului.

Fãrã înfrângere la Piatra-Neamt în Europa League, FC Vaslui a revenit sub Pietricica, unde a obtinut o victorie în stil de mare echipã. Wesley Lopes a marcat de trei ori si a revenit pe prima treaptã în clasamentul golgeterilor. Augusto Inacio a trimis în teren aceeasi formulã ca în partida de la Galati, folosind acelasi sistem de joc cu patru fundasi, doi închizãtori si trei mijlocasi care sã-l sustinã pe Temwanjera. Tot 4-2-3-1 a folosit si antrenorul nemtenilor, Costel Enache, cel care îsi propusese înaintea acestui joc sã obtinã cel putin un punct împotriva Vasluiului. “Galben-verzii” au început meciul cum nu se poate mai bine, Wesley obtine si transformã un penalty, dupã numai zece minute de la startul întâlnirii. S-a fãcut 1-0 si Vasluiul e la douã puncte de Steaua si Rapid. Adailton (21) putea închide meciul, dupã o actiune superbã, însã suteazã dezamãgitor. Vasluienii irosesc o nouã oportunitate de a înscrie, dupã o fazã superbã, Paito centreazã pentru Adailton, care îi trimite lui Wesley, însã sutul brazilianului este respins inextremis de portarul nemtenilor, Jovetici. Golul doi vine dupã douã minute, Adailton (27) trimite perfect din corner pentru Wesley, care marcheazã cu o loviturã de cap. Ceahlãul nu a contat deloc în prima parte, nemteni reusind sã-si creeze doar o singurã oportunitate de a înscrie prin Stana (30), care a trimis slab din loviturã liberã. Într-o reprizã perfectã pentru vasluieni, a venit si o veste proastã, Ousmane N’Doye s-a accidentat si a fost înlocuit de Stanciu. În repriza secundã, gazdele au iesit mai motivate de la cabine si au fost aproape de a reintra în joc, însã Constantinescu (54) si Dumitras (59) nu l-au putut învinge pe Borjan. Cu doar trei goluri în campionat, Temwanjera a fost aproape de a marca, însã a trimis pe lângã dupã o centrare perfectã, marca Sânmãrtean. Se face 3-0, acelasi Sânmãrtean îi trimite lui Wesley, care îl invinge pentru a treia oarã pe Jovetici. Pe final, gazdele reduc din handicap, prin Golubev (82), care înscrie din loviturã liberã. Cu capul plecat, dupã meci, nemtenii au luat masa în cantina de lângã stadion, într-o atmosferã de înmormântare. FC Vaslui obtine o victorie fãrã emotii la Piatra-Neamt si se apropie la sapte puncte de CFR Cluj. În etapa viitoare, joi, 22 martie, “galben-verzii” vor primi vizita celor de la FC Brasov.

Porumboiu: “Greul începe de acum înainte”

Finantatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu s-a arãtat fericit de faptul cã echipa sa a obtinut cele trei puncte în meciul de la Piatra-Neamt, însã este constient cã greul de abia acum începe, tinând cont cã urmeazã o serie de meciuri importante. “Sunt bucuros cã am luat cele trei puncte dupã un joc pe care l-am controlat. Greul începe de acum înainte. Urmeazã o serie de meciuri foarte importante. Inacio mai are pânã la 9 victorii din 9 meciuri, e putin 4 din 4. Glumesc, desigur. E greu sã câstigãm campionatul. Se vor gãsi altii care sunt abonati dinainte sã înceapã. Au abonamente si le ies socotelile”, a spus Adrian Porumboiu.

Inacio: “Nu mã gândesc la titlu, mã gândesc la urmãtorul joc”

La finalul jocului de asearã, portughezul Augusto Inacio a declarat cã victoria obtinutã la Piatra-Neamt dã încredere echipei pe viitor. Acesta considerã cã atomsfera bunã de de la echipã se vede pe teren prin atitudinea jucãtorilor. “Jucãtorii s-au resimtit un pic fizic dupã jocul de la Galati si de aceea am avut o evolutie mai modestã în repriza a doua. Am obtinut o victorie importantã care ne dã încredere pe viitor. Jucãtorii câstigã, meritul este al lor. Avem o atmosferã bunã la echipã, iar asta se vede pe teren. Pas cu pas, încercãm sã ne câstigãm meciurile si nu ne gândim la adversari. Nu mã gândesc la titlu, mã gândesc la urmãtorul joc”, a zis Inacio.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.