Cum a fost stricat gardul de la Chevron cu ajutorul jandarmilor! (video, foto)

MOMENTUL CHEIE… În momentul în care câtiva sateni, îndemnati de personaje dubioase, au trecut peste gardul montat de Chevron, jandarmii s-au întors cu spatele si i-au lasat sa-si faca treaba! Este incredibil cum între protestatari si terenul Chevron s-au aflat la un moment dat doar 20 de jandarmi, chiar daca în zona se aflau peste 200!

Tactici securiste, folosite de Jandarmeria Românã

Radu Stroe: „Jandarmeria a intervenit just”
Ponta: „Felicit jandarmii care au intervenit la Pungesti”

MANIPULARE Asa cum era de asteptat, întârziate si eronate, au apãrut si reactiile autoritãtilor si a unei pãrti a mass-mediei nationale, ca urmare a protestelor din data de 7 decembrie de la Pungesti. La unison, ministrul Radu Stroe, premierul Victor Ponta si cea mai mare parte a televiziunilor centrale, condamnã interventia protestatarilor asupra perimetrului concesionat de Chevron pe raza localitãtii Silistea. S-a trecut peste abuzuri, peste legi încãlcate si peste pericolele de mediu si cu totii aruncã vina pe sãtenii care au rupt gardurile si au aruncat cu pietre în utilajele companiei americane. Din nou, atentia este mutatã de la problema realã si se legitimizeazã interventiile în fortã, desi abuzive, ale Jandarmeriei.

Asa cum spun multi participanti la protest si dupã cum bine se poate observa pe unele filmãri de dinaintea declansãrii revoltei de la Silistea, jandarmii au fost co-autori la spargerea cordonului fortelor de ordine si au permis cu bunã stiintã accesul sãtenilor pe perimetrul Chevron. Pe filmare se vede clar cum jandarmii mimeazã un soi de rezistentã, ba chiar se întorc cu spatele. În cordonul postat în fata perimetrului Chevon se aflau si comandanti de dispozitiv, se afla si comandantul Smântânã sau negociatorul, în persoana maiorului Brãnici. Nu se stie care a fost scânteia care i-a determinat pe oameni sã ia cu asalt gardurile, dar nu este exclus ca chiar instigatori din rândurile jandarmilor sã fi fãcut apel la distrugere. Apoi, masa a reactionat firesc si a pãtruns în zona protejatã. Desi de la portavoce se tot striga si se insista: „Nu intrati înãuntru!” si „Nu intrati în perimetru!”, erau si voci necunoscute care îndemnau la violente. Pe imagini se mai poate observa cum jandarmii se plimbau pe lângã protestatari, lãsâdu-i sã-si facã treaba, aceea de a dãrâma tot gardul. Asta, în timp ce, în imediata apropiere erau cantonati scutieri. Este drept, protestatarii au distrus, au creat pagube, dar întrebarea este: cine a instigat masele? Un ecologist venit din capitalã a simtit cã ceva nu e în ordine si a spus cã la protestele din Bucuresti astfel de participanti, care vor sã spargã cordonul sau sã instige, sunt izolati de restul protestatarilor, pentru cã asupra lor planeaza bãnuiala cã sunt personaje infiltrate. Sunt tactici pe care reprezentantii jandarmeriei, si nu numai, le stãpânesc si pe care existã posibilitatea sã le fi aplicat si la Pungesti.

Toate aceste actiuni nu au fãcut decât sã le confere jandarmilor cadrul legal pentru a interveni în fortã si pentru a ridica oamenii pe capete. În aceastã vânãtoare au cãzut si oameni vinovati, dar mai ales oameni simpli. Au fost ridicati cei considerati capii rezistentei, desi acestia nu au trecut dincolo de spatiul delimitat. În afarã de legitimizarea abuzurilor, episodul cu gardul, le-a dat apã la moarã lui Ponta, Stroe si tuturor televiziunilor aservite. Un episod prin care tãranii s-au crezut învingãtori, dar din urma cãruia adevaratii câstigati au fost jandarmii, compania americanã si Guvernul. De acum pot manipula cum vor ei, repetând la nesfârsit faptul ca oamenii au distrus, cã au violat proprietatea privatã. Nimic despre abuzurile jandarmilor din acea zi si din noaptea ce a urmat.

Tabãra a fost încercuitã si închisã, si faptul cã fortele de ordine au gãsit combustibilul cu care membrii rezistentei alimentau generatorul a fost, din nou, a manã cereascã pentru cei în uniformã. Au putut afirma cã benzina si motorina puteau fi folosite la confectionarea de materiale pirotehnice. Si tot nimic despre cum au tremurat sãtenii de fricã în noaptea de 7 spre 8 decembrie în case, cu lumina stinsã, de fricã sã nu intre mascatii sã facã razii. Nimic despre faptul cã nimeni dintre jandarmi nu s-a legitimat, nici mãcar comandantii. Nimic despre faptul cã oamenii legii au fãcut tulburare de posesie si cã au bruscat un tãran care le-a cerut socotealã pentru faptul cã îi cãlcau grâul în picioare. La fel, proprietarul pãmântului a fost amendat si bruscat, cu titlul de proprietate în mânã.

P.S. …. Au cãutat nod în papurã cu prezenta echipei de la Russia Today, dar au uitat cã stirea a rulat peste tot în lume, fiind preluatã de agentii din Franta, Italia sau Marea Britanie, printre altele.

VEZI VIDEO CU SEFUL JANDARMILOR DIN VASLUI CONTRIBUIND LA DISTRUGEREA GRADULUI!