spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

NOI STENOGRAME în cazul Bercea Mondial. Cum a încercat Mircea Băsescu să oprească înregistrările să ajungă la DNA. INFOGRAFIC

- Advertisement -
O nouă înregistrare audio-video anunţată la finalul săptămânii trecute şi depuse la dosarul în care Mircea Băsescu este arestat arată cum a încercat fratele preşedintelui, la începutul lunii iunie, să îi convingă pe copiii lui Sandu Anghel să nu meargă la DNA cu filmul traficului de influenţă. Potrivit înregistrării difuzate duminică seara de Antena 3, intermediar a fost tot Marian Căpăţână care a sugerat ca argument, pentru a-i opri, puterea pe care ar avea-o preşedintele Traian Băsescu: „Oamenii ăştia acum stau de vorbă cu tine, cu mine. Peste o oră stau cu preşedintele Poloniei, cu… Păi tu te pui cu ăştia, mă? Mânca-v-aş gura voastră!”, spune Căpăţână, în prezent arestat preventiv pentru complicitate la trafic de influenţă. Izaura Anghel nu mai era, însă, dispusă să negocieze: „Să moară fata mea de nu ajungem şi la Obama! Şi la Obama!” Descifraţi, mai jos, într-un infografic Gândul, reţeaua relaţiilor din jurul lui Bercea Mondial şi locul lui Mircea Băsescu între oamenii acestuia.

Cu două săptămâni înainte de a fi arestat preventiv, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, şi-a trimis partenerul de afaceri, pe Marian Căpăţână, cu 20.000 de euro la familia lui Sandu Anghel (cunoscut ca „Bercea Mondial”) pentru a-i determina pe copiii acestuia să nu le predea procurorilor înregistrările care îl compromiteau. Printre argumentele cu care Marian Căpăţână a încercat să o convingă pe Izaura Anghel s-a numărat inclusiv puterea preşedintelui Traian Băsescu: „Oamenii ăştia acum stau de vorbă cu tine, cu mine. Peste o oră stau cu preşedintele Poloniei, cu… Păi tu te pui cu ăştia, mă? Mânca-v-aş gura voastră!”.

Discuţia, care a avut loc după arestarea lui Marius Constantin, partenerul Izaurei Anghel, dar înainte de denunţ, aşadar între 31 mai şi 6 iunie 2014, a fost înregistrată de aceasta, fiind depusă la dosar la finalul săptămânii trecute. Fragmente din acest film au fost difuzate duminică seara de Antena 3.

Imaginile prezentate includ frânturi ale mai multor discuţii în care pe de o parte Marian Căpăţână se arată dispus să jure „la biserică” pentru faptul că nu a păstrat „niciun leu” din suma de 600.000 de euro pe care a luat-o de la Florin Anghel „ca să îl scape pe Bercea”, sugerând că toţi banii au ajuns la Mircea Băsescu, pe de altă parte încearcă să îi înduplece să nu meargă la Parchet, pentru a evita scandalul. „Am intrat într-un rahat toţi! E foarte greu să mă mai spăl. E rău de voi, ca familie, e rău de mine, e rău de el. Mi-a spus că e bine să nu se dea nicio filmare”, se prezintă el ca emisar al fratelui preşedintelui.

Cititi mai mult: http://www.gandul.info/stiri/noi-stenograme-in-cazul-bercea-mondial-cum-a-incercat-mircea-basescu-sa-opreasca-inregistrarile-sa-ajunga-la-dna-infografic-12932332

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.