spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Douã palme date de Diana profesorilor corectori

- Advertisement -

REZULTATE FINALE…Ministerul Educatiei a fãcut publice astãzi rezultatele finale de la Bacalaureat 2014. Dupã solutionarea contestatiilor, rata de promovabilitate în judetul Vaslui a crescut cu aproximativ 0,7 % , de la 65,47 % la 66,15 %. Si eleva de la liceul “Mihail Kogãlniceau” care a primit nota 2 în primã fazã la proba de biologie a avut câstig de cauzã în urma contestatiei. Diana Stoleriu a fost notatã cu 10 si terminã bacalaureatul cu o medie generalã mai mult decât satisfãcãtoare, 9,65. Ciudat în cazul ei este faptul cã între prima comisie care i-a corectat lucrarea si care a notat-o cu 2 si comisia de la contestatie care a notat-o cu 10, s-a mai interpus un profesor de biologie pe care Inspectoratul Scolar Judetean l-a solicitat pentru a-i vizualiza lucrarea si care a notat-o pe tânãrã cu 9.35. Cum s-a ajuns în situatia ca un elev sã primeascã trei note diferite pe aceeasi lucrare este un mister care se va solutiona cu mai multe sanctiuni dictate de ISJ Vaslui.

Un numãr de 19 candidati au avut de câstigat de pe urma contestatiilor depuse, dupã ce au fost declarati admisi de comisiile de corectare. Si mediile generale au fost îmbunãtãtite, astfel cã la nivelul judetului Vaslu,i 393 de elevi au obtinut medii între 6 si 6.99, 479 au terminat bacul cu medii cuprinse între 7 si 7.99, 533 de medii s-au încadrat în intervalul 8 si 8.99, 368 între 9 si 9.99 si doar patru elevi au terminat cu 10 pe linie.

Spiritul de luptãtoare al Dianei a învins douã comisii de corectare

Deznodãmântul luptei pe care Diana Stoleriu a purtat-o cu comisiile de corectare a fost unul fericit pentru eleva de la “Mihail Kogãlniceanu” . Notatã în prima fazã cu 2 la proba de biologie, tânãra n-a stat prea mult timp pe gânduri si a depus contestatie imediat. “ Nu aveam cum sã iau nota aia. Dupã ce am ajuns acasã, am luat baremul si mi-am corectat singurã lucrarea. Punctajul care mi-a iesit a fost 9,7.” a declarat Diana. Ãsta a fost si motivul pentru care, dupã ce profesorul de biologie desemnat de ISJ Vaslui sã vizualizeze lucrarea a notat-o cu 9.35, tânãra a decis sã meargã mai departe cu contestatia. Ieri, Diana Stoleriu avea sã afle cã, de fapt, lucrarea ei a fost perfectã, a doua comisie de corectare notând-o cu 10. “Acum mã pot declara inspiratã cã am mers mai departe cu contestatia. Stiu cã într-o primã fazã, nota de doi mi-a fost pusã dintr-o gresealã de transcriere. Nici 9,35 nu avea cum sã fie, eram prea sigurã pe asta. Acum mã bucur cã s-a terminat asa si cã nota finalã obtinutã mã va ajuta sã-mi îndeplinesc visul, cel de a merge la Facultatea de Automaticã si Calculatoare din Iasi” a mai declarat Diana. Cei doi profesori corectori care au gresit la transcrierea notelor vor fi anchetati de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui si riscã sanctiuni disciplinare

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.