spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Bacalaureat 2014. Subiectele la matematicã si istorie

- Advertisement -

MAI DIFICIL LA UMAN…Bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie a continuat azi cu proba scrisã obligatorie a profilului, pe care absolventii profilului real au dat-o la matematicã, iar cei de la uman, la istorie. Spre surprinderea profesorilor si a pãrintilor care îi asteptau în curtea liceului, elevii de la profilul uman au iesit mult mai tristi din sãlile de examen, semn cã întâlnirea cu domnitorul Alexandru Ioan Cuza si cu România secolelor XIV-XV, au fost subiecte la care nu se asteptau.

La nivelul judetului Vaslui, la cele douã probe de azi s-au înscris un numãr de 2723 de elevi însã nu toti s-au prezentat. 158 au ales sã-si ocupe ziua cu alte activitãti. Rãu au fãcut, le-ar spune absolventii care au sustinut azi proba la matematicã, atât la M1 cât si la M2. “Eu sunt la profilul matematicã informaticã, deci am dat M1. Nu mã asteptam sã fie asa de usor. În 50 de minute am rezolvat toate subiectele. Nici nu se comparã ce ne-a picat azi cu ce a fost la simulare. Azi a fost floare la ureche. Lucrarea mea cred cã e de cel putin 8,5. Sper sã iau o notã cât mai bunã care sã mã ajute sã intru la pompieri, pentru cã acolo vreau sã merg mai departe.” ne-a declarat Bârzu Alexandru, de la Stefan Procopiu. Nici cei de la M2 nu s-au plâns de dificultatea subiectelor. “Au fost exercitii cu un grad mediu de dificultate. Sunt destul de încrezãtor cã voi obtine o notã bunã.” a declarat si Postolache Cosmin, de la acelasi liceu. La “Ion Mincu” pãrerile despre subiectele picate la istorie au fost împãrtite.

Pusi sã elaboreze un eseu despre rolul spatiului românesc în relatiile internationale din secolele al XIV-lea -al XV-lea, multi dintre ei n-au iesit prea zâmbitori din sala de examen, si asta doar din cauza neatentiei cu care au tratat subiectele.” N-am fost foarte atentã la cerintã si am scris despre România secolului XVI. Am tãiat si am scris din nou, a doua oarã corect. Sper sã nu fiu depunctatã din cauza asta.” i-a spus o elevã dirigintelui ei, Ovidiu Lisievici. În calitate de profesor de istorie, directorul liceului Ion Mincu a fãcut o scurtã analizã a subiectelor date azi. “Nu au fost foarte dificile. Au avut un grad mediu de dificultate, iar un elev bun de la clasã putea scrie o lucrare de nota 8-9 azi. Trebuiau sã fie foarte atenti la cerinte, iar din ce am vorbit cu ei, aici a fost cea mai mare problemã.” a declarat Ovidiu Lisievici. Reprezentantii Inspectoratului Judetean Vaslui au declarat cã azi, spre deosebire de proba de luni, nu s-a mai înregistrat nici un eveniment neplãcut si nici un elev nu a fost eliminat din examen.

Elevii huseni, optimisti dupã sustinerea probei de azi

Dacã dupã proba scrisã de luni, se putea citi dezamãgirea pe chipul elevilor huseni, fiind nemultumiti de subiectele care le-au cãzut, de aceastã datã acestia au iesit mult mai încrezãtori din sãlile de examen. Subiectele au fost usoare si se asteaptã la note mari, cel putin asa afirmau majoritatea celor care au iesit de la examen. Proaspetii absolventi de clasa a XII-a spun cã la Matematicã, numitã de elevi proba de foc a examenului de Bacalaureat, subiectele au fost mai usoare decât se asteptau. Chiar si subiectul cu integrala, care de regulã îi pune în dificultate pe elevi, de aceastã datã a fost abordabil. “Subiectele la Matematicã mi s-au pãrut mult mai usoare fatã de cele de la românã, de pildã. Am rezolvat toate cerintele si sper la o notã mare, care sã compenseze cu o eventualã notã mai micã la românã”, a afirmat Bogdan Avram, proaspãt absolvent al Colegiului National “Cuza- Vodã”, de la profilul Matematicã- Informaticã. La Istorie, printre altele, elevii au avut de elaborat un eseu despre rolul spatiului românesc în relatiile internationale din secolele al XIV-lea – al XVIII-lea. Cei mai multi dintre elevi s-au declarat multumiti de subiecte. “N-am întâmpinat probleme la aceastã pobã. Din punctul meu de vedere a fost simplu si mã bucur cã la partea a treia a cãzut un subiect pe care am pus accentul cel mai mult la pregãtire”, a spus Georgiana Pascal, elevã a Colegiului National “Cuza- Vodã”, profilul Filologie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.