spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Wimbledon, ziua a 8-a | Halep – Diyas, în optimi, de la 13:30. Presa americană: „Simona va pierde înaintea semifinalelor”

- Advertisement -

  • Simona Halep (România, 3 WTA) o înfruntă marţi, de la ora 13:30, pe Zarina Diyas (Kazahstan, 72 WTA), într-un meci contând pentru optimile de finală de la Wimbledon
  • În cazul unei victorii, Halep o va întâlni miercuri, în sferturile de finală ale celui mai prestigios turneu de tenis, pe câştigătoarea partidei dintre Sabine Lisicki (Germania, 19 WTA), finalista ediţiei precedente, şi Yaroslava Shvedova (Kazahstan, 65 WTA)

UPDATE: Jurnaliştii americani de la portalul Bleacher Report nu sunt încrezători în potenţialul Simonei pe suprafaţa verde: „Halep va pierde înaintea semifinalelor, pentru că iarba nu este suprafaţa ei cea mai bună. Simona nu are energia şi timpul pentru a răspunde loviturilor puternice. Jocul rapid o favorizează pe potenţiala adversară din sferturi, Sabine Lisicki”.

Simona Halep (cap de serie numărul trei) joacă marţi pentru accederea printre cele mai bune opt jucătoare de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam din calendar şi singurul desfăşurat pe iarbă. Adversară îi va fi o sportivă din generaţia tânără, Zarina Diyas (Kazahstan, 72 WTA), care la 20 de ani se află în cea mai bună formă a carierei.

Momentul culminant de la turneele majore, cu care se putea lăuda Zarina până la startul Wimbledon, era reprezentat de un tur trei la Australian Open 2014. Coincidenţă sau nu, tot Simona îi oprea ascensiunea pe hardul australian, 6-1, 6-4. Datele problemei s-au modificat, pentru că iarba deţine farmecul ei, fiind cea mai rapidă şi imprevizibilă suprafaţă din circuit. Iar Diyas nu va avea nimic de pierdut şi va ataca, sperând ca jocul din spatele terenului prestat de Halep să fie deturnat de loviturile sale riscante.

Cele mai periculoase trei favorite, eliminate din turneu

De partea cealaltă, finalista de la Roland Garros trebuie să profite de oportunitatea pe care o ară în faţă. Ca şi la Openul Francez, primele două favorite au părăsit competiţia încă din prima săptămână: Serena Williams (1 WTA), învinsă de Alize Cornet (24 WTA) în turul trei, cu 1-6, 6-3, 6-4 şi Li Na, care a pierdut în aceeaşi fază, 7-6, 7-6 cu Barbora Zahlavova (43 WTA). De asemenea, al patrulea cap de serie, Agnieszka Radwanska, s-a împotrmolit în optimi, în faţa Ekaterinei Makarova (22 WTA), scor 6-3, 6-0.

Finalista din 2013, posibila adversară din sferturi

În cazul unei victorii, Halep o va întâlni în sferturile de finală ale celui mai prestigios turneu de tenis pe câştigătoarea partidei dintre Sabine Lisicki (Germania, 19 WTA), finalista ediţiei precedente, şi Yaroslava Shvedova (Kazahstan, 65 WTA).

Simona Halep (România) – Zarina Diyas (Kazahstan), ora 13:30, pe Terenul 2

Parcursul lui Halep la Wimbledon 2014 – primul tur: 6-2, 6-2 cu Teliana Pereira (Brazilia, 88 WTA), turul doi: 6-3, 4-6, 6-4 cu Lesia Tsurenko (Ucraina, 170 WTA) şi turul trei: 6-4, 6-1 cu Belinda Bencic (Elveţia, 71 WTA). Cea mai bună performanşă a româncei la All England Club era reprezentată de turul doi, atins în 2011 şi 2013.

Parcursul lui Diyas la Wimbledon 2014 – primul tur: 7-6, 6-4 cu Kristina Mladenovic (Franţa, 104 WTA), 7-6, 5-7, 6-2 cu Carla Suarez Navarro (Spania, 15 WTA) şi turul trei: 7-6, 3-6, 6-3 cu Vera Zvonareva (Rusia, 566 WTA).

Horia Tecău (România) şi Jean-Julien Rojer (Olanda) întâlnesc marţi cuplul Feliciano Lopez/Jurgen Melzer (Spania/Austria), după ora 18:30, într-un meci contând pentru turul doi al tabloului de dublu.

Vezi LIVE TEXT: http://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/live-blog-wimbledon-ziua-a-8-a-halep-diyas-in-optimi-de-la-13-30-presa-americana-simona-va-pierde-inaintea-semifinalelor-12864812

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.