spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

Consilierul bãtãus!

- Advertisement -

Consilierul PP-DD din Bogdãnesti acuzat cã a agresat un fost politist

RÃZBUNARE? Scandal cu pumni si picioare la Bogdãnesti, unde un consilier local PP-DD este acuzat cã l-a bãtut cu sãlbãticie, miercuri seara, pe un fost politist. Totul ar fi pornit de la faptul cã fiul consilierului a parcat masina în fata unui local si asculta manele la maxim. „I-am spus sã dea muzica mai încet cã deranjeazã lumea, dar el mi-a rãspuns sã-mi vãd de treabã cã dacã nu o sã vãd eu… Mai târziu, a venit cu tatãl si cu unchii sãi si m-au bãtut pânã am lesinat”, ne-a declarat Mihai Moisuc. În replicã, consilierul local Romicã Cernat a spus cã fostul politist i-ar fi aplicat mai multe lovituri fiului sãu, iar când s-a dus sã-i cearã socotealã acesta s-ar fi aruncat la pãmânt si, în acel moment, „probabil” s-a lovit cu capul de ceva. Conflictul este mult mai vechi. Primarul comunei, Ion Dorobantu, sustine cã a fost amenintat în nenumãrate rânduri de consilierul local PP-DD cu moartea si cã ceea ce s-a întâmplat miercuri seara nu a mirat pe nimeni.

„Mi-au pus viata în pericol”

Miercuri seara, în jurul orei 22.00, un bãrbat în vârstã de 57 de ani, din localitatea Untesti, comuna Bogdãnesti, a ajuns în stare de inconstientã la Spitalul Miunicipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad, dupã ce a suferit un traumatism cranio-cerebral. Când si-a revenit, acesta le-a spus medicilor cã a fost victima unei agresiuni, pe fondul unui conflict mai vechi. Investigatiile medicale nu au scos la ivealã leziuni grave, însã i s-a recomandat pacientului sã rãmânã internat câteva zile pentru a fi sub observatie. „Mã doare cumplit capul. Îmi curgea sânge si pe urechi. Bine cã la tomograf nu mi-au gãsit nimic grav. Sã vã povestesc cum s-a întâmplat. Miercuri, în jurul orei 18.30, pe terasa unui local din fata casei mele s-au adunat mai multi tineri. M-am dus sã cumpãr si eu ceva de la magazin, timp în care a venit bãiatul domnului consilier local Romicã Cernat, Vlãdut Cernat, un pusti de 19 ani. Era cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria. A oprit, a deschis toate usile si a dat muzica la maxim. I-am atras atentia cã deranjeazã lumea, dar nici nu a vrut sã mã bage în seamã. Înteleg, dacã e sâmbãtã sau duminicã seara, când oamenii se relaxeazã, dar asa, în timpul sãptãmânii, când esti obosit… Nu vã mai spun cã mama mea are 91 de ani si se sperie când aude gãlãgie. Mi-a spus cã, dacã nu-mi convine, sã mã mut. Au fost câteva replici schimbate între noi, dar nu s-a ajuns la violentã. În schimb, bãiatul a fost deranjat cã i-am atras atentia si l-a sunat pe tatãl sãu si pe doi unchi. La câteva minute, acestia au venit cu bâte si au încercat sã mã prindã ca sã mã loveascã. Eu am intrat în curte si am evitat scandalul. În jurul orei 21.40, am iesit sã cumpãr o pâine de la magazin. Când sã ies de acolo au tãbãrât pe mine si m-au lovit în cap. Dacã mã atacau din fatã poate reuseam sã evit atacul, dar au venit din spate. Am apucat sã-l vãd pe Romicã Cernat si pe fiul sãu. Apoi am cãzut inconstient si m-am trezit la spital. Din ceea ce am discutat cu medicii, loviturile mi-au pus viata în pericol. Dacã durerea de cap persistã, va trebui sã mã internez si sã fac analize mai amãnuntite”, ne-a declarat Mihai Moisuc, fost politist. Acesta ne-a mai spus cã, imediat ce va ajunge acasã, va face o plângere la Politie. Conflictul între cei doi este ceva mai vechi. Mihai Moisuc sustine cã Romicã Cernat, împreunã cu rudele sale, terorizeazã întreaga comunã si cã tot timpul sunt pusi pe scandal.

„Smecherii de fost politist…”

Romicã Cernat, consilier local PP-DD în comuna Bogdãnesti, sustine cã lucrurile sunt tocmai invers si cã Mihai Moisuc este un tip scandalos si pervers. „Nu este adevãrat absolut nimic din ceea ce spune domnul Mihai Moisuc. Puteti veni sã întrebati pe toatã lumea din comunã. Dacã a fost politist, crede cã poate bate pe toatã lumea când vrea. Lucrurile nu sunt chiar asa. De ceva vreme cautã motiv de scandal cu mine, dar nu-i dau ocazia. S-a luat, în schimb, de bãiatul meu cã asculta muzicã cu prietenii sãi la terasa unui local. N-au fost niste simple replici. Mihai Moisuc i-a aplicat mai multe lovituri bãiatului, una chiar destul de tare sub centurã. Nu e prima oarã când loveste copii. Ca politist, cunoaste o grãmadã de smecherii… stie ce sã facã. Când am ajuns si noi acolo, ce credeti cã a fãcut? A luat un copil de trei ani în brate… Noi nu intentionam sã-l lovim, însã el a apelat la aceastã tacticã preventiv. Apoi, când l-am întrebat de ce mi-a lovit bãiatul, a urmat altã smecherie: s-a trântit la pãmânt si, probabil, în acel moment, s-a lovit la cap. Nu l-am atins cu absolut nimic. Au venit imediat fiul sãu si alte rude, iar noi ne-am retras ca sã evitãm orice scandal. Asa s-au petrecut lucrurile si nu cum spune domnul Moisuc”, ne-a declarat, în replicã, Romicã Cernat. Desi nu s-a depus deocamdatã nicio plângere la Politie, oamenii legii au demarat cercetãri în urma apelului pe numãrul de urgentã 112. „Miercuri seara, în jurul orei 21.57, s-a primit o sesizare pe numãrul de urgentã 112 de la un bãrbat de 34 de ani, care a spus cã tatãl sãu a fost agresat de cãtre trei persoane în fata unui local din satul Untesti, comuna Bogdãnesti. Când politistii au ajuns la fata locului, victima era deja în drum spre Bârlad, transportatã de fiu cu autoturismul personal, la întâlnirea cu ambulanta. Din cercetãrile efectuate s-a stabilit cã bãrbatul de 57 de ani, pe fondul unui conflict spontan cu un tânãr de 18 ani, din aceeasi localitate, a fost agresat fizic (cu pumnii si picoarele, n.r.) de cãtre trei bãrbati. Se efectueazã în continuare cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de loviri sau alte violente”, a declarat agent principal Alina Tonicã, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

„Consilierul m-a amenintat cu moartea!”

Contactat telefonic, primarul comunei Bogdãnesti ne-a declarat cã ceea ce s-a întâmplat în seara de miercuri nu surprinde pe nimeni, deoarece consilierul local din partea PP-DD, Romicã Cernat, este o persoanã certatã cu legea. „Am fost sesizat de foarte multi cetãteni din comuna Bogdãnesti de evenimentul care s-a produs miercuri seara si vã spun, cu toatã sinceritatea, cã nu m-a luat prin surprindere. Despre comportamentul din ultimii ani al acestui consilier certat în totalitate cu legea ce pot sã vã spun? În urmã cu câteva luni am fãcut o plângere împotriva domnului Romicã Cernat si a fiului sãu pentru cã mi-au trimis un mesaj pe telefon, fãrã sã-si ascundã numãrul, în care m-au amenintat cu moartea. Ancheta în acest caz este în curs de desfãsurare, desi în continuare primesc tot felul de amenintãri: bilete pe masinã, plicuri aruncate peste gardul proprietãtii mele din localitatea Untesti. Repet, nu mã mirã, pentru cã este un individ certat cu legea. La fel si bãiatul, care a fost implicat într-un furt dintr-o locuintã… Vlãdut Cernat calcã cu brio pe urmele tatãlui sãu. Acest individ, cã nu pot sã-i spun altfel (Romicã Cernat n.r.), ales în Consiliul Local cu 50- 60 de voturi, crede cã asa se rezolvã datoriile cãtre cetãteni: cu legea pumnului, cu legea amenintãrilor si cu legea santajului. Nu mã mir cã a ridicat pumnul, pentru cã deocamdatã i-a instigat pe altii. El asa considerã cã se face dreptate, cu ghioaga, bãgând un om în spital. Sper ca organele competente sã facã demersurile necesare pentru ca astfel de fapte sã nu se mai întâmple în comuna noastrã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.