spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Ei sunt cei mai buni elevi de gimnaziu din Bârlad

- Advertisement -

TALENTATI Ca în fiecare an, cotidianul Vremea Nouã vã oferã prilejul de a-i cunoaste pe cei mai buni elevi de gimnaziu din municipiul Bârlad. Sunt copii care au muncit pentru rezultatele lor deosebite si fac cinste nu doar unitãtilor scolare unde au învãtat, ci chiar întregii comunitãti. Au participat la concursuri si olimpiade nationale, de unde s-au întors cu nenumãrate premii. Un lucru absolut remarcabil este faptul cã, în acest an, douã scoli din Bârlad au dat câte trei sefi de promotie cu media de absolvire 10.00. Desigur, nu ar fi corect dacã nu am mentiona si aportul tuturor cadrelor didactice care au contribuit la formarea acestor copii, dar si cel al pãrintilor. Ne face o deosebitã plãcere sã vã prezentãm în cele ce urmeazã pe cei mai buni elevi ai acestui an, sefii de promotie de la toate scolile din Bârlad.

Scoala Gimnazialã „Iorgu Radu”

La Scoala Gimnazialã „Iorgu Radu”, sef de promotie a fost desemnat Toni Marian Perju, de la clasa a VIII- a C, cu media 9.89. Acest elev s-a remarcat de-a lungul anilor la diferite discipline, obtinând rezultate remarcabile: locul al III- lea si mentiune la Concursul International „Winners”; locul al II- lea la Concursul interjudetean de Culturã Generalã „Fiecare cu talentul lui”; locul I la Olimpiada Nationalã de Educatie Tehnologicã, la etapa judeteanã si locul al II- lea la etapa nationalã; locul al II- lea la Concursul „Alexandru Ioan Cuza”; mentiune la Concursul interjudetean „Stroe Belloescu”. Pentru Toni Marian Perju cei opt ani de scoalã au reprezentat cea mai frumoasã perioadã a copilãriei. „În aceastã scoalã am trãit numai momente fericite. Acum, la sfârsit, privesc în urmã si nu-mi vine sã cred cât de mult am evoluat. As dori sã multumesc profesorilor care m-au îndrumat, în special domnului profesor Nicolaie Munteanu, cel care mi-a fost alãturi si la bine si la rãu, doamnei profesoare Cristina Chiritescu, precum si domnului director Florin Ferlovici. Scoala n-a reprezentat doar un loc pentru educatia si formarea elevului, a fost si un spatiu în care am putut socializa. Prin intermediul ei mi-am fãcut foarte multi prieteni”, ne-a declarat Toni Marian Perju.

Scoala Gimnazialã „Vasile Pârvan”

La fel ca si anul trecut, aceastã unitate de învãtãmânt se poate mândri cu doi sefi de promotie. Este vorba de Maria Popoiu si Elena Artene, cu media generalã pe cei patru ani de gimnaziu 9,87. Prof. Rodica Tamas, diriginta celor douã eleve, are numai cuvinte de laudã: „Maria si Elena sunt douã repere ale modestiei, respectului fatã de cei din jur si fatã de sine. Pentru ele n-a contat obiectul, ci pasiunea, perseverenta si spiritul de echipã. Media 9,87 demonstreazã sârguinta si inteligenta acestora. Astfel de modele am avut, avem si vom avea în scoala noastrã. Le multumesc lor, pãrintilor, elevilor si colegilor, pentru efortul depus si pentru rezultatele deosebite pe care le-au obtinut”. Maria Popoiu ne-a declarat cã va fi mereu recunoscãtoare cadrelor didactice, pentru efortul depus si încrederea pe care au avut-o în ea: „Pe parcursul celor opt ani am avut onoarea sã fiu îndrumatã de niste profesori extraordinari, ce mi-au cãlãuzit drumul, m-au fãcut sã îmi dau seama ce îmi doresc de la viatã si ce vreau sã fac în viitor. Alãturi de colectivul din care am fãcut parte, am trãit cele mai frumoase momente. Micile dispute dintre noi ne fãceau sã ne dãm seama cât de mult tinem unul la altul. Regret cã aceste momente frumoase, petrecute alãturi de stimatii profesori si colectivul meu, iau sfârsit. Pe viitor, sper sã pãstrãm legãtura, indiferent de drumul ce îl va lua fiecare dintre noi”. Aceleasi emotii o încearcã si pe Elena Artene, la despãrtirea de colegi si de cadrele didactice: „Domnii profesori m-au ajutat sã mã acomodez în colectiv. Sunt oameni deosebiti, care, încrezãtori în fortele noastre, ne-au îndrumat pasii pe fãgasul sinuos al cunoasterii. Ne despãrtim cu emotie de clasa noastrã dragã, de scoala plinã de amintiri, dar rãmânem cu sufletul, pentru totdeauna, aici”.

Scoala Gimnazialã „Elena Bibescu”

Marian Adrian Filip este seful de promotie al Scolii Gimnaziale „Elena Bibescu”, cu media de absolvire 9.46. Cadrele didactice de aici îl descriu ca un elev sârguincios, modest si plin de respect. Onorat pentru faptul cã a fost desemnat cel mai bun elev al promotiei 2010- 2014, Marian ne-a declarat: „Evident, la fel ca toti elevii care s-au strãduit pentru a obtine rezultate cât mai bune la toate disciplinele, mã simt mândru si fericit în acelasi timp pentru cã mi s-a acordat aceastã distinctie. Nu as fi reusit însã fãrã ajutorul si îndrumarea pãrintilor si a profesorilor mei, care s-au înclinat cu dragoste spre educarea mea. Cea dintâi care mi-a îndrumat pasii în lumea cunoasterii a fost doamna învãtãtoare Diana Bicher. Apoi, doamna dirigintã Jenica Nãstase, profesor de limba si literatura românã. Sincer, nu cred cã un elev ar putea excela fãrã ajutorul primit din partea profesorilor, mai ales atunci când întâlnesc o dificultate. În concluzie, as vrea sã îi multumesc în primul rând doamnei mele învãtãtoare, domnilor profesori, familiei si tuturor celor care m-au îndrumat pe calea cea bunã. Un respect deosebit îl port domnului profesor Ionel Dumitrasc, directorul scolii, cel care a avut o contributie însemnatã în educarea mea, mentinând scoala organizatã, frumoasã si curatã, creând un mediu prielnic pentru învãtãturã”.

Scoala Gimnazialã „Victor Ion Popa”

Sefa de promotie a Scolii Gimnaziale „V. I. Popa” din Bârlad este eleva Maria Gabriela Groza, de la clasa a VIII- a B, cu media de absolvire 9.79. Directorul institutiei, prof. Mariana Balan, ne-a declarat: „Elevã constiincioasã, ea a prezentat de-a lungul anilor petrecuti în scoalã un interes deosebit pentru toate disciplinele pe care le-a studiat, fiind atrasã mai ales de limba românã si limba englezã. S-a implicat cu multã plãcere atât în activitãti scolare, cât si extrascolare”. Maria Gabriela Groza îsi doreste foarte mult sã urmeze o carierã militarã: „Scoala Gimnazialã «V. I. Popa» a reprezentat pentru mine un mediu educativ deosebit, în care am putut sã-mi valorific talentele si cunostintele. În viitor îmi doresc sã îmbrãtisez cariera militarã, pentru cã sunt atrasã de tot ceea ce presupune ordine, disciplinã, dãruire, sârguintã, acestea fiind si calitãti care mã reprezintã. Nu îi voi uita, cu sigurantã, pe domnii profesori, care mi-au îndrumat pasii în cei opt ani la aceastã scoalã”. Eleva si-a trecut în palmares rezultate excelente obtinute la olimpiadele si concursurile nationale.

Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici”

Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” se poate mândri în acest an cu trei sefi de promotie, toti cu media de absolvire 10.00. Este vorba de Ada Astrid Mocanu, Mihail Maximiuc si Bianca Blãnitã, elevi care an de an au reprezentat institutia la nenumãrate concursuri si olimpiade, obtinând rezultate deosebite. Ada Astrid Mocanu îsi doreste sã urmeze Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, profil matematicã- informaticã. Dupã terminarea liceului, ea si-ar dori sã devinã profesor universitar sau programator. Este pasionatã de picturã si citeste foarte mult. În scoalã a fost atrasã de disciplinele: matematicã, istorie si desen. „Îmi doresc ca liceul sã fie la fel de palpitant, asa cum a fost scoala si, de asemenea, sã constituie un mediu plin de bucurie si demn de amintiri”, ne-a declarat Ada Astrid Mocanu. Tot la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, profil matematicã- informaticã, doreste sã intre si Mihail Maximiuc. La fel ca si colega sa, pe viitor ar vrea sã se facã programator. Obiectele preferate la scoalã au fost: matematica, sportul, fizica, istoria si limba si literatura românã. În timpul liber îi place sã citeascã, sã se joace pe calculator si sã iasã la plimbare. „Îmi doresc sã creez noi relatii de prietenie, sã-mi aprofundez informatiile în domeniile care mã intereseazã, sã reprezint o micã parte din drumul cãtre succesul deplin. «Pentru a deschide noi usi, trebuie sã le închizi pe cele din urmã»”, a spus Mihail Maximiuc. Bianca Blãnitã îsi doreste la fel de mult sã intre la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, dar la un alt profil, Stiinte Sociale. Dupã terminarea liceului, se gândeste sã dea la Drept. Este pasionatã de istorie, iar în scoalã a fost atrasã de limba si literatura românã, geografia si limba englezã. „Mi-as dori ca liceul pe care îl urmez sã mã învete lucruri noi, dar mai ales sã fie la fel de plãcut ca aici, la Scoala nr. 8. Sunt mândrã si extrem de fericitã cã am fost desemnatã unul din cei trei sefi de promotie”, ne-a precizat Bianca Blãnitã.

ScoalaGimnazialã „Manolache Costache Epureanu”

La Scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu” au fost desemnati doi sefi de promotie, ambii de la clasa a VIII- a B: Bianca Elena Tofan, cu media de absolvire 9.99 si Georgiana Raluca Putoi, cu media 9.97. Consiliul profesoral a decis sã acorde aceastã distinctie ambelor eleve, diferenta fiind foarte micã. „Acum opt ani intram pe poarta scolii cu inima strânsã si fãrã sã cunosc pe nimeni, iar acum, când mã pregãtesc sã o pãrãsesc, iau cu mine, pe lângã foarte multe amintiri frumoase, multi prieteni adevãrati. Prea scurte sunt rândurile în care vreau sã multumesc, din tot sufletul, domnilor profesori, pentru efortul depus. Le multumesc pentru lectiile de viatã, pentru dãruirea si implicarea de care au dat dovadã. Dacã ar depinde de mine, le-as aduce sãnãtatea si longevitatea zeilor, as coborî fericirea si binele supreme, precum Prometeu a coborât focul… dar, având unelte mai modeste la dispozitie, le multumesc si fac o adâncã reverentã, plinã de sentimente de recunostintã”, ne-a declarat Bianca Elena Tofan. Aceleasi gânduri sunt exprimate si de Georgiana Raluca Putoi, la finalul clasei a VIII- a: „Iatã, cã se încheie un prim capitol din cartea vietii mele… Las în urmã cele mai frumoase amintiri, bãncile pe care am învãtat, profesorii de care m-am atasat, tabla si colegii mei. Dar, privind în viitor, mã gândesc cã voi ajunge acolo unde vreau, pentru cã bazele au fost deja puse, cãrãmidã cu cãrãmidã, de acesti oameni minunati. Cu sigurantã, voi intra la liceul la care îmi doresc, iar mai departe îmi voi realiza visele si alegerile, îndrumatã si sustinutã de pãrinti. Orice sfârsit este un nou început!”.

Scoala Gimnazialã „Stroe S. Belloescu”

A doua unitate de învãtãmânt din Bârlad care se poate mândri cu trei sefi de promotie este Scoala Gimnazialã „Stroe S. Belloescu”. Miruna Buzamãt, Andreea Chiper si Bianca Denisa Lungu au fost desemnate cele mai bune eleve, având media generalã pe cei patru ani de gimnaziu 10.00. „Au fost cei mai frumosi ani, pentru cã am fost îndrumatã de profesori deosebiti, pasionati de meseria lor. Datoritã lor am participat la diferite olimpiade si concursuri scolare, obtinând premii si mentiuni. Îmi doresc sã obtin note foarte mari la examenul ce va urma si sã fiu admisã la Colegiul National «Gheorghe Rosca Codreanu», profilul Stiinte ale naturii. Întotdeauna îmi voi aminti cu drag si admiratie de profesorii si colegii mei de la Scoala Gimnazialã «Stroe S. Belloescu», a declarat Miruna Buzamãt. Pentru Andreea Chiper scoala a fost a doua casã, un loc în care a trãit multe amintiri frumoase: „Sã fiu sefã de promotie este un lucru minunat si o mare realizare, în acest prim act al unei lungi piese. La aceastã realizare au contribuit, bineînteles, pãrintii si profesorii, cãrora le sunt recunoscãtoare si pe care îi respect. Pe aceastã cale, vreau sã le multumesc. Ei sunt cei care m-au îndrumat si sprijinit pânã acum. În viitor, sper sã ajung departe pe drumul ales. As vrea sã urmez cursurile unui liceu bun, apoi facultatea de medicinã. Vreau sã tintesc cât mai sus, dar pentru asta îmi trebuie multã ambitie si curaj”. O altã elevã care vrea sã urmeze o carierã militarã este Bianca Denisa Lungu. „Iatã cã a sosit si ultima zi în care, cu durere în suflet, privesc nostalgicã la bãncile goale din sala de clasã, la treptele scolii pe care le urcam în fiecare dimineatã si la catalogul care timp de opt ani mi-a fost un punct de sprijin spre reusitã. Mi-as dori sã reperezint din nou scoala la concursuri si olimpiade si sã-i fac din nou mândri pe profesorii mei. Acum, liceul mã asteaptã cu portile deschise, gata sã mã primeascã sub aripa lui. Voi fi boboc, voi fi si mai responsabilã si mai înteleaptã, pentru ca la finalul celor patru ani de liceu rezultatele muncii mele sã fie la fel de bune. Sper sã-mi îndeplinesc visul de a absolvi Academia Militarã”.

Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu”

Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu” pãstreazã traditia si în acest an, desemnând ca sef de promotie tot un elev cu media 10.00. Este vorba de Diana Alexandra Novac, o tânãrã care are în palmares nenumãrate participãri la olimpiade si concursuri nationale si internationale: Concursul National „Scrisoare de la prietenul meu” (2012), unde a obtinut premiul I; Concursul National „Autoportret” (2012)- premiul I; Simpozionul International „Grigore Vieru, poet al sufletului românesc” (2013)- mentiune; Concursul International „George Tutoveanu” (2014)- premiul III; Concursul National „Plaiuri natale”- premiul I; premiul I la concursul national de istorie, etapa judeteanã „Memoria Holocaustului” (mai 2013); premiul III la Concursul National „Noi si chimia?!” (2013), etapa judeteanã. „Diana este originarã din satul Ivãnesti, de lângã Vaslui. Pãrintii sãi au ales sã o dea la scoala noastrã pentru cã au aflat cã este o unitate de prestigiu în judet. Este un elev model. A avut rezultate deosebite la toate obiectele, dar preferatele ei sunt: chimia, biologia, matematica si limba românã. Sunt bucuros, ca orice profesor, sã am elevi asa cum e Diana. Glumind, oricât ne-am strãduit noi sã-i punem o notã mai micã, n-am reusit”, ne-a declarat prof. Marcel Rotaru, dirigintele de la clasa Dianei. Aceasta intentioneazã sã intre la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui, pentru a fi mai aproape de casã. În viitor, Diana îsi doreste sã devinã medic chirurg.

Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”

Valentin Funaru este seful promotiei 2010- 2014 la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, dupã ce a terminat cu media 9,88. Si acest elev are în palmares nenumãrate distinctii obtinute la concursuri si olimpiade. „La sfârsitul clasei a IV- a am sustinut examenul de admitere, reusind sã intru pe locul 16. Vara a zburat si a venit clasa a V- a, anul începuturilor timide pentru niste copii ce tind sã devinã curajosi. Pãrintii mei se temeau cã nu voi face fatã, dar nu a fost asa. Doamna dirigintã ne-a cãlãuzit din prima zi, chiar dacã atunci m-a speriat, pãrând a fi severã. Apoi m-am împrietenit cu fiecare coleg. Toti fiind mici, fãrã multe mofturi, ne-am acceptat reciproc foarte repede. Eram un grup, pe care simteam la acea vreme cã îl voi îndrãgi. Acest simtãmânt s-a intensificat pânã astãzi. Au zburat, cât ai clipi, patru ani magici. Sunt trist, dar mã voi adapta la noile conditii. Am evoluat într-un mod incredibil, m-am maturizat fãrã a realiza. Am ales sã merg la profilul Stiinte ale naturii, fiind un profil complex, pentru mine, fãrã cine stie ce idei, cu referire la cariera pe care o voi urma (înclin usor spre a urma Dreptul)”, ne-a declarat Valentin Funaru.

Scoala de Muzicã si Arte Plastice „N. N. Tonitza”

Scoala Gimnazialã de Muzicã si Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad este recunoscutã pentru rezultatele pe care le obtin elevii. Miruna Diaconescu nu face exceptie. Ea a fost desemnatã sef de promotie, cu media 9.95. „Nu pot sã descriu în cuvinte bucuria pe care o simt datoritã faptului cã sunt sef de promotie. Din clasa I mi-am propus acest lucru. Îmi doream sã calc pe urmele verisoarei mele care, la rândul sãu, se putea mândri cu o asemenea realizare. Într-adevãr, am muncit foarte mult, uneori am stat cu orele pentru a mã documenta în plus de pe Internet ca sã fiu sigurã cã sunt pregatitã pentru fiecare lectie în parte. În acest fel, si rezultatele, dar si satisfactia, au fost pe mãsurã si asta pentru cã, de-a lungul anilor, am participat la numeroase concursuri si olimpiade scolare, unde am obtinut rezultate foarte bune. Mi-as dori sã stiu dacã m-am ridicat la asteptãrile profesorilor, dacã am reusit sã îi fac mândri de mine, pentru cã eu am încercat tot posibilul ca sã nu-i dezamãgesc. Sper cã într-o bunã zi sã-si aminteascã numele meu, pentru cã eu, cu sigurantã, nu-l voi uita pe-al dumnealor!”, ne-a precizat emotionatã Miruna.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.