spot_img
spot_imgspot_img
24.8 C
Vaslui
23-mai-2024

Moartea unui campion de atletism: patru ani de închisoare cu suspendare şi 19.000 de lei daune morale

- Advertisement -

Acesta trebuie să plătească şi daune morale de 200.000 lei

Tânărul care l-a lovit cu pumnul în faţă pe campionul ieşean la atletism Ştefan Pavel, iar acesta a murit după s-a lovit cu capul de asfalt, a fost condamnat de judecători la închisoare cu suspendare. Miercuri, judecătorii Tribunalului Iaşi l-au condamnat la Vasilică Baciu la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru lovituri cauzatoare de moarte.

De asemenea, agresorul este obligat să plătească unei rude a atletului suma de 19.000 de lei daune materiale, şi 200.000 de lei daune morale. Ştefan Pavel fusese campion naţional la atletism şi medaliat cu bronz la Campionatele Europene. Tragedia s-a întâmplat la miezul nopţii, pe 21 septembrie 2013.

Înainte ca cei doi să se întâlnească, agresorul consumase vodcă din belşug în clubul Skin, împreună cu alţi cinci prieteni, până în jurul orei 3 dimineaţă. în jurul acestei ore, grupul s-a îndreptat spre clubul Artemis de pe strada Elena Doamna. În jurul orei 4.30, Vasilică Baciu s-a întâlnit cu atletul Ştefan Pavel, cu care se cunoştea din copilărie.

Aici, între cei doi a izbucnit un conflict verbal, atletul scuipându-l pe agresor, ei fiind despărţiţi de un guard care asigura paza clubului. După câteva minute, cei doi au ieşit din nou afară din club, iar Baciu l-a lovit pe Pavel în zona picioarelor, iar acesta din urmă l-a împins pe primul. Baciu l-a lovit în acel moment pe atlet în faţă, iar acesta s-a dezechilibrat şi a căzut cu capul de pavaj, rămânând inconştient.

Baciu le-a declarat anchetatorilor că a încercat să îi acortde primul ajutor, apoi a chemat o ambulanţă, care l-a transportat pe Pavel la Spitalul de Neurochirurgie, unde a decedat pe 4 octombrie.

Sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/moartea-unui-campion-de-atletism-patru-ani-de-inchisoare-cu-suspendare-si-19-000-de-lei-daune-morale–43697.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.