spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Furtuna de la Băluşeşti, Internetul şi matematica

- Advertisement -

Singurul incident care deviat, ieri, puţin cursul pregătirii testelor de matematică pentru Evaluarea Naţională la clasele a IV-a a fost semnalat la Băluşeşti-Icuşeşti. Directorul şcolii din localitate a semnalat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ întreruperea Internetului şi imposibilitatea preluării subiectelor on-line de la Centrul Naţional. Furtuna care-şi făcuse de cap peste noapte a lăsat în urmă cabluri smulse, iar operatorii de la firma care asigură Internetul în zonă nu au reuşit să remedieze problema în timp util. În disprare de cauză, conducerea şcolii a decis să preia subiectele, cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ,  de la şcoala din comuna Ion Creangă.

“Directorii de la Băluşeşti au mers la şcoala din Ion Creangă, de unde au preluat subiectele şi s-au întors la unitatea lor de învăţământ, unde le-au multiplicat. La ora 8 era totul rezolvat, aşa încât la ora 10, conform graficului iniţial, s-a procedat la împărţirea testelor la clase. Acesta a fost unicul incident, dacă-l putem numi aşa, semnalat la nivel de judeţ. În total, la Evaluarea Naţională la matematică au participat 4.850 de elevi din clasele a IV-a, iar alţi 107 au absentat”, ne-a declarat inspectorul general adjunct Elena Laiu, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Copiii au avut de rezolvat 20 de exerciţii de complexitate medie, testul incluzând şi un subiect care presupunea mutări pe tabla de şah.

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/furtuna-de-la-balusesti-internetul-si-matematica/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.