spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

VIITURA pe DUNĂRE

- Advertisement -

Dunărea şi-a continuat creşterea, atingând ieri cota de 605 centimetri.
Cu toate acestea, cei  de la Navrom Bac spun că nu au probleme din cauza nivelului apei. „Nu s-au impus încă restricţii de viteză sau de tonaj. Se circulă bine. Noi avem debarcadere la două nivele, unul pentru atunci când Dunărea este mică şi unul pentru perioada când este crescută. Ţinând cont că au fost anunţate viituri, am mutat debarcaderul. Dacă va mai creşte nivelul apei vor interveni, cel mai probabil, restricţii de tonaj”, ne-a declarat comandantul Dan Petrea.
Dacă la Trecere Bac situaţia este încă bună, nu acelaşi lucru îl putem spune despre Şantierul Naval Damen, acolo unde a fost construit un dig din saci de nisip încă de luni. „A fost ridicat un dig de apărare de vreo 40 de metri în faţa halei de montaj nave. Ieri (n.r. marţi) a mai fost consolidat. A fost pusă în funcţiune şi o pompă pentru a scoate apa care s-a infiltrat dincolo de acest dig. În rest, situaţia e este bună. Sperăm ca Dunărea să nu mai crească şi să ne oprim la aceste măsuri”, ne-a declarat Corina Pârvu, purtătoarea de cuvânt a Şantierului Naval.
Conform specialiştilor, vârful de viitură va fi atins la Galaţi în cursul zilei de astăzi, urmând ca apoi Dunărea să se retragă.

Citeşte: http://www.viata-libera.ro/eveniment/54742-galati-viata-libera-dunare-viitura-inundatii-damen

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.