spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Eroii stiuti si nestiuti au fost comemorati la Pârjo

- Advertisement -

O zi cu mari emotii pentru toata suflarea din comuna Pârjol si din satele invecinate, miercuri, 28 mai 2014. Incepând cu ora 11, peste 1000 de persoane au asistat la cea mai mare manifestare organizata vreodata pe acele locuri: Ceremonialul militar-religios de la Monumentul Eroilor din satul Pârjol, dedicat Inaltarii Domnului si Zilei Eroilor, la care au depus ofrande de inima si suflet Asociatia Nationala Cultul Eroilor “Regina Maria”, Filiala “Col. Corneliu Chiries“ Bacau, Primaria si Consiliul Local Pârjol, Garnizoana Bacau si Fanfara Militara.

Primarul comunei Pârjol, Dorinel Horchidan, insotit de loctiitorul comandantului Garnizoanei, Florin Capitanu, a primit onorul Garzii de Onoare, in ritmurile Muzicii Fanfarei Militare, dupa care a urmat o slujba religioasa, tinuta de un sobor de preoti ortodocsi si catoloci, alocutiuni ale invitatilor, generali in rezerva si retragere, presedinti ai unor asociatii ale veteranilor de razboi, ale militarilor in rezerva si in retragere de la MapN si MI, care au adus un omagiu eroilor stiuti si nestiuti din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Eroii stiuti si nestiuti au fost comemorati la Pârjol

“Ceea ce faceti dumneavoastra astazi, aici, este o lectie vie de istorie, cinstirea eroilor este o datorie sacra pentru noi si ma bucur ca sunt prezenti multi tineri si copii, ei vor duce mai departe amintirea celor care si-au varsat sângele pe fronturile de lupta, pentru patrie, pentru libertate si pace”, le-a spus gral.(rtg) Alexandru Leonov, dar si gral.(r) Nicolae Petrescu. Au mai vorbit despre eroismul ostasilor români, multi dintre ei fiind inscrisi, in semn de recunostinta pe placa Monumentului din Pârjol, ridicat de un comitet de initiativa satesc, in anul 1993, elevi, militari, oficialitati locale si judetene.

Eroii stiuti si nestiuti au fost comemorati la Pârjol

La ceremonial au participat si eroi in viata din Pârjol, printre care Costache Popa (92 ani), Ion Marian (97 de ani), Neculai Bucurel (95 de ani), care au fost aplaudati de intreaga asistenta si au primit diplome de onoare din partea Asociatiei Veteranilor de Razboi. Un vibrant mesaj cu o incarcatura emotionala deosebita, de multumire si cinstire pentru cei comemorati, dar si pentru cei in viata a adus col. (r) Paul-Valerian Vreme, presedinte al Asociatiei Cultul Eroilor “Regina Maria” Bacau, cel care a coordonat intreaga desfasurare a evenimentului.

“Este o traditie in Pârjol ca de Inaltarea Domnului si Ziua Eroilor sa organizam asemenea manifestari, este si o sarbatoare, dar si o comemorare, insa anul acesta, cu sprijinul Asociatiei “Cultul Eroilor”, a Garnizoanei Bacau, am reusit sa depasim granitele comunei prin amploarea evenimentului. A fost ceva extraordinar, m-am bucurat sa vad batrânii satului emotionati, cu lacrimi in ochi, copiii care au depus flori la monument.

Eroii stiuti si nestiuti au fost comemorati la Pârjol

O contributie deosebita si-au adus elevii din toate scolile din comuna, cadrele didactice, Asociatia “Constnatin Brâncoveanu” din Bacau, care a venit cu un spectacol foarte interesant, cu mesaj patriotic si religios. Le multumesc tuturor si aduc inca o data un omagiu eroilor nostri, tuturor eroilor neamului pentru sacrificiul lor”, ne-a spus primarul comunei Pârjol, Dorinel Horchidan.

Au urmat ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor, in acordurile “Imnului Eroilor”, defilarea Garzii de Onoare si un bogat program artistic, sustinut de Fanfara Garnizoanei, elevii din Pârjol si Ansamblul “Brânconeanca”, al Asociatiei “Constantin Brâncoveanu”, presedinte Carmen Silitra.
In Caminul Cultural s-a derulat un alt moment important, lansarea lucrarii “Cartea de Aur a comunei Pârjol din judetul Bacau”, autor fiind un fiu al satului Bahnaseni (Pârjol), col. Tc. (r) Mihai Purcaru, care este, in esenta, un omagiu adus tuturor eroilor din Pârjol.

– See more at: http://www.desteptarea.ro/eroii-stiuti-si-nestiuti-au-fost-comemorati-la-parjol/#sthash.QJPgpxDQ.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.