spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

8.000 DE VASLUIENI CER: NU MAI MINTITI!

- Advertisement -

Oamenii s-au sãturat de ipocrizie si vorbe goale

Alegãtorii din cel mai sãrac al Uniunii Europene s-au sãturat de politicieni corupti, mincinosi si trãdãtori, care una spun când sunt în Opozitie si ar da si luna de pe cer, dacã electoratul ar cere-o, si alta fac atunci când sunt la putere. Peste 8.000 de alegãtori au demonstrat din plin aceastã imensã nemultumire a electoratului, duminicã, la alegerile europarlamentare, stampilând în nestire buletinele de vot, ceea ce a condus la voturi nule. E mult, foarte mult, dacã luãm în calcul cã doar 99.000 din cei 371.000 de alegãtori de pe listele electorale permanente din judetul Vaslui au venit la urne, în ziua de duminicã. Motivele care conduc la starea de nemultumire a electoratului vasluian la adresa clasei politice sunt cunoscute de toatã România: politicieni care jurau cu mâna pe Biblie cã nu vor permite companiei Chevron sã intre în judetul Vaslui, pentru ca ulterior sã aprobe tot felul de documente pentru americani, politicieni care nu au creat locuri de muncã si au lãsat pe drumuri zeci de mii de muncitori din zonele industriale ale judetului, oameni care s-au sãturat sã astepte o vorbã bunã din partea politicienilor, tãrani care trãiesc de azi pe mâine, multi cu ajutoare sociale.

Din totalul de 99.000 de alegãtori care s-au prezentat la urne la sectiile de votare din judetul Vaslui, 8.200 au ales o metodã cunoscutã de protest la adresa clasei politice din România, punând stampila pe majoritatea partidelor sau a candidatilor independenti, ceea ce a condus la voturi nule. Acum cinci ani, la alegerile europarlamentare, în judet s-au înregistrat doar 5.100 de voturi nule, la un numãr sensibil egal de alegãtori cu cel înregistrat duminicã. În cinci ani de zile, starea de nemultumire a populatiei a crescut constant, pe fondul scandalurilor interminabile dintre politicieni, a lipsei de perspectivã a tinerilor din acest judet, mii de someri care ies de pe bãncile liceelor în fiecare an, a lipsei totale de investitii private. Cu sigurantã, scandalurile din jurul exploatãrii gazelor de sist au iritat si mai mult alegãtorii vasluieni. Când, înainte de a fi la putere, te pui în fruntea preotilor si a mii de oameni care nu doresc aplicarea fracturãrii hidraulice în judet, dupã care revii si spui cã este nevoie de firma americanã, pentru cã aduce locuri de muncã în zonã, îti asumi riscul de a fi huiduit de electorat. Iar vasluienii, oameni care stau în mediul rural, în marea lor majoritate, au stiut sã se exprime la vot, anulând mii de buletine. Iatã ce povesteste un tânãr din Vaslui, care a mers la vot si a anulat buletinul sãu, stampilând în nestire candidatii: „Pe cine sã votez? Care partid a fãcut ceva pentru judetul acesta? Niciunul. Toti ne-au mintit, nu ne-au creat locuri de muncã si acum ne gândim cum sã fugim în Italia sau Spania, acolo unde avem rude si unde sperãm sã ducem o viatã mai bunã ca aici. Am intrat în cabina de vot si am pus stampila pe toti candidatii independenti, stiind cã votul meu va fi anulat. Dar am arãtat politicienilor cã trebuie sã-si schimbe modul de a gândi, când vine vorba de acest judet. Amuzant este cã membrii sectiei de votare auzeau cã stampilez mai multe rubrici odatã, dar nu au spus nimic”. Ca acest tânãr sunt multe alte mii de persoane din judet, care transmit un mesaj clar politicienilor: „Nu ne mai mintiti! Nu mai faceti din noi cobaii Europei!”.

Unde sunt candidatii de altãdatã?

Niciun partid din judetul Vaslui nu si-a impus oameni pe pozitii eligibile, dintre partidele care s-au prezentat la aceste alegeri. Cu câtiva ani în urmã, exista un candidat de la PSD, Gabriela Cretu, puteai spune cã trimiti în Parlamentul European un om de-al locului, care va sti ce sã spunã Europei despre viata oamenilor de aici. Anul acesta, însã, doar câtiva politicieni din judet au prins locuri pe liste, dar si acelea au fost pe undeva pe la coada acelor liste. „Nu am mers la vot, pentru cã nu am avut pe cine sã votez. Niciunul din Vaslui, cum sã votez niste strãini? Ce stie unul de la Bucuresti de problemele mele, de aici, cã am un salariu de câteva sute de lei sau cã fiul meu nu gãseste un loc de muncã?”, spune un vasluian, care a refuzat sã se prezinte la vot, duminicã. În situatia lui sunt mii de alti vasluieni, zeci de mii, care nu s-au prezentat la sectiile de votare. Înainte de votul propriu-zis, un partid politic a promovat în judet initiativa votului alb, adicã acel buletin care sã continã cel putin douã optiuni, adicã buletin nul. „Votul tãu va deveni nul, dar va fi o palmã peste obrazul politicienilor români. Au nevoie de multe palme peste obrazul lor gros. Nepãsarea voastrã este bogãtia lor. De 24 de ani ei îti întorc aceeasi indiferentã. Din totalitatea candidatilor prezenti pe liste, 179 sunt din Bucuresti, 29 din Brasov si 19 din Ilfov. La coada clasamentului se aflã Bistrita Nãsãud, cu doi candidati, si Vasluiul, cu trei candidati. Niciunul din cei trei candidati ai Vasluiului nu se gãseste pe o pozitie eligibilã” – era mesajul pe mii de fluturasi care au circulat în judet. Este încã un adevãr de care politicienii de la Bucuresti trebuie sã tinã cont, atunci când se uitã peste acest judet de oameni necãjiti. Pânã atunci, vor mai veni alegeri în toamnã si, foarte probabil, lumea nu va iesi nici atunci la vot, iar clasa politicã se va uita în jur si se va întreba: De ce?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.