spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Un mort şi patru răniţi, după ce o maşină a lovit un ATV şi a plonjat peste un podeţ

- Advertisement -

Un grav accident rutier, soldat cu un mort şi patru răniţi, s-a petrecut ieri dimineaţă pe DJ 208, între localităţile Udeşti şi Ruşi Mănăstioara, după ce un bătrân în vârstă de 70 de ani, care se deplasa cu un ATV, a efectuat un viraj neregulamentar şi a intrat în faţa unei maşini în care se aflau patru oameni, autoturismul lovindu-l şi apoi plonjând peste un podeţ şi lovind violent un mal de pământ. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 8.00, pe un sector de drum în linie dreaptă, înainte de intrarea în Ruşi Mănăstioara dinspre Udeşti, pe o porţiune pe care în general se circulă cu viteză.

Cum s-a petrecut accidentul

Vasile Serenic, în vârstă de 70 de ani, din satul Udeşti, conducea un ATV pe direcţia Udeşti-Ruşi Mănăstioara. La un moment dat a virat brusc la stânga, spre un drum agricol pe care se deplasa adesea pentru a ajunge la un teren agricol care îi aparţinea. Din spatele său venea un autoturism VW, condus de Marian Nica, în vârstă de 42 de ani, din Ştirbăţ – Udeşti, care intrase deja în depăşirea ATV-ului.

„Domnul mi-a ieşit în faţă, nu am putut să-l evit, că deodată a virat să o ia spre ogor de pe şosea şi nu am putut face nimic. Am tras de volan cât am putut şi am ajuns în şanţ”, a relatat după accident Mihai Nica, în timp ce primea îngrijiri medicale într-o ambulanţă.

Din păcate, pentru bătrânul de 70 de ani nu s-a mai putut face nimic. În urma impactului acesta a fost proiectat pe carosabil, unde s-a lovit violent cu capul de  asfalt şi a decedat pe loc.

Cele patru persoane din maşină nu au fost rănite grav

Şoferul şi cei trei pasageri din maşina sa, toţi din Ştirbăţ, au fost preluaţi de ambulanţe SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava. Din fericire, toţi au scăpat cu leziuni uşoare.

Având în vedere cum s-a produs accidentul, pentru şofer impactul era aproape imposibil de evitat. De această părere erau şi şoferii care au ajuns printre primii la locul tragediei.

„Nu ştiu dacă se putea face ceva din moment ce şoferul era în depăşire şi era în afara localităţii. Dacă cel care conducea ATV-ul nu s-a asigurat şi nu a semnalizat, e greu de spus că se mai putea face ceva”, era de părere Gavril Capră, un şofer care circulă zilnic pe acest drum judeţean.

Nu avea permis şi nici cască de protecţie

Poliţia Rutieră a confirmat în urma anchetei preliminare că vinovat de producerea accidentului se face conducătorul ATV-ului, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers. Acesta nu avea permis de conducere (obligatoriu la acest tip de vehicule) şi nu purta cască de protecţie. În vara acestui an, au povestit vecinii, bătrânul urma să fie socru mare, fiul său pregătindu-se să se căsătorească.

Exact la locul în care s-a produs tragedia de ieri, o cruce amintea de un alt accident rutier petrecut în urmă cu mai mulţi ani, în urma căruia a murit un poliţist.

După accidentul rutier de ieri circulaţia de pe drumul judeţean a fost blocată mai bine de o oră.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2014-05-20/Un-mort-si-patru-raniti-dupa-ce-o-masina-a-lovit-un-ATV-si-a-plonjat-peste-un-podet#ixzz32KiZiOB7

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.