spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Deputatul Dima i-a atras atentia lui Ponta asupra Husului!

- Advertisement -

INITIATIVÃ Deputatul de Husi Toader Dima i-a vorbit premierului Victor Ponta despre Husi si despre nevoile oamenilor de pe Valea Prutului, cerându-i sustinerea în modernizarea infrastructurii de pe valea Prutului, dar si pentru dezvoltarea agriculturii! „Aveti dreptate, domnule deputat Dima, degeaba facem pod peste Prut, între Leova si Bumbãta, dacã nu facem drumurile în zonã”, i-a rãspuns Victor Ponta, deputatului de Husi.

Cunoscut, de altfel, ca un bun orator, ale cãrei vorbe cumpãtate dau întotdeauna mãsura gospodarului autentic de pe valea Prutului, deputatul de Husi, Toader Dima, a tinut în mod deosebit sã îi spunã premierului Victor Ponta, prezent de curând la Vaslui, într-o scurtã vizitã, câteva cuvinte despre Husi. „Simt nevoie sã iau si eu cuvântul, pentru cã toti au vorbit pânã acum si-au lãudat orasele lor din care vin, dar de Husul meu nu a spus nimeni nimic, iar eu mã simt dator sã vorbesc despre orasul Husi, pentru cã acolo este Colegiul meu, unde oamenii m-au ales. Vreau sã vã spun, domnule prim-ministru, cã avem un oras frumos, încãrcat de culturã si de istorie, asezat într-o zonã frumoasã. Avem intreprinderi care merg, chiar dacã e o luptã grea sã te mentii în economia actualã pe linia de plutire; avem în zonã sistem de irigatii, s-au fãcut proiecte europene. Sunt lucruri care se fac si e bine cã se întâmplã asta, dar mai trebuie sprijin pentru noi, sunt multe de fãcute, inclusiv pentru agriculturã, pentru viticultori, pentru micii întreprinzãtori”, s-a adresat premierului, deputatul Dima. „Colegiul meu face legãtura dintre douã judete, Iasi si Galati, dar, din pãcate, avem Drumul National (DN) 24 A, care nu s-a mai fãcut decât acum 15 ani. A venit atunci domnul Umbrãrescu, domnule prim-ministru, si a mãcinat acolo niste asfalt, care, în douã luni de zile, s-a sfãrâmat tot. Apoi avem Vama si, legat de aceasta, am înteles cã dumneavoastrã ati fost si v-ati întâlnit cu domnul prim-ministru din Republica Moldova, care a promis cã va face un pod la Leova, care sã fie corespondentã, peste Prut, cu Bumbãta noastrã. Dar eu spun cã, dacã vrem ca acesta sã fie un proiect reusit, sã facem si infrastructura la românii nostri, domnule prim-ministru, drumurile pe valea Prutului”, a mai spus Toader Dima, care a tinut sã sublinieze faptul cã gospodarii locului îsi dau silinta sã dezvolte zona, dar e foarte greu cu drumuri atât de rele. Deputatul Dima i-a spus premierului Ponta despre cele 5 proiecte europene, fãcute pe mãsura 125, dar si despre sistemul de irigatii pe cele 18.000 de hectare, gospodãrite pe valea Prutului, lucruri care aratã strãdania oamenilor. „Avem nevoie de un pic mai multã sustinere, ca sã punem la punct acest drum national 24 A, sã se poatã circula pe el cum trebuie”, a insistat Toader Dima.

Victor Ponta: „Transmiteti-i primarului Ciupilan, multã sãnãtate si spuneti-i cã nu l-am uitat”!

Premierul Victor Ponta l-a ascultat pe deputatul de Husi, iar în finalul discursului sãu, acesta i-a rãspuns cã, într-adevãr, subscribe opinie sale, iar infrastructura din zonã trebuie sã devinã prioritarã si va avea în vedere acest aspect. „Pe mine m-a bucurat faptul cã a spus acest lucru”, a spus Toader Dima. Surprinzãtor, Victor Ponta, i-a mai transmis deputatului Dima un mesaj, de data aceasta pentru…. primarul de Husi, Ioan Ciupilan. „Vã rog sã îi transmiteti din partea mea domnului primar de la Husi, Ciupilan, multã sãnãtate, spuneti-i, vã rog, cã nu l-am uitat si cã, în urmã cu 10 ani, l-am ajutat, când a avut nevoie de mine”, a spus Victor Ponta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.