spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Ambulanţa Neamţ, “călcată” de Corpul de Control al MS

- Advertisement -

* La Bucureşti au ajuns reclamaţii privitoare la managementul desfăşurat de noua conducere

Ieri dimineaţă, la prima oră, echipa care conduce Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ de aproape jumătate de an a primit vizita inopinată a Corpului de Control al ministrului Sănătăţii. Este venit acelaşi inspector care a mai călcat în instituţie şi în septembrie 2013 şi a completat un raport în urma căruia întreaga conducere a instituţiei a fost”decapitată”.

De astă dată, se pare că este luată în vizor activitatea din cadrul Serviciului de Ambulanţă Neamţ sub conducerea dr. Dorice Albu, cea care ocupă interimatul pentru 6 luni de zile. Se pare că la Ministerul Sănătăţii au fost depuse oarece sesizări răutăcioase, care acuză de prost management această echipă tânără aflată la “cârma” Salvării.
“Eu nu am nici o problemă în a pune la dispoziţia Corpului de Control orice documente îmi sunt solicitate. Deocamdată, atât vă pot spune. Vom vedea exact ce acte vor fi verificate”, ne-a declarat, ieri, dr. Dorice Albu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

În paralel cu documentele solicitate spre verificare, trebuie clarificată situaţia privind punerea în aplicare a unor hotărâri judecătoreşti, de repunere pe funcţii a unor directori din vechea conducere. S-a împlinit luna de când dr. Puşa Creşu, fost director medical, şi Ciprian Cucoş, fostul director tehnic, au primit decizii din partea magistraţilor nemţeni de repunere pe funcţie.

Decizia Tribunalului în privinţa directorului tehnic a fost emisă pe 16 aprilie, şi impune nu doar reangajarea pe funcţie, ci şi plata salariilor din decembrie şi până acum, plus plata cheltuielilor de judecată ale reclamantului, în valoare de peste 33 de milioane de lei vechi.

Pe  14 aprilie, Puşa Creţu a fost, teoretic, repusă în funcţia de director medical. Practic, însă, noua conducere susţine că aşteaptă decizia scrisă a magistraţilor.

Şi fostul manager al Ambulanţei Neamţ, medicul Letiţia Damoc, a contestat demiterea sa în instanţă, procesul fiind încă pe rol. Demiterile în lanţ au avut loc pe fondul rezultatelor unui control derulat în septembrie 2013, când au fost punctate unele probleme economice, majoritatea fiind însă în curs de rezolvare şi altele chiar rezolvate.

Geanina NICORESCU

Cititi: http://ziarulceahlaul.ro/ambulanta-neamt-calcata-de-corpul-de-control-al-ms/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.