spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Pasajul subteran din Piaţa Unirii un eşec? Puţinii comercianţi de aici, trimişi în alte locuri

- Advertisement -

Primăria a notificat comerciaţii din zonă că treebuie să plece: începe proiectul european de reamenajare a zonei Piaţa Unirii – Lăpuşneanu. Ce mai cuprinde acesta?

Pasajul pietonal din Piaţa Unirii s-a golit de magazine. Comerciaţii care îşi desfăşurau activitatea în pasaj s-au mutat în alte locuri. Aceştia au fost notificaţi de Primărie în legătură cu rezilierea contractelor, pentru că urmează să înceapă proiectul european de modernizare a pasajului. „Comercianţii din pasaj au primit notificări şi informaţii suplimentare privind proiectul de reabilitare a pasajului şi a Pieţei Unirii. Aceste contracte pe care le încheiam cu comercianţii erau anuale, iar în acest an nu am mai făcut prelungirea acestor contracte şi au decis să-şi caute alte locaţii. În momentul în care pasajul va fi refăcut, spaţiile care vor fi puse la dispoziţie pentru comerţ vor fi scoase la licitaţie“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Aproximativ 10 agenţi economici îşi desfăşurau activitatea în pasajul din Piaţa Unirii, cu contracte de închiriere pentru 13 module comerciale. Până acum, şase module au fost eliberate, iar celelalte contracte urmează să fie reziliate atunci când lucrările vor începe. Deocamdată, lu­crările nu au fost scoase la licitaţie, dar documentaţia se află în evaluare. Proiectul european include mo­dernizarea străzii Alexandru Lăpuşeanu cu fântâni, bănci noi, chioşcuri de anticariat, panouri informative şi transformarea lui în zonă pietonală. De asemenea, Primăria urmează să reabiliteze pasajul Mitocul Maicilor, să reamenajeze parcul dintre Cinemato­graful Republica, Muzeul Unirii şi Biserica Mitocul Maicilor şi să asfalteze parcarea de la Romtelecom. Una dintre cele mai mari transformări din cadrul proiectului va fi în cazul pasajului pietonal din Piaţa Unirii, care va fi complet modernizat. În interiorul pasajului vor rămâne doar patru spaţii comerciale şi toaletele. Primăria va moderniza cele trei accese în pasaj şi va aduce două lifturi pentru accesul dinspre Hotel Traian şi cel dinspre Librăria Junimea. La cea de-a treia ieşire din pasaj către Galeriile de Artă nu a putut fi prevăzut lift, dar s-a propus amplasarea unei platforme elevatoare de tip servoscară. Investiţia beneficiază de finanţare europeană de 13,5 milioane lei.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/modernizare-raman-doar-patru-spatii-comerciale-in-pasajul-subteran-din-piata-unirii–49901.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.