spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Deputatul Ciurariu acuzã: PSD are manevre ascunse, cu terenuri la secret!

- Advertisement -

Birourile permanente reunite au decis, ieri, ca motiunea de cenzurã initiatã de PNL sã fie cititã joi, la ora 12.00, si dezbãtutã lunea viitoare în plenul reunit, de la ora 16.00, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Parlamentarii liberali de Vaslui, desi sunt ultimele zile de campanie pentru europarlamentare, au fost prezenti la deciziile luate în Parlament. „O motiune de cenzurã este un instrument democratic si poate fi adusã în atentie doar o singurã datã într-o sesiune parlamentarã. Noi criticãm actiunile Guvernului Ponta, ca lumea sã înteleagã de ce nu am vrut sã mai continuãm cu acest Guvern, care una spune în campanie si alta face la guvernare”, a spus deputatul Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui, asearã, dupã decizia din Parlament.

„Birourile permanente au decis cu 11 voturi pentru, douã abtineri si 8 voturi împotrivã, joi, la ora 12,00, se va citi motiunea. Îi rog pe membrii Opozitiei sã înteleagã cã domniile lor trebuie sã vinã, sã fie prezenti, de aceea sunt plãtiti, nu sã vinã guvernarea, ca sã poatã fi cvorum. Luni, la ora 16,00, se va dezbate motiunea de cenzurã în plenul comun. Obligativitatea cvorumului existã, a existat si va exista, pentru cã nu este vorba de o suetã. Oamenii nu înteleg cã trebuie sã vinã la serviciu, asa cum românii se duc la serviciu la ora 8.00 în fiecare zi. Eu am convocat dupã Regulament, în ziua depunerii motiunii, Birouri reunite. Dacã domniile lor nu au vrut sã vinã, acum ar trebui sã le luãm din bani”, a spus Zgonea la finalul sedintei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului. El a adãugat cã liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui sã citeascã Regulamentul si sã nu acuze Puterea de lipsã de responsabilitate. Liberalii au depus pe 13 mai motiunea de cenzurã „Opriti Guvernul Ponta 3 – Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii”. Potrivit textului motiunii, actualul Executiv condus de Victor Ponta duce România în orizontul „întunecat si corupt” din perioada 2001-2004, dar si în perioada de dinainte de 1989, când partidul unic acaparase întreaga tarã. Deputatul PNL Eugen Nicolãescu a precizat cã textul a fost semnat de 225 parlamentari. PNL a initat motiunea de cenzurã, iar la demersul liberalilor s-au alãturat si celelalte partide din Opozitie. Potrivit Regulamentului sedintelor comune ale Senatului si Camerei Deputatilor, motiunea de cenzurã initiatã de cel putin o pãtrime din numãrul total al deputatilor si senatorilor se prezintã birourilor permanente si se comunicã Guvernului de cãtre presedintele Camerei Deputatilor, în ziua în care aceasta a fost depusã. Motiunea de cenzurã se prezintã în sedinta comunã a celor douã Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii. Dezbaterea motiunii de cenzurã are loc dupã trei zile de la data când a fost prezentatã în sedinta comunã a celor douã Camere.

Florin Ciurariu cere sã se facã luminã în cazul legii intabulãrilor gratuite

„Pe mine, ca deputat de Vaslui, mã supãrã faptul cã PSD s-a opus din rãsputeri ca sã nu treacã legea promovatã de noi, cea care privea intabulãrile gratuite din fonduri europene, în mod gratuit, desi aceastã lege a fost asumatã si de PSD în campania electoralã. Asta ne face pe noi, cei de la PNL, sã credem cã parlamentarii PSD au ceva de ascuns, terenuri pe care le tin la secret si de care nu s-a dorit sã se afle prin aceastã lege a intabulãrilor gratuite. Este un exemplu grãitor despre minciuna si manipularea celor de la PSD, a Guvernului Ponta, care una a spus cât era în campanie si alta a fãcut când a ajuns la guvernare. Au tot lungit programul nostru economic si nu au aprobat proiectele noastre, care priveau reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit” – deputat Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.