spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

SONDAJ CSCI, institutul consilierilor lui Ponta: Finala prezidențială se va ”juca” între Ponta și MRU. Crin Antonescu este la jumătate din cota lui Klaus Iohannis

- Advertisement -

Conform unui sondaj efectuat de CSCI, finala prezidențială s-ar disputa între Victor Ponta și fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Prezidențiabilul PNL, Crin Antonescu, se află în scădere, atât la capitolul încredere, cât și la intenții de vot. În ceea ce privește europarlamentarele, sondajul arată că PSD ar obține jumătate din mandate. CSCI aparține celor doi consultanți politici ai premierului – Bogdan Teodorescu și Dan Sultănescu.
Încredere: Crin Antonescu, pe jumătate cât Iohannis

Conform sondajului, efectuat în perioada 23 – 26 aprilie 2014, un pluton de trei personalități își dispută strâns primele locuri în topul încrederii: primarul Capitalei, Sorin Oprescu (39%), urmat la egalitate de premierul Victor Ponta și de prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, cu 38%. Pe locul patru se află fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, cu 36%.

La mare distanță urmează președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, cu 22%, și președintele Traian Băsescu, cu 20%. Prezidențiabilul PNL, Crin Antonescu, se situează pe locul șapte, cu patru procente sub Traian Băsescu și având jumătate din cota de încredere a lui Klaus Iohannis: 16%. Urmează deputatul PMP Elena Udrea, cu 15%.

Prezidențiale: Turul doi, între Ponta și MRU. Predoiu, 6%

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, primul clasat ar fi Victor Ponta, cu 40%. Acesta ar intra în turul doi cu Mihai Răzvan Ungureanu, cotat însă doar cu 14%. Candidatul PNL, Crin Antonescu, se situează pe locul 3, cu 12%. Este urmat de Elena Udrea (9%), deși aceasta nu și-a manifestat încă intenția clară de a candida. Urmează liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu 8%.

Prezidențiabilul PDL, Cătălin Predoiu, își dispută locul șase cu Dan Diaconescu, ambii la 6%.

Finala prezidențială: variante de lucru

CSCI a efectuat și măsurători ale potențialelor variante de tur II pentru a vedea cum s-ar împărți voturile. Astfel, Victor Ponta l-ar bate cu 64% la 36% pe MRU, cu 75% la 25% pe Cătălin Predoiu și cu 73% la 27% pe Crin Antonescu.

Dacă ar candida, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ar dispune fără probleme în finala prezidențială de Crin Antonescu (80%-20%), de MRU (72% – 28%) și de Klaus Iohannis (66% – 34%). Nu este măsurată o confruntare Isărescu-Ponta, ceea ce dă apă la moară speculațiilor privind faptul că PSD l-a curtat pe Isărescu pentru președinția României.

Nu este măsurat rezultatul unei confruntări Ponta-Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu, demisionat din PNL și susținut în prezent de coaliția majoritară, l-ar învinge în competiție pe fostuil său coleg, Crin Antonescu, cu 72% – 28%, pe MRU cu 60% la 40% și pe Iohannis cu ceva mai multă dificultate, cu 54% la 46%.

Cititi: http://www.evz.ro/csci-insitutul-consilierilor-lui-ponta-.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.