spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Ponta face apel la conducerea Antibiotice pentru salvarea Institutului Cantacuzino

- Advertisement -

UPDATE 11.00: Vizita premierului în cadrul companiei Antibiotice a durat aproximativ o oră. În cadrul discuțiilor avute cu conducerea companiei, Ponta a făcut apel pentru salvarea celui de-al doilea brand românesc în domeniul medical, Institutul Cantacuzino. ”Antibiotice Iasi reprezinta un brand national, nu este doar o unitate de productie, ci este un motiv de mandrie pentru noi faptul ca de atatia ani am reusit sa avem productie in Romania, sa o salvam de toate pericolele din ultimii 15 ani cand se dorea desfiintarea, privatizarea, numai sa importam din alte tari si sa nu mai producem in Romania. ma bucur foarte tare ca exista un management performant si-l felicit pe domnul director Nani si toata echipa domniei sale. Au din partea Guvernului tot sprijinul in sensul in care profitul poate sa fie reinvestit, tot ceea ce dansii au cerut in ce priveste partea de legislatie, de sprijin financiar pentru continuarea investitiilor si ma astept de la echipa de management atat de perfiormanta de la Antibiotice sa ne ajute sa salvam un alt brand romanesc, Institutul Cantacuzino si care din pacate nu a avut sansa sa aiba oameni atat de profesionisti sau bine intentionati si care inca se afla intr-un moment dificil. Pe baza managementului si a bunei credinte pe care au dovedit-o cei de la Antibiotice, impreuna cu ministrul Banicioiu si toata echipa de la Cantacuzino, sunt convins ca putem salva si al doilea brand romanesc si in felul acesta vom avea satisfactia de a importa mai putin si a avea mai multa siguranta in ce priveste productia de medicamente si inclusiv de a creste exporturile. La Antbiotice Iasi, actionar majoritar este statul si un exemplu ca exista si societati la care Guvernul e actionar majoritar si pot sa functioneze foarte bine. nu este singurul exemplu. Nu am avut oferte pentru privatizarea Antibiotice pentru ca din 2012 de cand am preluat Guvrnarea, dupa discutia pe care am avut-o atunci cu domnul Cepoi si domnul director Nani, am anuntat foarte clar ca nu se vinde Antibiotice”, a declarat Ponta în cadrul întâlnirii dcu conducerea companiei Antibiotice.

UPDATE 9.30: Premierul Victor Ponta și delegația guvernamentală au ajuns la Iași, iar în acest moment vizitează secția de pulberi sterile pentru produse injectabile din cadrul companiei Antibiotice.

––

Premierul Victor Ponta va ajunge în aceasă dimineaţă la Iaşi împreună cu o delegaţie guvernamentală cu scopul de a participa la ceremonia de sâmbătă de pe stadionul din Copou. Prim-ministrul are în program şi activităţi suplimentare. Premierul Victor Ponta va vizita două secţii din cadrul companiei Antibiotice în această dimineaţă, înainte de slujbă, şi va discuta cu conducerea întreprinderii. Şeful Guvernului va participa apoi la slujba de beatificare a episcopului Anton Durcovici, care va începe la ora 11, şi ulterior va participa la o masă oficială, alături de cardinalul Angelo Amato, înalte feţe bisericeşti, ambasadori şi alţi oameni de stat.

Şi numărul doi din PNL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, va avea o agendă aglomerată în cursul zilei de astăzi. Acesta va asista în intervalul 11-13 la liturghia de beatificare, iar apoi, la ora 16, Iohannis va efectua o vizită de lucru la şantierul noii piste a Aeroportului. Primarul Sibiului va participa de la ora 18 la ediţia a VII-a a Galei Tinerelor Valori, care va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor. Printre notabilităţile care vor ajunge astăzi la Iaşi sunt şi principele Radu şi principesa Margareta, ambasadorul Austriei, al Republicii Moldova şi reprezentanţi de la Ambasada României din Kenia sau Ambasada Ungariei din România, precum şi miniştri, secretari de stat, parlamentari.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/ponta-face-apel-la-conducerea-antibiotice-pentru-salvarea-institutului-cantacuzino–49676.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.