spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Anunţul oficial al Rusiei: ESTE UN RĂZBOI REAL!

- Advertisement -

Rusia nu intenţionează să trimită trupe în Ucraina, țară despre care ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, consideră că se află „mai aproape ca niciodată de un război civil”.

”Ucraina se află mai aproape ca niciodată de un război civil. Trebuie soluţionată criza, ţinând cont de interesele tuturor regiunilor Ucrainei’, a subliniat şeful diplomaţiei de la Moscova, într-un interviu pentru Bloomberg TV, potrivit ITAR-TASS.

”Ucraina se află mai aproape ca niciodată de un război civil. Trebuie soluţionată criza, ţinând cont de interesele tuturor regiunilor Ucrainei’, a subliniat şeful diplomaţiei de la Moscova.

Referindu-se la alegerile prezidenţiale de la 25 mai din Ucraina, ministrul rus a afirmat că acestea nu pot fi legitime atâta timp cât violenţele continuă în sud-estul ţării, unde, a adăugat el, ”este un război real” şi unde Rusia consideră că acţionează ‘mercenari din SUA’.

În acelaşi interviu, Serghei Lavrov s-a pronunţat împotriva ”încercărilor de a atrage Ucraina în NATO”, care, în opinia sa, ”vor avea consecinţe negative pentru întreaga securitate europeană”. ”Această problemă priveşte nu numai Ucraina şi NATO, ci şi Rusia”, a ţinut să sublinieze ministrul rus de externe.

”Nu avem intenţia să trimitem trupe în Ucraina. Limba rusă, Biserica Ortodoxă Rusă s-au născut pe teritoriul Ucrainei de astăzi, iar noi nu ne considerăm străini unii pe alţii”, a mai spus şeful diplomaţiei de la Moscova.
Sursa: Capital.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.