spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Perchezitii la sediul Omniasig Vaslui

- Advertisement -

UPDATE, ORA 14.30: 5.000 de dosare de daunã din zona asigurãrilor auto, vizate de anchetatori. Potrivit surselor citate, ancheta vizeazã mai multe persoane, printre care ar fi si directorul general al societãtii de asigurare Omniasig, precum si toti directorii de sucursale si directorii de vânzãri, inclusiv directorul de la Vaslui. Prejudiciul nu a fost încã stabilit, însã se presupune cã acesta se ridicã la câteva milioane de euro. Parchetul General a anuntat miercuri printr-un comunicat cã procurorii Sectiei de urmãrire penalã si criminalisticã fac cercetãri într-o cauzã penalã ce vizeazã suspiciuni privind sãvârsirea de cãtre mai multe persoane a unor infractiuni de abuz în serviciu si fals intelectual, pentru care a fost începutã urmãrirea penalã. “În cursul acestei zile, ca urmare a autorizãrii de cãtre instanta competentã, sunt efectuate perchezitii simultane în 49 de locatii (sedii centrale si sucursale ale unei societãti de asigurare), situate pe raza municipiului Bucuresti si a tuturor judetelor din tarã”, se precizeazã in comunicatul citat.

Procurorii si politistii din toatã tara au descins, miercuri dimineatã, la 49 de sucursale OMNIASIG din Bucuresti si din alte orase, inclusiv la sucursala din Vaslui. Aproximativ 100 de angajati sunt urmãriti penal în acest caz. Surse din Omniasig Vaslui spun cã nu a fost dus la audieri niciun angajat, însã nu pot da alte detalii. Mai multi angajati OMNIASIG sunt acuzati de abuz în serviciu si fals intelectual. “Este o actiune la nivel national. La nivelul IPJ Vaslui s-a acordat sprijin în actiunea coordonatã de Directia de Investigare a Fraudelor si Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie, fiind alocati doi-trei ofiteri pentru întreprinderea misiunii. Alte detalii nu stim la ora actualã”, au spus oficiali din cadrul biroului de presã al IPJ Vaslui.

„Procurori ai Sectiei de urmãrire penalã si criminalisticã din cadrul Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie efectueazã cercetãri într-o cauzã penalã ce vizeazã suspiciuni privind sãvârsirea de cãtre mai multe persoane a unor infractiuni de abuz în serviciu si fals intelectual, pentru care a fost începutã urmãrirea penalã. În cursul acestei zile, ca urmare a autorizãrii de cãtre instanta competentã, sunt efectuate perchezitii simultane în 49 de locatii (sedii centrale si sucursale ale unei societãti de asigurare), situate pe raza municipiului Bucuresti si a tuturor judetelor din tarã. La desfãsurarea acestor activitãti, procurorii beneficiazã de sprijinul ofiterilor de politie judiciarã (fiind angrenati aproximativ 100 de politisti) din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române – Directia de Investigare a Fraudelor, precum si de suportul tehnic si informativ al Serviciului Român de Informatii. Pe mãsura derulãrii cercetãrilor, vom informa opinia publicã cu privire la actele de urmãrire penalã ce se efectueazã în cauzã si care pot fi date publicitãtii raportat la normele procesual-penale”, se aratã într-un comunicat al Parchetului General.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.