spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Preşedintele Traian Băsescu a SESIZAT CCR pentru că prim-ministrul Victor Ponta nu a contrasemnat decretele privind DECORAREA unor personalități. Premierul: Cei propuși au OPINII FASCISTE

- Advertisement -

Preşedintele Traian Băsescu a transmis Curţii Constituţionale o sesizare în care arată că premierul Victor Ponta nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare. În replică, Ponta a spus că a refuzat să contrasemneze pentru că cei propuși au exprimat opinii fasciste și au deturnat bani publici. Preşedintele Traian Băsescu a sesizat CCR în legătură cu un conflict de natură constituţională generat de refuzul premierului Victor Ponta de a contrasemna decrete prezidenţiale privind decorarea unor personalităţi care au asigurat conducerea Institutului Cultural Român în perioada 2005-2012, a anunțat preşedintele CCR, Augustin Zegrean, în această dimineață. Sesizarea preşedintelui urmează să fie discutată pe 21 mai.
Traian Băsescu susţine în sesizarea trimisă CCR că premierul Victor Ponta a refuzat nemotivat să semneze proiectul de decret privind conferirea unor decoraţii unor personalităţi care s-au aflat în conducerea Institutului Cultural Român (ICR) în perioada 2005-2012.

Preşedintele arată că Victor Ponta a refuzat nemotivat să contrasemneze proiectul de decret privind conferirea unor decoraţii: Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler acordat lui Horia-Roman Patapievici, fost preşedinte al ICR; Ordinul Naţional Serviciul Credincios – în grad de Cavaler acordat lui Mircea Mihăieş şi Tania Radu, foşti vicepreşedinţi ai ICR; Ordinul Naţional „Pentru Merit” – în grad de Cavaler acordat lui Dan Croitoru, fost secretar general al ICR.

Șeful statului precizează că refuzul contrasemnării este evidenţiat de un simplu „NU”, subliniat urmat de semnătura prim-ministrului şi ştampila rotundă ce se regăseşte pe Nota de transmitere spre contrasemnare semnată de către domnul Gheorghe Angelescu, consilier de stat la Cancelaria Ordinelor din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Cititi: http://www.evz.ro/traian-basescu-a-sesizat-ccr-pentru-ca-victor-ponta-nu-a-contrasemnat-decrete-de-decorare.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.