spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Protest inedit! Şoferii au ieşit la pescuit în bălţile de pe drumul judeţean

- Advertisement -

Sătui de craterele de pe drum şi de promisiunile neonorate din campaniile electorale, sătenii din Sihlea au ales un mod inedit de a le bate obrazul şefilor judeţului: au dat „la peşte” în bălţile formate după ultimele ploi u oamenii sunt revoltaţi că de ani de zile nu-i bagă nimeni în seamă şi drumul se degradează continuu, iar maşinile lor au nevoie de reparaţii dese şi costisitoare u şefii judeţului fug de responsabilitate, în vreme ce focşănenii spun că asemenea drumuri există şi în municipiul reşedinţă de judeţ

Drumul judeţean 202E, în lungime de 14 km, face legătura între satele Sihlea şi Voetin, din sudul judeţului Vrancea, până la limita cu judeţul vecin Buzău. Drumul este de piatră dar nu a mai fost balastat de foarte mulţi ani. Din această cauză, gropile s-au transformat în adevărate cratere care pun în pericol circulaţia maşinilor. Iar problemele nu se agravează doar atunci cand ninge şi autorităţile închid imediat acest drum din cauza viscolului, ci şi atunci când plouă, aşa cum s-a întamplat în ultima perioadă. De voie, de nevoie, oamenii trebuie să circule pe acest drum, fie că merg spre Focşani fie spre Râmnicul Sărat, unde îşi fac aprovizionarea. Şi asta pentru că alt drum care să-i scoată la lume nu mai au. Şi pentru că tot sunt departe de civilizaţie, localnicii scot mai mulţi bani din buzunare pentru repararea maşinilor personale.

„Cetăţeni de mana a şaptea…”

”Cu drumul asta care este acum fac trei sferturi de oră pană la Sihlea, la primărie. Dacă era asfaltat cinci minune făceam! Hai, nu asfaltat, pietruit măcar, ca să circulăm şi noi în condiţii cat de cat civilizate, că ne plătim taxele şi impozitele, ca să nu mai zicem de taxa de drum! Şefii acestui judeţ ne consideră cetăţeni de mana a şaptea”, spune cu năduf unul dintre protestatarii care au ieşit ieri în stradă pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra acestei grave probleme a comunităţii locale. „Doamne fereşte de un incendiu, pană vine maşina cu pompieri sau pană vine o salvare îţi arde casa, îţi moare copilul, soţia, soacra… Pot fi situaţii şi situaţii. Dar cine să ne audă, cine să ne vadă. Nu i-am văzut pe aici pe politicieni nici în campania electorală…”, a comentat un alt localnic ieşit în stradă. Cum şefii judeţului par surzi la nevoile lor, oamenii au făcut ieri haz de necaz cu pescuitul. După fiecare ploaie, localnicii spun că pot „să dea la peşte” în bălţile de pe drum. Şi ieri chiar au făcut-o în mod simbolic, doar  că protestul lor a fost prea „soft” pentru obrazul celor care ne conduc. Dacă tot nu pot circula civilizat, poate prind ceva de-o saramură. „Ia uitaţi ce facem pe Drumul Judeţean Voetin-Sihlea pescuim, că de circulat nu se poate circula prin această apă adancă. Uitaţi ce bălţi!! Să vină şefii judeţului şi să populeze balta cu peşte, că promisiunile electorale nu au prins viaţă”, spune un alt localnic, care a dat cu o undiţă în baltă în speranţa că aşa se va auzi „la judeţ” de acest drum aflat în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea.

Autorităţile judeţene spun că va fi modernizat. Cand? Nu se ştie!

Autorităţile locale susţin că nu pot interveni pe acest drum pentru că se află în administrarea judeţului. Edilii spun că au trimis la Consiliul Judeţean adrese, propuneri şi proiecte în speranţa că drumul va fi reabilitat. ”Calitatea drumului este dezastruoasă, după cum se vede. Am făcut demersuri la judeţ dar pană acum nu ştim nici dacă e da, nici dacă e nu. În acte suntem  planificaţi să fie reabilitat drumul dar ni se spune că nu sunt bani”, ne-a spus Ion Tronaru, viceprimarul comunei  Sihlea. La rândul său, administratorul drumului nu le dă prea speranţe localnicilor din acest sat al Uniunii Europene. În lipsa preşedintelui Marian Oprişan, mai mereu plecat din judeţ, Romeo Iordache, directorul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean, care gestionează reţeaua de drumuri judeţene, spune că acest drum va fi propus pentru a se obţine o finanţare în vederea modernizării, la pachet cu alte şapte drumuri din judeţ.

„Mandri că suntem vranceni”?

Oamenii s-au săturat de promisiuni şi aşteaptă rezultate concrete, mai ales că luna aceasta va fi o nouă rundă de alegeri … europene. Localnicii nemulţumiţi spun chiar că vor să facă o petiţie la Bruxelles pentru a le arăta mai marilor europeni cum se circulă în „provincia europeană” Vrancea, în condiţiile în care un munte de bani europeni aşteaptă din 2007 să fie accesat pentru a reduce decalajul de dezvoltare dintre estul şi vestul Europei. Iar statisticile europene arată că reablitarea unui drum reduce gradul de sărăcie din zona pe care o traversează cu 1% în fiecare an. Până când se va revolva, măcar parţial, problema drumului din campia Vrancei, cei peste 1.300 de locuitori din satele Voetin şi Sihlea vor mai trece prin multe chinuri. La fel cum trebuie să suporte şi focşănenii, care au văzut ieri pe Facebook imaginile de la Sihlea şi au comentat că pe unele străzi din municipiu e la fel de rău. „Să nu ne mai mirăm că eaşa la sate… Avem ce merităm, dacă nu ne-am născut în … Brasov!!!!  Beneficiarii de găleţi şi umbrele electorale merită mult mai rău”, spune un cititor ZdV pe reţeaua de socializare. „Vin şi eu cu o completare din afişele PSD-ului pentru europarlamentare : „mandri că suntem vranceni!””, a comentat un alt cititor „carcotaş”, după cum l-ar cataloga baronul social-democrat al judeţului, Marian Oprişan. (Aurelian IVAN)

În judeţ avem o reţea de drumuri judeţene de 731,4 km (10,65km la 100kmp) din care doar jumătate au o suprafaţă de rulare care nu pune probleme şoferilor. La ora actuală încă se execută lucrări de aducere a drumurilor la starea de dinaintea inundaţiilor din anul 2005.

Cititi: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588803440-video-protest-inedit-soferii-au-iesit-la-pescuit-in-baltile-de-pe-drumul-judetean.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.