spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Top 10 Cele mai bizare hoteluri din lume

- Advertisement -

Cu toții avem câteodată idei creative, poate chiar ingenioase, pe care uneori le punem în aplicare. Iată însă că unii antreprenori din domeniul hotelier au decis să realizeze ceva inedit pentru clienții lor, impresionând printr-un design original, de multe ori unic în lume, care cu siguranță nu va rămâne neobservat. Aici regăsim ceea ce eu numesc publicitate prin design și, după cum poate ați auzit și dumneavoastră, câteodată o imagine face cât o mie de cuvinte.

În rândurile care urmează vă invit să călătorim în jurul lumii pentru a vedea 10 dintre cele mai bizare hoteluri ale lumii.

  1. Hotel Hang Nga, Da Lat, Vietnam

Poate cel mai ciudat hotel din lume, Hotelul Hang Nga este supranumit de localnici „Casa Nebună”. Are un design cu adevărat exotic și pare a fi construit într-un copac, însă aceasta este numai o iluzie, materialele de construcție folosite fiind absolut obișnuite. Nimic din ce există aici nu respectă convențiile arhitecturale necesare construirii unei clădiri, acesta părând a fi mai mult un castel din vechile povești cu zâne. Camerele poartă denumiri de insecte și animale, fiecare dintre ele având un aspect original, iar prețul pentru cea mai ieftină cameră dublă este de 30 de dolari.

Hotel-Hang-Nga

  1. Hotel Muntele Magic, rezervația naturală Huilo Huilo, Chile

Un hotel cu adevărat impresionant, care la prima vedere pare a fi o operă de artă a naturii, este de fapt o construcție omenească cu un design extrem de original. Pare a fi un munte sau un vulcan, sau poate chiar un vechi turn medieval care cu siguranță va impresiona pe oricine va fi în preajma lui. Căzile uriașe cu vedere la pădure făcute din trunchiuri de copac sunt una dintre atracțiile principale ale acestui loc. Acest hotel are numai 9 camere care sunt denumite după numele unor păsări locale, iar prețurile lor variază între 250  și 400 de dolari, dar cu siguranță o asemenea experiență merită acești bani.

Magic-Mountain-Lodge-550x411

  1. Sun Cruise Hotel,Jeongdongjin, Coreea de Sud

Poate că pare a fi o navă de mari dimensiuni, dar, de fapt, hotelul a fost construit în 2002 pentru turiștii care nu aveau bani să plece într-o croazieră adevărată. Această adevărată operă de artă are 30.000 de tone și 211 camere și este situată în vârful unui deal parcă ar fi eșuat acolo. Prețul camerelor pornește de la aproximativ 80 de dolari, iar pentru o a doua persoană se mai plătește încă 24 dolari în plus.

sun cruise hotel

  1. Închisoarea Karosta, Liepaja, Letonia

La începuturi a fost folosită ca și o infirmerie, iar mai apoi a servit ca închisoare pentru naziști sau sovietici, însă acum această clădire din Liepaja a devenit un hotel cu o tematică specială unde clienții pot semna o convenție în care să fie tratați ca niște prizonieri adevărați. În această locație sute de oameni au fost uciși și se spune că ar fi bântuită. Clienții dorm în celule și cei care nu se conformează conduitei impuse sunt obligați să facă exerciții fizice sau curățenie. Cu siguranță o ședere aici va lasă amintiri puternice. Hotelul este deschis în fiecare an între 1 mai și 30 octombrie, prețul camerelor fiind de 16 dolari.

Karosta-Prison-Hotel4

  1. Rotel, Tittling, Germania

V-ați gândit vreodată să combinați avantajele unei mașini cu avantajele unui hotel? Iată că un antreprenor din Germania cu numele parcă predestinat, George Hotel, s-a gândit să creeze primul hotel pe care poți să îl iei cu tine în excursie prin jurul lumii. Poți merge din Tibet până în America de Sud sau oriunde vrei dacă plătești prețul corect. Camerele nu sunt extrem de confortabile, iar băile nu au duș, însă de-a lungul drumului se fac numeroase opriri la alte hoteluri tocmai din motive de igienă corporală.

rotel-rolling-hotel-6

  1. Hotelul din copac, Harads, Suedia

De fapt, este un hotel care are 7 case construite în 7 copaci diferiți, acesta fiind construit lângă un sat cu aproximativ 600 de locuitori. Fiecare casă are un design futuristic, una având, de exemplu, forma unui cuib de păsări, iar alta formă de OZN. Ce este interesant aici este faptul că poți sta în mijlocul pădurii, în liniște și fără teama de a păți ceva. Priveliștea este cu adevărat fascinantă, deoarece poți vedea kilometri întregi de pădure, dar și valea râului Lule.

Prețurile pornesc de la aproximativ 500 de dolari/noapte pentru o persoană, iar un sejur de 3 zile pentru 2 persoane va costa 3300 de dolari.

treehouse suedia

  1. Hotelul de gheață, Jukkasjärvi, Suedia

Primul și cel mai mare hotel de gheață a luat ființă, unde altundeva, decât în una dintre țările nordice, mai exact în Suedia. Situat într-un sat care are „1100 de locuitori și 1000 de câini” după cum prezintă cei de la hotel locul, o ședere aici nu va fi în niciun caz monotonă. Hotelul ocupă 55 de hectare și este construit din 1.000 de tone de gheață luată din râul Torne și încă 30.000 de tone de „snice” adică un ameste format din zăpadă și gheață folosit pentru a întări construcțiile. În jur de 100 de persoane lucrează în fiecare an pentru construirea hotelului dintre care jumătate sun artiști. Hotelul se construiește în două luni, din noiembrie până în decembrie, și este deschis din luna decembrie până la mijlocul lunii aprilie. Fiind mai mult o operă de artă decât un hotel, acesta atrage anual aproximativ 50.000 de vizitatori din întreaga lume care pot vedea de aici și Aureola boreală.

Prețul pentru o cameră de două persoane pornește de la 340 de dolari, iar un sejur de 3 zile aici tot pentru două persoane costă apoximativ 1500 de dolari și include o zi într-o cameră de gheață și două zile într-o cameră normală.

hotel gheata

  1. Stațiunea Manta, Insula Pemba, Tanzania

În acest loc lucrurile se inversează, oamenii locuiesc într-un fel de acvariu, iar peștii se pot mișca în voie în exteriorul lui. Pentru iubitorii de experiențe noi și interesante, dar și pentru cei fascinați de lumea subacvatică, stațiunea Manta reprezintă locul ideal pentru a petrece o vacanță. Bancuri de pești de diferite culori, dimensiuni și forme, caracatițe sau corali, totul poate fi găsit aici numai dacă privești pe geamurile care oferă un unghi vizibilitate aproapiat de 360 de grade astfel că nimic nu poate scăpa privirii. Costul pentru un o zi în acest paradis subacvatic este de 745 de dolari, însă există și pachete promoționale care conțin o cameră pentru două persoane. În acest caz se plătesc numai 5 zile și se stau 7 zile, iar prețul pentru un astfel de sejur este de aproximativ 2500 de dolari.

statiunea manta

  1. Hotelul Balon, Roubaix, Franța

Pentru  cei care vor să se relaxeze în mijlocul naturii, dar cărora timpul nu le permite să părăsească orașul, s-a inventat în Franța, Hotelul Balon care presupune faptul că mai multe camere portabile sub forma unor baloane pot fi închiriate și utilizate în parc. Acestea sunt construite din materiale reciclate și izolează la maxim zgomotul din exterior, dar în aceeași măsură le accentuează pe cele din interior. Costul unei astfel de experiențe este de 700 de dolari pe noapte și poate fi o cale de a scăpa pentru puțin timp de agitația cotidiană.

bubble-hotel-rooms-550x366

10. Palatul de Sare, Uyuni, Bolivia

O întreagă clădire construită din sare pe la o altitudine de aproximativ 3650 de metri. Până și mobila este realizată din sare, singurele lucruri de acolo care nu conțin sare sunt acoperișul și toaletele. Imaginați-vă dormitoare complete făcute numai din sare, practic sunteți într-o salină cu design de apartament și care pe deasupra este și mobilată corespunzător. Cei care vin aici se pot bucura și de o panoramă extraordinară mai ales la răsăritul și apusul soarelui. Proprietarii îi avertizează pe cei care se cazează aici să nu atingă pereții cu limba fiind probabil singurul hotel din lume care are o astfel de regulă. Costul unei camere începe de la 100 de dolari pe noapte.

unique_salt_hotel_bolivia

– See more at: http://bunadimineata.ro/de-dimineata/travel-calatorii/top-10-cele-mai-bizare-hoteluri-din-lume/#sthash.QoFgEwCe.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.